• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MAIKOR: Teda s letadlem nemám zkušenost, jen s autobusem (ale tak co, letadlo je jen takový letící autobus, že :o). Jeli jsme přes noc do Chorvatska a dcera (3,5r) to celé, ale absolutně celé, prospala. Do letadla bych se přes noc s dcerou po této zkušenosti vůbec nebála. Podle mě je to na noc mnohem lepší, než přes den, přes den je problém dceru zabavit na delších cestách (3plus hodin), to člověk pořád musí vymýšlet nějakou zábavu...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    LORAIN: kez by to bylo, jak pises, to zni jako idealni let :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MAIKOR: Jsou po určitou dobu hodně spavé, ale osm hodin to nebude. Dávám jim ho, když mi hodně záleží na tom, aby nezvracely. Moje zkušenost je ale taková, že děti se dost vyčerpají na letišti - lidi, odbavování, všechny kontroly, přesuny, nástup do letadla, start atd. je tak znaví, že když letadlo vzlétne, je to pro ně už více méně nuda (obzvlášť v noci) a usnou samy bez pomoci.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    LORAIN: a nejsou pak po kinedrylu oblbe? Jsou hezky odpocate a čilé?

    MEDVED007: jj, zabalit do satku, at nevidi kolem se mi vyplaci pri prekladani z autosedacky do postylky, dik za pripomenuti, to urcite pouziju. Jen jsem chtela neco pro pripad selhani vsech osvedcenych uspavadel. Precijen ten hlavni let potrva neco pres osm hodin, tak bych nerada vyskocila z kuze :))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MAIKOR: my při letu v noci použili "oblbovák" šátek.....holku jsme nechali i v pokročilou hodinu lítat po letišti, unavila se, milion vjemů a před letem jsem jí dala do šátku, kde totálně vytuhla....a jak jinak jakékoliv přendání znamenalo u ní probuzení, tak tentokrát byla uprostřed noci tak hotová , že byla celý let jak hadrový panák.....věk lehce přes rok
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MAIKOR: Naše děti moc pěkně spí po Kinedrylu, který jim občas dávám na nauseu.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    YELENKA: tak nakonec poletime pres noc, kupovali jsme to docela na posledni chvili a uz to bylo hodne probrany, takze vybrat neco se slusnou dobou letu za rozumny peniz bylo carovani uz samo o sobe.
    Narok na zavazadlo ma, je to napsany na letence, ten kocar jeste zjistim, zda budou chtit priplatek.

    S tim cestovanim na noc me napada, jestli by se pro pripad krize nehodil nejaky "oblbovak", aby si dobre odpocinul. Nemate s tim zkusenost? Nebo je to blbost?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    IBERIA: no je fakt, ze podle tech fotek to tak vypada..
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MIDORI: jen doplnim: ja tam sice byla jen na obede, ale uz se nas tu par shodlo, ze je to jen pro otrle (zamereno na deti az prilis, coz nemusi vsem sedet)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Narazila jsem na hotel pro deti v Jizerkach, treba se to nekomu bude hodit

    Hotel Peklo
    http://www.hotelpeklo.cz
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: je to různý, i s golfkama.
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    HANELA: Zalezi na typu kocarku. My meli naposledy velkej a ten ne, ten opravdu musel dolu a kupovali jsme na nej tasku.. normalni golfky jo. Ale zalezi spolecnost od spolecnosti, je treba si to predem zjistit..
    HANELA
    HANELA --- ---
    YELENKA: nikdy jsem s kočárem neletěla, ale pokud se pamatuji, dovolí jet s kočárkem až ke vstupu do letadla a až tam se dá odložit, ne? A zase ho přistaví hned po přistání.


    MAIKOR: asi bych si taky připravila něco na cucání pro mimčo, často slyším, že po vzletu pláčou, že by ouška?
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    MAIKOR: Letenka za plnou cenu narok na zavazadlo ma, kocar vezmou v pohode, je to nadmerny zavazadlo, tak ho jen date na letisti do oddeleni nadmernych zavazadel, my nikdy nepriplaceli navic, ale checkni se svoji spolecnosti.
    Noc nebo den je podle me fuk, me prijde ze 8 hod neni zas tak moc (ja vim, ze je, ale vis jak to myslim v porovnani :), tak bych to dala pres den.. pres noc ho to akorat rozseka ze nebude spat tak jako normalne a bude vic unavenej. Pres den si da spanek pekne v polovine letu a zbytek si bude hrat.. ono to letadlo je neco novyho pro ne, takze ono spoustu casu utece i jidlem a tak.. a vetsinou dostavaji deti nejakej balicek s hrackou od letusek, tak to je dalsi plus k dobru :) good luck!
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    MIDORI:
    YELENKA: bezva, diky za podnety, hracky budou nutnost, s tim pocitam. A myslite, ze je lepsi letet na noc nebo pres den? Letime s nim ted uplne poprve, tak jsem z toho trosku nervni. Jeste mam dotaz jak to probiha v letadle s kocarkem? Vezmou nam ho? A kdyz ma letenku za plnou cenu, ma taky narok i na regulerni zavazadlo?
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    MAIKOR: Zijeme v Australii,takze pravidelne litame dom (26h+), pristi rok nas to opet ceka, tentokrat s 2.5r a 7m, to bude pecka:)
    Nicmene, nase mala vetsinu nastesti prospi, myslim ze to je ten letadlovej hluk, tablet nas zachranuje, pastelky, samolepky a blok, idealne pokud budete mit misto tak doporucuju vzit skladnej polastar - kdyz na nas usne, tak se "nelepime" (vis jak je tam hnusnej vzduch) a je to pro vsechny o dost pohodlnejsi.. jinak jsem nacpala takovou tu plastovou krabicku na sroubky (tu co ma spoustu prihradek) ruznyma dobrotama (rozinky, suseny ovoce, gumidky etc) a to ji dost zamestnava, knizky a pak fotky a videa z mobilu. Jo, jeste ma svuj specialni batuzek, kde vsechny tyhle veci ma, takze jen otevirani kapes, vyndavani, zandavani a skladani ji zabavi..Proste se snazime prezit :)
    s tim casovym posunem moc neporadim, ale u nas funguje vedet co v destinaci bude zrovna a podle toho to prizpusobit v letadle - nechat spat aby byla ready, kdyz je rano, popr.bavit a vydrzet, kdyz prilitame na vecer.. nicmene, to asi stejne moc neovlivnis, ty maly dvoulety potvurky si to udelaj podle svyho..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MAIKOR: ze zkusenosti moji sestrenice, ktera lita s dcerkou z usa do cr kazdej rok, to dite vetsinou prospi. Ted zrovna leteli, holcicce je 2,5 a zvladla to v pohode. Spala skoro celou cestu. S casovym posunem ale vzdycky bojujou, par dni to trva..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Ahoj, chystame se na dlouhy (8h) let s dvouletakem. Mate nejake tipy jak prezit nejen ten let, ale i casovy posun -6h?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: pardon, už ho vidím:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MONI: Díky. Je tam dětský koutek uvnitř?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam