• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    INUSHKA: Poslední příspěvek k tomuto tématu, pro případ, že by někdo hledal refenrence a zkoušel filtrovat - cestovní postýlka Deryan Luxe
    Po víkendu můžu říct, že se investice vyplatila. Dítě proti ní neprostestovalo o nic víc než proti klasické (ergo, chtělo-li spát, otočilo se na bok a usnulo, nechtělo-li spát, sápalo se ven a řvalo :-D - ale to je vlastnost dítěte, nikoliv postýlky). Ke konci víkendu už do ní i sama lezla a hrála si v ní, vydržela ležet i v otevřené. Stabilita v pohodě, samonafukovací matrace je měkká dost a později půjde pravděpodobně využít i bez postýlky jako dětská karimatka.
    Každý to asi nevyžije, ale na akce, kde se spí na zemi s více lidmi v jedné místnosti (což byl tento případ - konkrétně Tolkiencon) a člověk chce mít jistotu, že mu dítě nikam nezdrhne nebo na něj někdo omylem nešlápne, podle mě ideální volba.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Tak hlásím, že jsem se nenechala odradit a postýlku Deryan objednala. Včera jsem ji vyzvedla, ještě večer proběhlo krátké seznámení, M. do ní několikrát tak napůl vlezla. Dneska ráno jsem ji nechala rozloženou v obýváku na zemi, M. si do ní natahala nějaké hračky a reklamní letáky, ale vlézt do ní sama moc nechtěla.
    Nicméně když začala být unavená a přišel čas na dopolední spánek, dala jsem postýlku do ložnice na naši postel, proběhla obvyklá ukládací procedůra a M. bez protestů usnula stejně jako obvykle, v zavřené postýlce. Tak jsem ráda, že to snad nebyla zbytečná investice. Po víkendu můžu poreferovat, jak se osvědčila na cestách :-)

    Jinak co se převržení týče, kdyby hodně řádila a snažila se, tak to asi zvládne, ale úplně jednoduché to nebude. Ta konstrukce je dost pružná a když se o ni opře, tak se spíš ohe a splácne, než že by se překlopila.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: na druhou stranu, muj rok a ctvrt stary syn prevraci svůj hraci stan 3x denne a ma z toho obrovskou legraci, takze pokud dceru nebudes nechavat polozenou ve vyskach, nebo v sousedstvi nebezpečných predmetu, prevraceni není zas takova hruza :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: ciste teoreticky - jak muze něco, co vazi 2,2 kg a sklada se to ze sustaku a pruznych tycek, odolat necemu, co vazi 10 a vice kg a celou svoji vahou se polozi na stenu stanu? Tolik k prevrzeni...Podle me je to funkcni věc do letnich mesicu tak pro lezici, max. plazici se deti...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: jasně jen jsem napsala svůj názor. No a neboť to vidím i poprvé v životě tak odhaduji, že to pro matky moc lákavé není a z nějakého důvodu je masivně kupovaná jen klasická cestovní postýlka
    CROSS
    CROSS --- ---
    Mě to docela zaujalo, i když syn by v tom nevydržel, ani stan jako takový (z Ikea ani normální) ho moc nenadchnul a v roce by to převrátil na bok úplně v pohodě. Na postel nebo zvýšený povrch jedině s nějakým jištěním proti převržení. Přijde mi, že záleží na dítěti, jak moc je pohyblivé a jak snáší pocitově uzavřený prostor.
    PETATA
    PETATA --- ---
    INUSHKA: mě to přesně, jak píšeš, evokuje malý stan
    pro nás by to mělo určitě využití i v létě, alespoň by ji venku nesežrali komáři

    jedině, jak píše ANNAWA, jestli v tom bude chtít být, jestli v tom usne, tak proč ne

    jinak je to super skladné, což se nedá říct o klasické cestovní postýlce, která je velká a těžká (alespoň ta naše)... tohle je složené na placičku

    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    INUSHKA: K praktičnosti nepřispěji, pardon, ale k děsivosti jen podotknu - ten náš zalézač pod stoly by v tom určitě pečenej vařenej, měli bychom to postavené v obývacím pokoji a rvali by se s kočkama o to, kdo tam v danou chvíli zaleze.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERONIKA22: Pořád nechápu, co je na tom děsivého? Myslíš, že z toho dítě bude mít nějaké trauma?
    Mně to ze všeho nejvíc připomíná malý stan, nic děsivého na tom nevidím.

    Každopádně, bez urážky, mě zajímala spíš praktická stránka věci a konkrétní zkušenosti, nechci zabřednout do diskuse na téma emočních dojmů, které postýlka vyvolává.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: vypadá to jako kukaň. no nepřipomíná mí to nic by bylo funkčního a u dětí se osvědčilo
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERONIKA22: Co přesně tě na tom děsí?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ANNAWA: pravda neb než usne tak to chvíli trvá a tohle se mu asi nebude pozdávat. eventuelně bude ale jen v pidi věku a ten věk nevydrží dlouho
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: bála bych se, že v tom dítě nebude chtít být.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: děsí mě to. ale souhlasím je to malinký. i tak bych si to nepořídila
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nemáte tady někdo zkušenost s touhle nebo podobnou cestovní postýlkou?http://miminkaabatolata.mimishop.cz/detail/4097216/cestovni-postylka-deryan-baby-luxe

    Už nějakou dobu uvažuju o její koupi, na některých akcích by se nám velmi hodila menší postýlka, kterou lze případně položit i na normální postel, pod stůl nebo do menšího prostoru, ale pořád váhám. Hlavně mě zajímá, jak je to se stabilitou a bezpečností. Odolá pokusům ročního dítěte dostat se ven? Nemůže se postýlka převrátit, když se dítě opře o boční stěnu? Lze v ní dítě nechat na dospělácké posteli nebo pohovce bez rizika pádu?
    Internerty jsou u tohoto typu na uživatelské recenze poměrně skoupé, tak tentokrát beru i zprostředkované reference, máte-li nějaké. Díky.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: Bezva, díky moc, podívám se na to.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: pro ježdění na kole včetně půjčení je naprosto ideální třeboňsko...i tam je x cyklopůjčoven....nemá cenu se vázat na jeden hotel/kemp, půjči to kdekoliv....a parádně se tam i jezdí....
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Nemáte někdo tip na nějaké pěkné místo v ČR, kde půjčují kola/dětské sedačky? Rádi bychom v létě s dětmi /4 a 2 roky/ někam do chatky s pěknou přírodou. Co jsem zatím googlila, tak pěkných míst je spoustu, ale takřka bez možnosti zapůjčení kol. Kdyby náhodou někdo věděl, budu vděčná za tip:)
    JIUJITSU1
    JIUJITSU1 --- ---
    RYBKA: Ahoj, chtěla jsem se zeptat na ten kemp. který jsi tu dávala jako odkaz. Stránky se mi zdají trochu nepřehledné, můžu se tě zeptat na pár info, ohledně ubytování?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam