• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUVěci z hlíny - porcelán, kamenina, keramika a jejich příbuzní
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MIST: Děkuji, o tom jsem jednou poslouchal, ale řečník byl kecal, tak jsem nevěřil:)

    Ještě se zeptám. Je na tom velká značka na konvici a víčko, ousko mají ještě malé značky. Co to značí o výrobním postupu? Nebo jaký to má význam? Nezdá se mi, že by to dělali ve více dilnach a pak sestavovali, ale je to jediné co mě napadá.
    MIST
    MIST --- ---
    KANAREK1: japonske konvice glazuru nemivaji z duvodu, ze by konev mela natahnout chut caje a odebrat mu horkost. V lepsim pripade je to vypalene na 10 cone, aby to moc neprosakovalo.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Ahoj, koupil jsem tento japonský čajový servis. Doma mi došlo, že není uvnitř glazovaný. Myslíte, že to má nějaký větší význam nebo je to jen servis pro turisty?


    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, jak prosím docílit efektu popraskané glazury - tedy aby to na glazuře vytvořilo takovou jakoby mapu? Díky
    CHEATER
    CHEATER --- ---
    Cau lidi, mel bych dotaz, snad nekdo bude vedet. Kolega z prace, cizinec, premysli nad koupi hrncirskeho kola a pta se me, zda v Praze existuje moznost, si nechat sve vymodelovane vyrobky vypalit. Jelikoz jsem naprosty laik a deset minut googlu neprineslo kyzeny vysledek, dovolil jsem si zkusit se zeptat vas, zdejsich zkusenych profiku. Dekuju!
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Koupil jsem krásnou vázu, tak se musím pochlubit. Z padesátých let, malovaná jistým Wolfgangem Köllem.



    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Alain Mailland tourneur sur bois
    https://mailland.fr/
    SLL_QUY
    SLL_QUY --- ---


    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    ZUZKAOU: nezkoušel jsem. Potřebuji něco co to odstraní nějakým vzlínáním. Do těchto prasklin se nedostanu žádným nástrojem. Ani ta štětina kartáčku. Ještě budu zkoušet peroxid, ale tam je nebezpečí, že to udělá flek i kolem (asi se to může dostat i pod glazuru).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KANAREK1: co se stane když vezmeš kartáček na zuby a bělící pastu? Případně elektrický kartáček...
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MIST: děkuji
    MIST
    MIST --- ---
    KANAREK1: hairline crack....zkus jemne prejet bilou houbickou - Mr. Clean Magic Eraser.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    případně - existuje nějaký odborný termín v angličtině označující vlasové praskliny?
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Po čase se opět připomenu pln optimizmu s prosbou o radu. Nemá tu někdo zkušenost jak vyčistit vlasové praskliny v porcelánu? Koupil jsem si šálek z roku 1830 a ta vlasovka je už pěkně hnědá. Není v tom lepidlo, jen letitá špína. Zkouším to namáčet s trochou pracího prášku (to se používá např. když se rozlepují staré spoje s nějakým organickým lepidlem), ale nevím, zda to bude mít na toto účinek. Do té praskliny se ničím nedostanu, abych to mohl okartáčovat.
    MIST
    MIST --- ---
    ILIEN: tak to by nemel byt problem. Pokud delas sosky, tak nepal na vysokou teplotu - nema cenu zbytecne stresovat material. Muzes mit hlinu na cone 10, ale staci ji vypalit na cone 6. A nebo proste si koupit hlinu na nizkou teplotu.
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    A ok, velikost projektu 20 - 30 cm, tenký a plánuju vypálit. JAkou hlínu a jak vypálit je asi součást toho, co nevim a byla bych ráda za radu
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    MIST: Ale ne, bylo to na sošku tak cca 20 cm velkou. A samozřejmě že mě napadaj jíný, lepší materiály na takový věci, ale jak se dělají z hlíny větve, parohy, chapadla,...? Prostě tenký rozložitý věci
    MIST
    MIST --- ---
    Mely byste udavat velikost projektu, tloustku, jaky material chcete pouzit a jestli planujete vypalit( a na kolik cones) nebo jen uschnout na vzduchu.


    ILIEN:...... a co s tim chces delat dal - pokud potrebujes na zed parozi z dvanacteraka, tak bych se na hlinu vykaslala a udelala radsi paper mache.
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    Když už se tu rozjela debata.
    JAk dělat věci typu jelení parohy? Zkoušela jsem to přávě na drátěnou konstrukci, což byl samozřejmě blbej nápad, protože to při schnutí úplně popraskalo.
    MIST
    MIST --- ---
    COURT: jo, staci. Ta dirka nemusi byt velka, jen proste aby para vysla. Pokud delas nohy/ruce plny, tak neni na skodu je pichnout. Treba i slabsim dratem, pokud je spejle moc tlusta.
    S tim kopeckem to budes mit lepsi. Tak at se ti to povede ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam