• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: ale třeba se najde někdo, kdo tak fakt cestoval a ví ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: podle tohoto stačí občanka nebo pas - prostě vlastní doklad, ne být zapsané v pasu/občance rodiče: http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/evropa/chorvatsko/cestovani/documents.html
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KATIA: To vím, že nejsou v schengenu. Ale prý je nějaká smlouva s čr, že stačí občanka. Pak jsem ale zase našla info, že občanka stačí jen dospělým, ale děti musí mít pas. Tak by mě zajímalo, jak to je. Občanku už dcera má, tak jestli musím řídit i pas, ...
    KATIA
    KATIA --- ---
    TORUVIEL: já myslím, že nejsou ještě v schengenu. Závazné info mívá naše zahraniční a ambasáda
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Nacházím trochu zmatené informace, do Chorvatska pro dítě stačí občanka, nebo je třeba pas?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MONI: diky, vypada pekne
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: my byli loni tady: http://www.penzionuhradku.cz/cs/. Je trochu dražší, ale cena odpovídá kvalitě:-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate prosim tip na baby friendly pension na jizni morave? Krome balloonu.. diky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    ANNAWA: No nevím, spousta cest je tam, dle mé zkušenosti, celkem dobře s kočárkem možná chodit.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    nakousli jste tu obcanku pro dite: plati stejne jako dospelacka pro cestovani po EU jako regulerni doklad? i na letiste?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: tipuju to na pokutu. Kontroly zas tak málo časté nejsou, u nás staví každou chvíli, ale na silnici, počítám, že na turistické stezce hlídkovat nebudou... Nás jednou s miminem zastavili, ale zajímali se jen, co vezeme, doklad od dítěte vidět nechtěli. Ale kolegyně z práce platila pokutu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: platí pět let, nakonec se to může hodit i jindy. Já ji nechávala B dělat teď na jaře, protože sice má pas, ale od 7 měsíců a jsou mu 4, takže ta podoba už moc nesedí. Občanku nevím jak u vás, ale tady to byla brnkačka, vyfotili ho, za dva týdny jsem si to vyzvedla a hotovo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNAWA: Začátkem července, mají k nám přijet naši a máma o tom mluvila, že by se tam ráda podívala. Tak asi holt zkusím zařídit tu občanku, i když se mi do toho kvůli jednomu výletu moc nechce :-/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: a kdy tam chcete jet? Já bych nechala udělat OP, stojí to 50 u nás byl snad za 14 dní hotový, máš ho v peněžence nebo prostě někde spolu se svým OP, malé, skladné, praktické.


    INUSHKA: to nevím, co by se mohlo stát, něco k tomu je tady http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/904780

    Ale ony ty kontroly jsou fakt málo časté.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNAWA:
    MEDVED007: Díky, myslela jsem si to. :-( Co se může stát, když pas mít nebudeme a někdo nás bude chtít kontrolovat?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN: Tak hotel Sorea ve Staré Lubovni nabízí pro děti celkem dost aktivit. Bazén s whirpoolkou, dětská herna, kde si děti půjčují hračky na pokoj, celkem obstojná kuchyně. Venku je dětské hřiště. Akorát teda ty balkony jsou takové nezabezpečené. U nás na pokoji chyběla v zábradlí jedna šprušle, pohled ze 7-mého patra byl poněkud hlavumotající. A v pohodě sme dali i to cetování tří dětí v autobuse plném důchodců.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    INUSHKA: my docela často jezdíme do příhraničí za nějakýma aktivitama a ač děti pas mají, tak ho obvykle nemáme a nikdy nebyl problém....ale samozřejmě, oficiálně bys něco mít měla...ovšem pravděpodobnost kontroly na turistické stezce je velmi velmi malá
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: melo by mít. Ale pravděpodobnost kontroly je dost malá. My do Rakouska i Nemecka cestujeme dost, nikdo nás s výjimkou letist nikdy nekontroloval. Ale doklady máme.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Dotaz k cestování přes hranice. Chtěli bychom si projít Valtickou bosochodeckou stezku. Jestli správně chápu, tak její část leží na rakouském území. Musí dítě kvůli tomu mít občanku nebo pas? Nebo se to u turistických tras neřeší?
    2733
    2733 --- ---
    ANNAWA: DASHAN: Haha potvrzuju. Zrovna alternativní cesta Beroun-Srbsko, ne po cyklostezce, ale lesem Beroun - Sv. Ján - Hostím - Srbsko, je i na terénní kočár trochu HC. Vyzkoušeno minulý víkend;)) Dá se to, jen to není pro každého..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DASHAN: to bych dost rozporovala. já v Poberouní bydlím, mám to tu dost prochozené a jsme schopní kočárek vyrvat ledaskde, ale ty cesty bych coby kočárkové s klidným svědomím ostatním přece jen nedoporučovala - a to máme kočárek lehounký terénní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam