• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    HANELA
    HANELA --- ---
    ZEMINO: myslíš, že by se mu tam nelíbilo? Kluci jezdili s prarodiči k moři od staršího 3 let a moc se jim tam líbilo. Přeci jen je to takové exotičtější, navíc měli za chvíli pokoj s exemem. Já to oceňovala hlavně z té zdravotní stránky ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZEMINO: Bartolomějovi většinou stačí jít k nám podívat se na k trati, ale když je jako bonus cesta vlakem, tak je nadšen. A to neví, že se chystáme v neděli Pendolinem do Plzně, protože Pendolino on miluje ze všeho nejvíc :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Něco podobneho řeším s babickou. Pořád by chtěla jet s vnoucaty(4roky) k mori a těžko ji vynlouvat,ze děcka z toho nic mít nebudou. Zvlášť když ten náš plasi,jen když kapka vody dopadne na obličej. Co otom v moři vlny. Taky ji říkám,ze stačí kemp s bazenkem. Snad to jednou pochopi.
    Jinak nas je taky milovnik vlaku,ale naštěstí mu stačí ježdění po ostravských nádražích,kdy ja jezdim na litacku mhd. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: já mám teď v tomhle štěstí, nejstarší dítě bylo příšerný, nedalo se jet nikdy a nikam skoro, i hodinová cesta panťákem z Prahy do Benešova byla vyčerpávající. B vydrží ve vlaku i pět šest hodin, zvláště když se mže projít. V autě to nedá.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ANNAWA: jojo, vlak je dobrej, kazdopadne na delsi cesty je u nas cokoli problem. v aute nastesti usne, ale delsi cesta busem, vlakem i tramvaji je proste za nejakou dobu nuda. proste nemam moc ukazkovy dite, je hodne ziva a nekde sedet ji nebavi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: Bart rozhodně a za každých okolností vyžaduje, aby tam byl vlak. Což teď Chorvatsku teda nebyl - ale přání se mu splnilo. Cestou zpátky nám v sobotu navečer u Brna definitivně kleklo auto, nechali jsme ho tam u známých (megeštěstí) v servisu a jeli z malé vesnice vlakem do Brna a pak mezinárodním rychlíkem do Prahy. V autě už se nudil a trochu fňukal, od okamžiku, že jede vlakem, nadšení převeliké :-))) On ale hýká nadšením už na nádraží.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ANNAWA: s tim rozhodne souhlasim a i tak jsem to myslela. nechci se zamotavat do detailu, jen zustanu u nazoru, ze stastnejsi dite v bahynku na brehu orliku, nez v batuzku v parizi:).

    jinak zuzi dava najevo, co se ji nelibi jako kazdy jiny dite, ale ze si to ci ono uzikla a ze by chtela spis neco jinyho, to mi bohuzel jeste nerekne.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: B jsou dva roky a když ho to nebaví, pozná se to dost dobře - třeba dlouhé cesty autem ho nebaví, tak je neděláme. On pro změnu doteď nestál o společnost ostatních dětí, plakal, na klouzačku by nevlezl a tak, to se teď mění, takže v tomhle mu taky program přizpůsobíme.
    Pokud jde o to hlídání, taky na to třeba dojde, ale nás hrozně baví být s B ;-)
    Ale jasně, nepotřebuje jezdit nebo lítat někam daleko, ale rozhodně si nemyslím, že by tím trpěl.
    Určitě tu neexistuje jedna univerzální pravda.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    EVIANAIVE: urcite napisu report. Znam trebon velice dobre, ale zatim jsme tam jezdili jen do ubytovani pro dospelaky, takze rada pochytam nejaky detsky pensiony.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ANNAWA: tak jasne, kazdy ma na to svuj nazor. nevim, jak stare mas deti, ale mam pocit, ze maly dite ti nerekne, ze ho to nebavilo, neuzil si to nebo ze by radsi do parku. respektive moje dvou a pul leta dcera na tohle jeste mozecek vyvinuty nema.....
    kdyz jsem ji videla, jak se ted o vikend s partickou popelila na orliku a jak byla stastna, tak mi prislo, ze nikam daleko letet zatim nepotrebuje.
    je to kazdeho vec, co dela s detmi, kolem me je vetsina rodicu, co s detmi cestuji (kdyz na to maji penize).
    Ze sveho pohledu, pokud budu chtit jet nekam na prodlouzeny vikend po evrope, tak si radsi zaridim hlidani a pojedu s manzelem.

    nevidim nic spatneho na nazoru jedince, ze se mu libi neco jinyho, nez vetsine kolem.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: navíc, já nechci odkládat naše cestování na dobu, až bude nejmladšímu dítěti já nevím šest. Vymýšlíme cesty tak, aby i on byl v pohodě a zatím jsme nikdy nelitovali. Nicméně, je jasné, že máme štěstí, že B to snáší fakt výjimečně dobře, včetně nečekaných změn, schopnosti to večer zalomit kdekoli, a v letadle fňukal jen jednou, když mu nepřinesli dost rychle jídlo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: to jsi neviděla, co moje dítě dělá v libovolném velkoměstě ;-) Sedí v kočárku nebo chodí pěšky, oči navrch hlavy, nadšeně třepetá ručičkama a pozoruje a komentuje dopravu.

    On si klid a la kemp vykompenzuje doma, bydlíme na vesnici a většina našich výletů i krátkých procházek ven je do přírody. A koncem července se chystáme pod stan někde poblíž.

    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    LORAIN: jak ctu reakce, tak sama za sebe musim rict, ze si dovci s nasima nepamatuju. a ty, ktery si pamatuju, tak me vylozene nebavily, takze jsem asi divna:))).
    jezdili jsme cele moje ranne mladi na Kynzvart a do Trebone a nemam z toho v hlave doted nic moc. mozna podle fotek.
    Moje nejlepsi kamoska jezdi s detmi od narozeni vsude na kole na celodenni vylety a tvrdi pokazdy ze "deti si to uzily" (2 a 4 roky). ja si osobne myslim, ze deti si sezeni ve voziku pul dne, pak nekde obed, prochazka a dalsich pul dne na sedacce, NEUZIJI. dle meho nazoru si deti mnohem vic uziji zustat nekde vic dni na jednom miste, kde maji vyziti (jakekoli) a muzou si hrat. treba s jinymi detmi.
    Tuhle mi kolega rikal, ze jen s prvnim ditetem jezdil k mori od roka. s dalsim uz by to neudelal. More je krasne, zdrave a prijemne pro vetsi deti ci dospelaky, ale co se tyce "aby z toho neco mely", tak jim podle me, do urciteho veku, staci chaticka v kempu, kde maji dalsi male deti a muzou se popelit v pisku. Ten zazitek z more maji urcite mnohem pozdeji.
    a jasne, ze neni problem deti vzit kamkoli, ale cestovani po velkych mestech si urcite uzijou min, nez kdyz s nimi budete stavet v lese domecky pro skritky a delat pro ne ruzny pohadkovy akcicky nekde v kempu.
    Jsem zastancem toho, ze detem staci malo. A taky jsem zastancem toho, ze by se detem mela rozvijet fantazie a predstavivost od malicka. Jen at si to krasny obdobi uziji dosyta a ne v krosne v lete na horach ci nekde v Rime.......
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: tak není to absolutní, ale jak říkám, našim velkým dětem je 13 až 16, lákáme je do Berlína a ony se na to vesměs tváří, že jako proč a co tam? Teď jsme se chtěli stavit ve Vídni cestou od moře ataky nejevily velké nadšení, i když to teda padlo z jiných důvodů. Ve Vídni už jsme s nimi tedy byli, když byly menší a to se jim líbilo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: a fakt je ve 12 utrum ? neeeee....já nechci doma puberťáky :-( lezou mi na nervy jen je vidím v tramvaji :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: já to vidím stejně a stačí mi ke štěstí, když je tam i dítě nebo děti v pohodě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: poprvé jsme s nima byli "ve městě" na cestovním víkendu, když měla mladší tři roky. ale popravdě, mohli jsme i dřív, ale dřív by to s ní byl docela problém pro všechny, do té doby dělala dost potíže a já nerada něco lámu přes koleno. jestli z toho něco měla, tak to nevím....program samozřejmě přizpůsobujeme dětem, chceme si to všichni společně užít a prožít, jezdíme vlastně tam, kde to už s manželem známe, ale s dětma je to zase jiné....ale beru to jako zážitek pro nás dospělé, něco co zůstane nám, jim asi těžko...možná jako prožitek rodinné pospolitosti, ale těžko jako něco z hlediska poznávání.....a mě to je vlastně fuk.....:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LORAIN: já se na to taky těším, to je jasný, vždycky jsem se na to těšila, jen prostě mám dojem, že to pěkné edukativní období je dost krátký. Že trvá třeba od pěti šesti do dvanácti.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: já si myslím, že to, že si to "neuvědomí" neznamená, že je to neovlivňuje - v pozitivním slova smyslu. prostě je to něco, z čeho můžou těžit až po dlouhých letech...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANNAWA: Měla jsem na mysli takový ten edukativní smysl. Prostě, aby si nějak přiměřeně věku uvědomovaly, kde že to vlastně jsou a něco si z toho odnesly. Aspoń pocit...
    naše děti jsou naštěstí taky dost cestovní, takže už jsem s nimi, by´t jim je teprv devět měsíců, byla už leckde, jen je prostě evidentní, že jim to je šumák. A ani tříletý starší syn mi zatím nepřipadá, že by mu to něco říkalo. Přitom to je to, na co se tolik těším. Až se mnou kluci začnou cestovat na místa, kam se s manželem nedostanu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam