VOYTEX: jak říkám, nespecializuju se na UAP, to, že média jim věnují pozornost, to ale přehlédnout nelze. Osobně mám rád spíš mimofyzikální (jungovské, kvazináboženské) vysvětlení původních UFO v 50tých letech a jsem velkým fanouškem Aštara Šerana :-) To neznamená, že ty jevy by byly méně reálné, protože konsensuální kolektivní halucinace se od reality dá odlišit jen stěží... nicméně, mě zajímá fyzika, protože ta prostě funguje nezávisle na kolektivním nevědomí (většinou když je od něj dostatečně daleko, takže třeba v kosmu :-)
No ale ok... UAP a fyzika. Opět, nemůžu posoudit, jak moc mají média přístup ke skutečným záznamů z radarů. Jsem průměrný paranoik digitální éry a víceméně, jakékoliv databázové záznamy, např. radarových pozorování, jsou v první řadě digitální artefakty. Palubní elektronika moderních vojenských letadel je digitální, ne analogová. Pokud se bavíme o fenoménu s takovou mírou nejistoty, pozorovaném v prostředí špičkových vojenských pilotů a operátorů digitálních systémů, stojíme rozhodně mimo mainstreamové každodenní vnímání reality, především. Podle mě už víc jak 100 let používáme technologie, které především znamenají pozměněné, ne nějaké konvenční, biologicky-identické, aristotelovské vnímání reality. Akorát teprve cca od 60tých let si to uvědomujeme...
And now... take me to your leader, please :-)