• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAILASHLokální soběstačnost, LETS a družstevnictví.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    DOKKTOR: může se pokračovat jinde...
    [ Odpojení se ze Systému ]
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KUATO: KAILASH:
    hlavně mně uniká, co je na tom lets, když de facto soběstační nejsou a od okolí se izolují
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAILASH: ja nevim. mam dve deti - 12 a 10 let a mam s nima velmi pratelsky vztah. nedokazal bych byt takovy panovacny autoritativni otec jako ten Petr, sam jsem na to prilis svobodomyslny. pripomina mi to to krestanske "my vime, co je pro vas nejlepsi a abychom vas spasili, tak vas klidne zabijeme".
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KAILASH: asi tak. K čemu to je, když člověk s pár stovkami miliónů filozofuje nad tím, že peníze by měli skončit. Možná si jen uvědomil, že jobs.cz jen dohazovalo lidem mizerně placenou práci pro personální agentury překupující práci pro zahraniční investory a hlodá ho svědomí.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    http://magazin.aktualne.cz/...etmi-v-chatrcich-na-sumavske-louce/r~d4241af4f8b911e498af002590604f2e/

    Toto mi prijde daleko prinosnejsi i idvaznejsi nez tlachat se stovkami milionu v kapse :-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KUATO: asi tak, docela podobne =) a jak nektere chytre hlavy urcite reknou, " i ta zenska mohla v roce 1996 vyuzit obchodni prilezitost jaxwina, nakodovat sve jobs.cz, stat se jednickou na trhu, a po 15 letech firmu prodat a mit ty stejne $$$ jako libor, takze co si ma co stezovat, zejo" ... sice takhle podane to je bullshit, ale holt velka firma ma hodnotu za kterou kdyz ji nekdo chce koupit, tak toho vlastnik muze vyuzit. Na rozdil od mnoha jinych pripadu zbohatnuti nemam ten pocit ze by jobs.cz tj. LMC bylo zrovna pripadem kde by se v probehu rustu firmy vyskytovaly nejake neciste praktiky, masivni okradani ceskeho naroda apod. Jinak tomu uz je u Tondy Kolacka, nejuzasnejsiho ceskeho buddhistickeho uhlobarona, zejo :o)
    KUATO
    KUATO --- ---
    BROZKEFF: no, to je skoro srovnatelne s zenskyma, ktere chodi na vicesmenny provoz za 12k cisteho mesicne :o)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KAILASH: pokud vim tak za lmc dostal cca 800M, takze kdepak miliardy
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    http://video.aktualne.cz/...ad-se-toho-dozijeme-doufa-libor-maly/r~72650cf8faf111e4ba38002590604f2e/

    Miliardář radí jak být štědrý a dělat co člověka baví :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    propaganda jede dál, kdo máte zájem a neměl jste ještě čas s příležitost
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: tak kdo jste nezvládl ani možnost číslo dva, máte možnost číslo tři:


    a kdo byste byl rád součástí, ale nemůžete na tyto veřejné akce, napište mi do pošty.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: Omlouváme se, ale z důvodu onemocnění spoluzakladatele pražského LET systému, přesouváme akci na 7. ledena. Díky za pochopení.
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    LINKOS: Dík za informace. Pokud budu srovnávat s třeba stále ještě oblíbenými betonovými tvárnicemi, tak to je složitější opravdu asi všechno ostatní... nicméně, ano, je důležité vědět jak na to, než se do toho pustím, uznávám, že POUZE nadšení a entuziasmus mi nepomůžou se vším. A ty sendviče jsem uváděl hlavně jako příklad k životnosti stavby, což už jsi taky uvedl do správných mezí. :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    už sem to tu nechtěl dál rozmazávat, ale asi by bylo dobré uvést pár věcí na pravou míru.
    cenu stavby ve finále určuje spoustu věcí, myslet, si že si seženu levně balíky a mám vyhráno je naivita. Jednak se dá předpokládat, že levné balíky budou balíky pro zemědělce a ne STAVEBNÍ. Kvalitní balík je základ, ideální brát od zemědělce co má zkušenosti se stavebními balíky.
    Další, protlačování stavby úřady. Slaměná stavba je dnes sice nezvyklá, ale normální stavba, která projde stejně jako jakákoli jiná. Neznám nikoho kdo by s tím měl problém, pokud nepočítám lidi, co to chtějí stavět tam kde by jim nepovolili ani zděný.
    Další mýtus je, že stavět slamák je jednodušší než zděný dům. NENÍ. Rádo se to, ale říká a lidé rádi zaplatí, když jim to budete říkat. Je smutné, když si lidé postaví krásný dům a vy pak přijdete a do stěny před omítáním zaboříte ruku po loket, protože na workshopu se jen dozvěděli jak to je jednoduché.
    Na druhou stranu používat jako izolaci balíky má svojí logiku, ale chce to sehnat někoho kdo na to bude dohlížet a řešit případně složitější detaily.
    Ty "emerické" dřevostavby, pokud nemají konstrukční nedostatky taky celkem vydrží, ale nejsem zastánce stylu stavby, kde se vůbec nehledí na to z čeho to je, ale hlavně na rychlost a zisk. Běhá mi mráz po zádech z toho množství osb, pur-pěny a dalších sajrajtů...
    JAZZZ: problém s konopím je jeho cena, už jen používat místo pur pěny okolo oken je poměrně nákladné. Cenově přijatelnější jsou dřevovláknité materiály a ovčí vlna. Ale spíše na detaily, než na plochy.
    Ta foukaná celulóza mi není moc sympatická, jedna je z toho hrozně bordelu, při práci dýcháš jemný papírový brach s barvama, no fuj. A i přesto, že prováděcí firma tvrdila, že si to neslehne, tak si to slehlo.
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    LINKOS: Prostě, z oněch důvodů, které jsem uvedl níže, mi to přišlo fajn i tak, tak jsem neměl potřebu nad těmi údaji hlouběji uvažovat.
    Každopádně je fajn, že kromě nadšených fanoušků (mě) tu můžou lidi najít i zkušené praktiky (tebe). Takže se vůbec nebudu zlobit, pokud nějakou mou případnou podobnou dezinformaci uvedeš na pravou míru. :-)
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    LINKOS: Hele, dík. Taky mi to přišlo divné, mám to z kamarádovy knihy z 80. let, je to překlad "zápaďácké" publikace o přírodních stavbách. Nicméně ostatní informace o hliněnkách a tak byly přesvědčivé...
    Nicméně, taky to v té době mohl být prostě pionýrský text od lidí, kteří tehdy nevěděli, jak se vyvarovat některých chyb, když o tom aspoň trochu zapřemýšlím. No nic.
    Poučení: O slaměnkách nechám odpovídat jenom tebe. ;-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    nejdulezitejsi vlastnosti drevostaveb se slamenou a konopnou izolaci je jejich totalni recyklovatelnost a fyzikalni efektvita.
    podivejte se na to tak, ze dneska staty dotuji rockwool izolaci, coz je roztaveny cedic na 1600 stupnu, aby se snizily naklady na vytapeni a tim emise CO2 pricemz se toho CO2 pri vyrobe spousta uvolni. misto toho by mohla byt tepelna izolace z celulozy a CO2 by se do ni naopak ulozilo. tento jednoduchy fyzikalni omyl stal lidstvo jako celek uplne zbytecnou ekologickou stopu za kterou si byvalo mohlo poridit mnohem smysluplnejsi veci. protoze tyhle zaseky do vetve na niz sedime, se nedaji delat prilis casto nebo dokonce stale casteji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam