• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MONI: Díky. Je tam dětský koutek uvnitř?
    MONI
    MONI --- ---
    IBERIA: My jsme byli loni v Jizerkách v http://www.hotel-perla-jizery.cz/, kousíček od hotelu je 1 sjezdovka, případně se nechá autem dojet na Špičák.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Zdravím, byla jsem pověřena výběrem lokality pro letošní zimní dovolenou (ca 5 rodin s dětmi), mám už vybrané místo na Šumavě i v Krkonoších a ještě bych ráda zařadila jedno místo v Jizerkách. Máte nějaký osvědčený baby friendly tip? Chceme možnost polopenze (nebo restaurace na večeře v objektu), ideálně vnitřní minihernu, možnost parkování u objektu, rozumnou cenu. Znám Uko, penzion Rudolf (něco v tomto stylu by bylo ideální), Peklo (nee), U sadílků.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FUNTL: no koukala jsem na ten web a je to tam ve skutečnosti mnohem větší...součástí jsou i některé hospodářské budovy, naše děti tam věky věků na slámě naháněly koťata a králíky, mají tam ohrady s kde čím a dokonce i jezírko s rybama, ve kterém se dá koupat...takový ten biotop....my to teda nevyužili, protože na koupání počasí nebylo, ale je super romantické....
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    MEDVED007: ha, to vypadá velmi pěkně. Sice daleko od civilizace, ale zas to vypadá, že člověk se odtamtud ani nemusí hnout :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Nevim, jestli to sem patri, ale sepsal jsem par tipu co se da v Jesinakch podnikat s kocarem

    Lazne Jesenik
    Autem se da vyjet az nahoru nad kolonadu. Celodenni parking 70Kc. U parkoviste velky detsky hriste. Nad nim zacina Balneo park, kde se da projit, sem tam si smocit nohy. Nevim jak dlouha prochazka se tam da udelat, bylo docela teplo, takze jsem to brzo ukoncili na louce na dece. Kratkej a zastinenej okruh je i Lazenska Promenada. Jde tam i vylezt nahoru a rozlozit deku na rovine ve stinu. Cesty zpevnene (asflat/sterk). Na jidlo moc velky vyber nebyl, dobra byla restaurace u Vily na Kolonade.

    Praded
    Sli jsme z Ovcarny nahoru na Praded. Na ovcarnu bud autem za 250Kc, nebo busem, kterej byl dost narvanej, (cenu neznam). Cesta asfaltova asi 4 km do kopce. Nahore na kocarky moc vybaveny nejsou, do restaurace vede asi deset schodu, nicmene se dovnitr probojovalo kocarku pomerne dost. Jidlo tragicky, ale vyhled hezkej. Nahoru na Ovcarnu poustej vzdy v celou, dolu se jezdi v pul.

    Dlouhe Strane
    Z Koutu nad Desnou vede sestisedackova lanovka (zpatecni 220Kc dospely, 35Kc kocar). Od horni stanice vede asfaltka nahoru k nadrzi. Mela to dle referneci na netu byt "krasna cesta az k nadrzi". Za krasnou bych ji povazoval, kdyby kazdou pulhodinu neprosvistel kolem nas nalozenej mikrobus (kterej vozi nahoru ty, kteri nechtej jit pesky) a kdyby na konci mezi prehradou a silnici nebylo asi padesat uzkejch schodu. S kocarem to je az uplne k prehrade jen pro silny povahy. Pod nadrzi je stanek s rychlym obcerstvenim, u horni stanice lanovky taky. Jinak cestou nic. Parkovani u lanovky zdarma.

    Karlova Studanka
    Hezka vesnicka, ale dost mala. Prochazka tak na hodinu, kdyz clovek obejde kazdej barak dvakrat. Placeny parkoviste. Restaurace tam jsou, ale nezkouseli jsme.

    Vresova Studanka
    Auto jsme nechali na Cervenohorskem Sedle (zdarma) a pokracovali pesky po cervene smer Vresova Studanka (cca 4km). Cesta je to kamenita, ale da se. V pulce je pristresek se stolem a lavici. Jinak tam stinny mista na odpocinek moc nejsou. Trosku me zklamalo, ze az uplne k ty studnace se s kocarem dostat neda, takze k ni sla jen manzelka. Jde o par desitek metru, ale formovala se kousek od nas bourka, tak jsme zvolili rychlej uprk zpet dolu. Na Cervenohorskym Sedle je hotel s restauraci, ktera zrovna nabizela boruvkove speciality. Takze jsme ochutnali boruvkove knedliky, boruvkovou limonadu a boruvkove pivo. Personal velmi mily, maji i detsky koutek a prebalovak. Jmeno hotelu si nevybavuju, ale je to nejvetsi budova na Sedle.

    Lom Na Rampe
    Zatopeny lom pobliz Cerneho potoka. Hodne lidi, jinak koupani dobry. Da se tam rozbalit deka jen podel jedne strany lomu, takze staci malo lidi na to, aby se to zaplnilo.

    Vyzkousene restaurace hodne doporuceni:
    Villa Elis (Jesenik) - byli jsme dvakrat a pokazde jsme si pochutnali
    Pizzerie Vanessa (Lazne Lipova) - i dovoz po okoli zdarma
    Hotel na Cervenohorskem Sedle - boruvkove speciality v boruvkove sezone; chteli jsme jit podruhe, ale nevyzbyl cas
    Restaurace u zacatku lesniho okruhu kolonady (Lazne Jesenik)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FUNTL: my vloni zkusili tuhle agroturistiku a bylo to fakt super
    Levander
    http://www.levander.cz/
    ale teda moc u písku to není :-) nicméně paní majitelka je víc než vstřícná, dá se s ní domluvit cokoliv....vloni to otevírali, takže všechno nové resp. velmi citlivě zrekonstruované....
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    Nevíte prosím o nějakém ubytování v okolí Písku? Ideálně něco typu baby-friendly agroturistika, ale jedním z hostů by měla být i moje babička (92), takže ne úplně punk. V podstatě se tam budou slavit její narozeniny. Vlastně kdyby to nebylo zrovna u Písku, ale splňovalo to kritéria, tak klidně beru tipy taky :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JKACII: my ještě nevíme, jestli letos pojedeme. zase máme tři akce naráz, tak se rozhodneme podle počasí ten den ráno
    JKACII
    JKACII --- ---
    BALAENA: vy jedete asi autem letos vid? Kona se to u sv.Mikulase a koumam jak se tam dostanem. Autobusy o vikendu nejezdi anebo hledam blbe...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JKACII: byli jsme poprvé, vloni ne, kryl se nám s jinou akcí
    JKACII
    JKACII --- ---
    Mam dotaz, jezdite nekdo na festival kefir?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    asi to patří sem...no zkusím....byli jsme o víkendu v žďáru nad sázavou, moc příjemné město, mám ho ráda....na začátku srpna v zámku (který je kousíček od zelené hory, takže se to dá spojit) otevřeli nové muzeum....o klášteře...říkají mu muzeum nové generace
    Zámek ve Žďáru nad Sázavou
    http://www.zamekzdar.cz/

    a musím říct, že všechny 4 děti, které jsme měli s sebou ve věku 7-10 let byly naprosto nadšené....dostaly sluchadla, přístroj na mačkání, audioprůvodce je udělaný jako rozhovor dítěte s mnichem kláštera, taková milá forma....takže to není suchý popis exponátů, ale občas legrace, občas poezie, občas to vůbec není popis ničeho, ale napojuje se to na různé probíhající "filmy", obvykle animované.....celkově super....zábavné i poučné....ti mladší to měli jako srandu, ale ty starší to jednoznačně zaujalo i jako vzdělávací záležitost
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ZABITULKA: jo, to je ona. Přesně tak, ty koně jsou tam jen jedno z více lákadel.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    FUNTL: myslis jizdarnu v Blatinach,ze? tam jsou i zviratka a dobre prolezacky.tam se nam s detmi libilo.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    PETATA: na Vysočině: http://www.poddratnikem.cz/ - příjemný penzion, v prostřed krajiny (žádná velká silnice, atd.), velmi dobře vařili, baby friendly - trampolína, herna, nedaleko jízdárna na koních, atd.
    v Moravském krasu: http://www.rscermak.cz/ - bacha, je to takový trochu retro, tak to chce na to být připraven. My spali v chatkách v duchu 80. let. Ale je to vše čisté a personál je velmi ochotný. Vaří ok a je to celý dost levný. Pro mrňavý děti ale žádný extra atrakce.
    Výlet: Brno - Vida Centrum - zabaví se i velmi malé děti (pouštění lodiček po proudu, atd.) i dospělí.
    Taky Sloupsko-šošůvské jeskyně byly ok, ale jsou tam schody, tak leda s šátkem/nosítkem.
    PETATA
    PETATA --- ---
    LORAIN: to vypadá taky krásně

    zítra to cestou obvoláme, snad bude někde volno a když ne, máme s sebou stan
    ještě před hodinou mi přišlo, že nikam nemůžeme tahle nepřipraveni jet, ale teď už se to začíná rýsovat
    na ten Veselý kopec jsem zrovna dneska dostala tip, to se mi bude líbit, jak říká manžel, jsem ujetá na ty staré žehličky, lyže a sáňky :)

    Tak ještě kdyby měl někdo nápad na ten Moravský kras... zatím mám tip na Jedovnici
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PETATA: Na Vysočině pak i ještě tady: stanskymlyn.cz je to ve Stanu u Hlinska. Blízko je skanzen Veselý kopec, v Hlinsku je pěkná památková rezervace Betlém...
    PETATA
    PETATA --- ---
    ZABITULKA: díky za tipy, oboje vypadá parádně
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETATA: na Vysocine penzion Tisuvka na Cikhaji nebo chatka u penzionu Posledni mile na Milovech. velky areal na vyblbnuti deti. ale teda to zalezi, z ktereho smeru pojedete a shanite ubytko.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Máte prosím nějaké tipy na ubytování v Moravském krasu a cestou možná i na Vysočině?
    Klidně i příjemný kemp, či ubytování v soukromí/ menší penzion

    Uvítám i návrhy na konkrétní výlety, krom Macochy :) Ideálně s kočárkem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam