• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: já bych uvítala spíš tip na něco podobně nebo i víc nebezpečného, takové to pusté šlapání děti nebaví, chce to nějaký adrenalin
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: diky za tip, dá se to i s kočárkem? Terénním.
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: taky to tam mám ráda!
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    a kdyby se někomu líbilo toto, tak podobná trasa, s méně nebezpečnými úseky (pro neposedné předškoláky) je podél Sázavy. Posázavským pacifikem do zastávky Petrov u Prahy, pak po stezce do Žampachu (tam skvělý soukromý převozník a dobrá hospoda) a odtud kousek po silnici k vlaku do Jílového.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Na kole to tam je paradni (kdyz ma clovek rad technicky jezdeni), ale pro dospely. A jen pro odvazny, je tam nekde na zacatku zakaz. My jsme to jeli v dobe, kdy byl zricenej kus ty cesty a byla to docela vyzva:) Udelali pres to misto drevenej mostek a uz je to v pohode. Jinak bych jeste jeste dodal, ze s detma je potreba zvazit jeste to, jestli jsou natolik rozumny, aby se tam nekde nezritily - neni to jen o tom, jestli to ujdou, ale taky o tom, ze musi davat v nekterych mistech pozor, co si tak vybavuju.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: Hm, my tam nedopatřením byli na kolech asi před měsícem... Naštěstí bez dětí :-) Půlku trasy jsem to kolo vedla/nesla :D Ale krásně tam je, to jo :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: nechybělo nic, v pohodě.....oni to nějak vloni upravovali, cestu i cedule...jsou nové a jsou na nich i různé úkoly pro děti a po cestě je i pro děti pár "atrakcí"
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: a nechybí tam kousíček té cesty už? Já to tam mám ráda, ale před několika lety (2011 od té doby jsem tam nebyla) jsme to šli s miminem v šátku, z Třebenic do Štěchovic, a kousek před cílem, kde už to není ve skalách, ale v lese, chyběl asi metr cesty prostě se zřítila. S miminem trochu hardcore, bála jsem se, že tam sletíš.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    my si dneska udělali výlet do Štěchovic a šli jsme podél Vltavy do Třebenic po naučné stezce Svatojánské proudy
    stezky.info | Naučná stezka Svatojánské proudy
    http://www.stezky.info/naucnestezky/ns-svatojanske-proudy.htm

    fakt krásné ! je to teda trochu víc než 6 km, tipla bych to tak na 8 km, ale zpátky se dá krásně dojet busem , v létě i lodí.....pro děti zábavné, protože se různě chodí mezi skalama, jsou tam i dva tunely, je to furt kolem vody, takže nějaká psina.....vůbec to není pro kočáry a pár cyklistů, kteří nás minuli, jsem litovala, i na kola dost adrenalin.....každopádně to tam chodily běžně i školkové děti, ale asi ty zdatnější, každopádně mladší školní v pohodě, moc doporučuju včetně hospody v cíli, která nevypadá nic moc, ale ve finále to bylo nad očekávání.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MIDORI: Šli jsme loni ze Strančic do Mnichovic, bylo to asi 4 nebo 5 km, cestou hřiště, u cílového nádraží hospoda s pískovištěm na zahrádce a výbornými řízky :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    HUJERKA: hotel-dolnimorava.cz
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    nemáte někdo pozitivní zkušenost s pobytem v ČR se službou hlídání dětí? přemýšlím o koupi k Vánocům, možná i wellness pobyt - masáže
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MIDORI: do Senohrab na Hlasku, osobakem na Benešov.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Kam by se dalo jet vlakem z Vrsovic s kocarem nekam za Prahu na mensi vylet/prochazku?
    KATIA
    KATIA --- ---
    nemáte někdo tip na šumavu - nejlépe oblast kašperské hory, sušice... aby to bylo ok s dítětem a bylo to bezbariérové??
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: IQ park je ta původní expozice, IQ Landia je daleko efektnějsi,taky je tam třeba lepší restaurace, majitele jsou stejní. Říkali svého času, že ten už park bude spíš pro menší děti a IQ landia pro větší, ale nemyslím, že by to v tom smyslu předělali. V IQ landii se mi tehdy ani ne tříleté dítě zabavilo, největší hit byl ten vodní svět a jak píše bebera, náhradní oblečení rozhodně s sebou. Je tam třeba i 3D planetárium, to pro malé děti nemá smysl, ale to se stejně platí zvlášť.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: tříleté děti se v IQ parku určité zabaví. IQ park je v Babylonu a je tam už léta. Iqlandia je naproti Babylonu v jiné budově,je nové postavena za dotace,majitele jsou tuším stejní. Pár pokusu a jevů je stejných jako v iqparku,ale je tam toho mnohem vic a na větší ploše. Záleží na tom,kolik máte času,my se s dětmi zabavime i v iqparku tři hodiny,iqlandii jsme ani celou nestihli. A v obou je místnost s tekoucí vodou,tak raději náhradní oblečení s sebou:) jen si tedy nepamatují,jak vysoko je v iqparku,jestli triletaci dosáhnou...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    INUSHKA: ja tam byla s triletym a doporucuju. Je to obrovske, nestihli jsme toho moc. A rekla bych, ze oba nazvy oznacuji totez.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Byli jste někdo v poslední době v libereckém IQ Parku? Má to smysl s dvou- až tříletými dětmi? Je tam něco zajímavého pro takové prcky?
    A tušíte někdo, čím se liší IQ Park a IQ Landia? Já z webu nějak nejsem schopná pochopit, jestli jsou to dva různé názvy téhož, dvě části jedno celku nebo úplně jiná centra.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: na prezidentské jsme byli v zimě, moc nám chutnalo. Vevnitř mají nějaký minikoutek pro děti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam