KANAREK1: dala jsem ti sem link, protoze se dneska objevil na tvoreni a protoze je tam Praha.
Jediny co potrebujes je pristup k peci a glazuram. Za to platit budes a teda jeste zaplatis za hlinu. Ale jinak presne, jak uz tu bylo receno, skladovat ji neni problem...ja ji dokonce nemam ani v chladu, ani ve tme :P. Jen ji teda pravidelne strikam, aby nebyla moc sucha. Treba s porcelanem delam radsi, kdyz je hodne vlacny.
Ale i kdyz ti hlina uschne, tak se nic nestane...dokud neprosla palenim, tak ji vzdycky namocis. Ja zrovna roztriskala nektere sve kusy, proste jsem je mela pripravene na bisque, porad mi na nich neco vadilo, takze tu ted mam misu plnou "strepu". Trva to dele, nez se to rozmoci a pak to chce teda poradne propracovat.
Platim si clenstvi ve studiu, ale prevazne stejne delam doma u jidelniho stolu a pak si to dovezu k vypaleni. Jen teda pamatovat, ze ruce a naradi se nemyji ve drezu, jinak si ucpes odpad.
A pokud si chces jen matlat a zatim neco zkouset, tak si kup hlinu urcenou ke schnuti jen na vzduchu ( teda jestli chapu dobre, tak nechces delat nadobi).