• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: můžete si tu cestu ještě rozdělit a využít přenocování u rodiny v Budějovicích a odtamtud pak ráno vyrazit. Ušetříte si tím nějaké 2-3h z dlouhé cesty.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MIDORI: muži nevadí jezdit v noci, já jezdím zásadně přes den. Jsem skřivan, takže pro mě je snesitelnější vyrazit brzy ráno (šest už je pozdě, klidně ve 4, děti ještě usnou a spí třeba do 7 nebo 8). V zásadě si myslím, že byste se měli rozhodnout podle toho, co bezpečně zvládnete vy, a ne co je nejlepší pro dítě a dítěti pak vaši volbu co nejvíc ulehčit.

    Jestli tvoje dítě vydrží u pohádek, doporučuju na dlouhou cestu přes den tablet/DVD přehrávač na sedadlo před ním a pak dávkované zásoby mlsů/hraček, které běžně nemívá (měla jsem v zásobě např. různá pitíčka, ovocné tyčinky z DM, pak dle místních rad na večerní cestu svítící tyčinky a baterky a blikačky, ale to se neosvědčilo, protože svítící tyčinku se mladší pokoušel sežrat a z baterek a blikaček byl běsný muž při řízení). U nás byl u mladšího loni kritický dudlík - když jsme jeli do Chorvatska přes noc, dudlík mu při usínání pokaždé vypadl, pak se probudil a řval, že ho nemá. Všech asi deset dudlíků jsem mu takhle postupně nastrkala do pusy, poslední jsem přivázala na provázek (to ho rozvzteklilo nejvíc) a pak jsem se asi hodinu, dvě hodiny na střídačku plazila pod zadními sedadly a hledala poztrácené dudlíky, dokud konečně nezabral pořádně. Na cestu zpátky jsem nakoupila dudlíků 15, ale tím, jak jsme jeli přes den, byl kupodivu klid, hledal a ukládal si je sám...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MEDVED007: napadlo me vyrazit brzy rano, treba v sest. Pres tu noc by to pro nas bylo hodne narocny, mala by sice spala, ale po prijezdu bysme s muzem padali unavou, ale dite by bylo cile, coz by znamenalo vydrzet cely den az do vecera. To mi prijde jako mensi zlo vydrzet protivne dite v aute.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MIDORI: to asi nejvíc záleží na Vás dospělých....jestli se cítíte na to jet přes noc....s dítětem bude menší vopruz, ale zase budete unavení....tím spíš, když bude řídit jeden.....přes den bude únava menší, ale dítě bude bezesporu prudit víc....taky už asi víš, jak dítě auto snáší...některé se nechá zblbnout na koukání na pohádky/poslouchání písniček/čtení knížek/cokoliv...jiné každá činnost zaujme na dvě minuty a pak zas prudí.....

    naše rodina jezdí na delší vzdálenosti tradičně na noc, protože jsme noční ptáci (bohužel teda i děti) a řídíme oba tj. pravidelně se střídáme a ten neřídící regulérně spí, žádné hlídání řidiče, to je prostě pro tu chvíli jeho starost....ale když slyším, jak jezdí chlapi štreky 1000km+ sami, tak mi to přijde minimálně hrozně nebezpečné....to bych to skoro napůlila a někde cestou přespala.....někdo zase jezdí zásadně přes den....přijde na to

    ale zásadní tip je nejezdit v So přes den, kdy jsou zácpy....i tak je cesta sakra dlouhá a když člověk ještě někde zkysne, tak to je totálka.....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EVIANAIVE:
    MIDORI: bude to individuální, já si žádný zásek po cestě nepamatuju. Loni rujana přes den, předloni do chorvatska dva dny s přespáním u balatonu, to bylo vyloženě super, řídí jen muž.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EVIANAIVE: no je fakt, ze na dvouhodinove trase praha - budejice uz je ke konci dost protivna. Kdyby vetsinu cesty prospala, bylo by to fajn
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    MIDORI: pre nás dospelákov bola vždy i cesta cieľom, ale deti, 3mesačné, 10 mesačné, ročné, dvojročné aj trojročné cesta vyslovene otravovala (skúsili sme ísť z talianska o 2 poobede, nech sme do rána doma, a do 22 hodiny to bolo peklo, nič ich nebavilo, tablet nemáme .o) zastávky ich samozrejme zabavili, ale keď sme nastúpili do auta, znova plakal buď jeden alebo druhý sa nudil, nenechali sa ničím zabaviť. takže to potom asi zase záleží, kupodivu, od tvojej skúsenosti s dieťaťom :) na noc mi zaspali, zobudili sa okolo 6 ráno, dali sme si na benzínke kafe, ešte tak tri hodiny se cestovali a bolo to fajn, neplakali ani nič, mali fajn náladu.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    PETATA: toho se prave bojim, jsme s muzem zvykli chodit spat docela brzo, neponocujeme, tak si nejsem jista, jak bychom to zvladli. Navic ja moc neridim, teprve zacinam, takze to bude pravdepodobne cely na manzelovi..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MIDORI: jeli jsme s ročním, dvouletým i tříletým a vždycky přes den, jen děláme zastávky, ale my to tak rádi. I cesta je cíl a ne úprk, pro nás.
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: rozhodne na noc
    jeli jsme tedy s 8-mesicni, ale dostala pyzamko, lahev mlika a vzbudila se az u more
    zpatky se nam nechtelo po vyhozeni z apartmanu cekat az na noc a vyjeli jsme nekdy odpo a bylo to peklo!
    a doporucuji se pred cestou vyspat, hodne vyspat, prisla na me krize cestou zpatky a vzbudila me az drncici krajnicr
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MIDORI: diky, to jsem uz videla, ja jsem sama dospela a dve deti 4 roky. na to se tyhle slevy nevztahuji.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    TETA_JELENA: kamaradka byla s muzem a ditetem minuly tyden v Adrspachu, bohuzel nevim, kde presne, ale sehnali to pres slevomat a byli spokojeni
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    MIDORI: určite na noc. možno ma ešte niečo napadne a ked budem mat čas trocha, napišem :)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    nejake levne ubytovani na cestovani kolem adrspassko teplickych skal, rozkose atd?

    Diky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nejaka obecna doporuceni na co nezapomenout, kdyz jedeme s dvouletym batoletem k mori? Jake mate zkusenosti s cestovanim autem? Je lepsi jet na noc?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Předminulý týden jsme byli s dětma v Černé Hoře, pokud by někdo uvažoval o pobytu tam, máme výborné zkušenosti s kempem Safari u města Ulcinj http://www.safaribeach.me/en/kamping/ My měli stan, dá se ale pronajmout i mobile house. Vyšlo nás to na 18 €/noc (2 dospělí, 3 děti do 6 let, auto, stan). V kempu krásné čisté záchody i sprchy (uklízeli několikrát denně), dřezy na mytí nádobí, pitná voda i možnost připojení na elektřinu na každém rohu, k dispozici pračka, všude čisto a klid (báli jsme se trochu večerních veselic, ale večer bylo ticho). Přes poledne možnost stínu, k moři asi 100 m, čistá písečná pláž, čistá voda, pozvolný vstup do moře (skoro až moc, člověk šel třeba 50 metrů a pořád to měl tak do půli stehen), pro děti ideál. V areálu restaurace a dětské hřiště.
    Před sezónou asi není nutné rezervovat, kemp byl spíš plný, ale ne přecpaný, pořád byla volná místa. Němci blejskali obytňáky a po úklidu odpočívali v křesílkách, takže na pláži jsme byli skoro sami :-) V sezóně tam ale asi bude nátřesk.

    Nedoporučujem kemp Jaz u Budvy, kvalita se Safari nesrovnatelná, vyšel jen o 2 € levněji, záchody hnusné, nesplachovaly, ve sprchách netekla voda, myli jsme se u kohoutů s pitnou, v trávě hovna, celou noc šajnil reflektor, takže se skoro nedalo spát, majitel/provozovatel protivnej... K moři je to taky tak 100 m, ale ani jsme ani nešli, jsou tam stánky s občerstvením a nafukovacíma blbostma a oblázková pláž (myslím).

    Kemp Zelenika u Herceg Novi něco mezi, velká výhoda je, že je to v podstatě něčí obrovská zahrada, je tam spousta zeleně, a tedy spousta stínu (kvůli tomu jsme tam zastavili), záchody a sprchy žádná nádhera, ale použitelné, k dispozici židličky a stolky, dřezy (jen studená voda), společná lednice. K moři je to dál a přes frekventovanou silnici, my si popojeli na nějakou pláž autem, voda čistá, pláže už ne tolik, je tam víc lidí a nikdo to tam asi moc neuklízí.

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Prohledal jsem tady auditko, ale tak treba ma nekdo novy zkusenosti.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Mate nekdo nejakou zkusenost s ubytovanim nekde na Palave? Pavlov je preferovanej, ale okoli je cely v pohode. Kluk 1,5r , dost aktivni.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZABITULKA: na výstavišti je akvárium mořský svět, to je pro dvouleté dítě takové pochopitelné....nebo nevím na jako dlouho to potřebuješ, ale přes stromovku je i kousek do ZOO, kdy se taky dá pobýt, a to i v případě deštivého počasí ....x pavilonu je krytých.....
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Mate prosim nekdo doporuceni, co s dvouletou Holcickou v Praze v pripade destiveho pocasi? Syn pujde do Holesovic na vystavu Brana do vesmiru. Tak nekde pobliz by nejaka aktivita pro mensiho prcka byla fajn.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BONEMINA: Oukej, díky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam