• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ANNAWA: ja ti nevim, ale pro me je dest na dovolene, kterou travim pod stanem, dost opruz :-/ zrovna v Rakousku u jezer se nam to stalo a po dvou dnech jsme to radsi zabalili (jeste bezdetni)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MIDORI: dětem déšť zase tolik nevadí ;-) My cestujeme s B od malička různými způsoby a zažili jsme už ledacos a pruda to nebyla, jen je teda fakt, že on je zřejmě k cestování mimořádně vhodný, je mu jedno, kde večer usíná, prostě ho to baví stejně jako nás.

    MEDVED007: přesně to jsem měla na mysli. Nebála bych se, že dítě to cestování nedá, ale že se bude nudit během jízdy.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PETATA: se starší dcerou jsme jezdili na kolech dost, ale ona byla trpělivé a klidné dítě, které dřepělo a většinu cesty spalo....druhá věc je, že pak půl noci řádila :-) ale řešili jsme to teda tak, že jsme byli na jednom místě a vyjížděli hvězdicovitě kolem. Neuměla jsem si představit každodenní balení všech těch krámů....a to jsem kojila. s mladší jsme jezdili o dost míň, protože to byla otrava otravná a dřepění jí silně prudilo, takže jsme z toho byli ve finále akorát tak otrávení všichni :-) takže před větší cestou doporučuju vyzkoušet !
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    PETATA: no nevim, abyste pak nebyli otraveni.. ja bych do toho asi nesla. Predstava je to krasna, ale bala bych se, ze realita bude jina. Staci, kdyz nevyjde pocasi..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: my jsme byli s ročním dítětem týden pod stanem, kdy jsme všechno vláčeli s sebou bez auta pěšky na takovém tažném vozíku (vozík je tu záměrem, nikoli prostředkem), dítě se občas vezlo, občas neslo. Zvládl to skvěle, ale u kola bych se trochu bála, zda se nebude nudit - myslím během dlouhých přejezdů na kole? Plus ještě jsme nevláčeli lahvičky, ohřívačky, B se v té době kojil a jinak jedl normálně.
    HANELA
    HANELA --- ---
    PETATA: jednou jsem narazila na nějaký blog rodičů s malými prcky, co jeli to, co se chystáte vy. Vypadalo to, že to dali v pohodě, ale znáš to...je to kousek od kousku :))))
    PETATA
    PETATA --- ---
    Muž vymyslel, že pojedeme s malou do Rakouska na trip na kolech (kolem nějakého jezera)
    Máte s tím někdo zkušenosti, dá se takhle jezdit s malým dítětem (rok a půl)?
    Jezdila jsem takhle několik let, všechno jsme si vezli na kole a spali jsme ve stanu po kempech, ale jde to s takhle malým prckem? Jedeme někam na víkend a máte tolik věci, že máme narvaný kufr auta a nějak si pořád nedokážu představit, že se všichni tři sbalíme do brašen a pojedeme :) (všechny ty ohřívačky, lahvičky, mlíka apod :) )
    Další věc je, že pod stanem zatím spala jednou, když jí byl půl rok, od té doby ne (to by jsme samozřejmě předem vyzkoušeli :) )
    Jezdila jsem takhle ráda, i když to každodenní balení a bourání a znovu stavění stanu je trošku vopruz :) Ale samozřejmě mám i vzpomínky, že nám několik dní propršelo a člověk se nemá ani kde usušit a co pak s batoletem...
    MARUU
    MARUU --- ---
    Nemáte tip na spolehlivou a nepředraženou taxislužbu v Praze? Budu se potřebovat v noci dopravit s 20měsíční dcerou ze Žižkova na letiště. Určitě chci, aby měli autosedačku i když jsem slyšela, že jsou nějaké vyjímky a mužou převážet bez ní, tak nechci nic riskovat.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: Byli jsme s oběma kluky před jejich prvním rokem (cca 9 - 10 měsíců?). Sjeli jsme kus Jizery, tj. mělko, jez jsme nechali jet muže samotného. Dítě mělo malou vestičku, seděla dobře, zapíná se mezi nohami, aby se nevyvlíkla, a má límec, aby v případě nehody držela dítěti hlavu nad vodou (nezkusili jsme). Muž jel vzadu a sám pádloval, já s dítětem vepředu. Oba kluci viseli (doslova - držela jsem je zaháknuté za popruh na vestě) celou dobu hlavou dolu z lodi a máčeli si ruce, popř. lezli v předku lodi. Druhé dítě bylo výrazně neklidnější a rychleji se začlo nudit. Z hlediska bezpečí jsem nakonec strach neměla, horší bylo děti zabavit... A to jsme jeli opravdu chvilku - hodinu nebo dvě...
    HANELA
    HANELA --- ---
    INUSHKA: ano, Vltava je nahoře takový větší širší potok, ale velmi klidná, meandry, plážičky..aspoň, co se pamatuju před lety.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PETATA: Já to tam právě neznám, Vltavu jsem jela až od Vyššího Brodu dál, horní tok nikdy. Podle map a popisů je tam voda klidná, hodně meandruje a rozlévá se do bahnisek, žádné jezy, kameny ani peřeje by tam být neměly.
    Je jasné, že budeme muset mít kanoe, na kajak si nikdo z nás netroufne a větší lodě do té první zóny nesmí. Ale právě řešíme, jestli klasickou nebo nafukovací. Nafukovací je samozřejmě poněkud mastňácká, ale zas pro dítě asi lepší z hlediska pohodlí i bezpečnosti a stability. Akorát to znamená, že se i jeden dospělý bude muset vézt jako porcelán, ne? Nemůžeme přece rok a půl staré dítě nechat uprostřed lodi plácat samotné a oba pádlovat... Bude nás dospělých šest, takže by to vycházelo na dvě kanoe po třech s tím, že bychom se střídali.

    Spíš přemýšlím, jak batole cestou zabavit, aby se nesnažilo z lodi vystoupit, a jaká další bezpečnostní opatření jsou vhodná. Někde jsem třeba četla připnout si dítě lanem s karabinou ke svojí vestě, aby ho memohl proud zanést pryč, když se cvakneš.
    PETATA
    PETATA --- ---
    INUSHKA: tam mas dve moznosti, bud kajak (pro jednoho) nebo kanoe, kde deti jezdi uprostred jako porcelani :)
    my se letos s Natalkou chystame taky na vodu, jednou tedy jedeme sami do stejneho mista a pak dole pod Lipnem smer Krumlov a s ni na Berounku
    manzel je na vode jako doma, ja to miluju, ale mam respekt a i kdyz je to malo pravdepodobne, kanoe je pro me relativne vratka lod, takze s Naty pojedeme na pramici
    ale jak rikam, jde jen o muj vnitrni pocit jistoty a i ja se na ni citim lepe a da se po ni trosku lepe "chodit", kdyz se nastupuje, soulodi a tak :)
    jinak vesticky urcite delaji i pro takove prcky, taky me ceka porizeni, urcite budeme v lete na vode vicekrat, at na clunu, plachetnici atd, takze bude potreba
    ale helmicka, to neplanuji... myslis, ze je nutna? nevim, jaky je tam teren
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s batoletem na vodě?
    Plánujeme na léto rodinnou dovolenou na Šumavě a táta přišel s tím, že bychom si sjeli kus Vltavy, konkrétně ten, který vede Národním parkem (od Soumarského mostu na Lipno), měl by to být klidný úsek vhodný pro začátečníky. Je tam potřeba registrace předem, takže potřebujeme už teď vyřešit, jestli si troufneme a jaké lodě a kolik bychom případně potřebovali. Malvíně bude v té době rok a půl. My jsme na vodě párkrát byli, ale s dítětem (ani cizím) nikdy. Uvítám jakékoliv zkušenosti - jakou loď, co dalšího zajistit (plavací vestu - existují tak mrňavé? helmu?) a jak se připravit.
    Nebo je to s takhle malým dítětem úplná blbost?
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    Máte prosím někdo zkušenost odtud? Děkuji za případné reference.
    Rekreační střediska HappyDovolená - Rekreační Středisko Fiola a Pod Stepí
    http://www.happydovolena.cz/
    MIKIJ
    MIKIJ --- ---
    Mněl bych taky typ na příjemní dovolenou. Slovensko má na svém severu oblast Liptov. Je to horský region s Tatrami. Zde nabízí své služby apartmany Tania. Web má jméno ubytování Slovensko Tatry Liptov - http://www.ubytovanie-tatry.net. Zde jsou k nalezení různé turistické informace.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: A jeste v Beskydech, prosim
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    prosim o tipy na ubytovani a detske zajimavosti v Telci a okoli, predem dekuji
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    máte někdo tip na nějaké hezké ubytování v Orlických horách nebo okolí ? Ani to nemusí být echt dětské, stačí prostě pěkné....
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: namátkou http://www.pujcovnakol.cz/cenik.html
    http://www.slovacko.cz/sluzba/7410/topbicycle
    Vozíky za kolo | Půjčovna kol Morava - Brno, Mikulov, Nové Město, Lednice - kola, elektrokola, vozíky, party stany
    http://www.rentbike.cz/Voziky-za-kolo.html
    je toho spoustu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BONEMINA: kamarádka s dětmi tím vlakem jela a byla nadšená... Přijde mi to jako super nápad, jinak si ve vlaku děti udělají hernu mezi ostatními cestujícími a ti to občas špatně nesou...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MIDORI: S kočárem po té dědině asi moc ne...ale kousek autem už je to zajímavé...a pokud máš nosítko, tak z vesnice se dá vyrazit do kopců a tam dojdeš na moc zajímavá místa... :-) (dívčí hrady, špunt apod.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam