• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MIDORI: Já byla s mojí mamkou u moře minulé léto (tedy já a dcera a mamka, dceři byly tehdy necelé 4r). Bylo to imho dobrý, já to chtěla hlavně kvůli mamce, v životě u moře nebyla. A jo, po večerech jsme se nějak prostřídaly u dcery, každá si zašla na procházku, nebo do města nasávat noční atmosféru, do kavárny apod., bylo to fajn. Záleží asi jak se snesete mezi sebou (vztahy tchýně - tvůj muž atd.), jaké bude ubytování (my byly ve stanu), aby to nebyla moc ponorka (možná radši penzion, ale záleží na vztazích). Asi hlavně ty vztahy, jestli vám to s mužem oběma fakt připadá jako dobrej nápad, určitě proč ne... Já osobně bych třeba na dovolenou s tchýní nechtěla :-) Ale to jsou ty vztahy, jak říkám.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MIDORI: absolvovali jsme v roce a půl dcery a už nikdy více. Jedno velké a jediné plus-mohli jsme třeba s manželem na celodenní výlet lodí. Mínus-máma měla pocit, že musí být dceři pořád za zadkem, pořád produkovat nějakou činnost, takže manžel si pak už přišel naprosto odstrčený, že nemá kdy se dceři věnovat, já jsem rezignovala. Takto totiž dopadaly i moje dovolené s mámou-ona stále dětem v patách, já už rezignovaně seděla na lavičce a četla knihu:) co si o tom asi museli myslet lidi kolem, si ani nechci domýšlet. Ale třeba máš sensitelnější mamku:)
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: Záleží jaká tvoje mamka je, jestli je opravdu schopná se samostatně o dítě postarat a pomoct nebo jestli to pro vás naopak bude starost navíc. Např. jet někam s mojí mamkou víceméně znamená mít na starosti další dítě navíc, ale kamarádky mamka jí hodně pomůže a k moři si ji s sebou berou :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Premyslime, ze bysme navrhli moji mamce, jestli by s nama nechtela jet k mori. Mate nekdo zkusenost? Pro a proti? Vim, ze je to dost individualni, ale i tak me zajima, jestli je to dobrej nebo spatnej napad. Mamka by se po dlouhy dobe podivala k mori a my bysme zase mohli mit hlidani na vecery ..
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ZABITULKA: Ahoj, toto: http://www.beee.cz/ - jsou to Němčičky, hned vedle Kobylí a dalších vinařských lokací. Splňuje to baby friendly a tak všeobecně guest friendly. S cenou to vyslovený low cost není, spíš takový průměr.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    nemáte někdo tip na ubytování na Hodonínsku? low cost, baby friendly... chceme někam na Velikonoce
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    REONA: Tohle vypadá úžasně...ale bohužel je to plné v termínu, kdy chceme jet... nemáte někdo vyzkoušeného něco podobného?
    Dvě ložnice, nějaká společenská místnost, bazén, oplocený pozemek, čtyři dospělí, dvě děti, pes.... Lokalita je nám jedno...
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DANNY_OCEAN: tahle je dobra, skoda, ze je plno :(
    Kazdopadne diky za tu "cestovku", nasla jsem pres ne neco jinyho.
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    VENIKA: nebo ještě tyhle dva a už končím
    Chalupa v Horní Lipce - Chalupa
    http://www.chalupa-hornilipka.cz./html/chalupa.html
    Ubytování Krkonoše - Dolní Orlice - chalupa
    http://www.ubytovanikrkonose.cz/dolni-orlice--chalupa/

    pokud by něco zaujalo mohu podat podrobnější info z oblasti
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    VENIKA: nebo toto je taky v poho: http://www.e-chalupy.cz/orlicke_hory/ubytovani-kraliky-chalupa-k-pronajmuti-1456.php

    vyžití je u nás v okolí plno
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    REONA: v tom prvnim bych se asi bala, jak je to velky :). Ta druha vypada super, ale taky zbytecne velky. Nicmene nekdy mozna vyuzijem, az nas pojede vic. Kazdopadne diky!
    REONA
    REONA --- ---
    I když koukám, že to má kapacitu až 14 osob...nám hodně vyhovovalo, že s dětmi jsme s kamarádkou spaly dole a ostatní nahoře - méně jsme se všichni navzájem rušili.

    Také jsme s partou byli zde http://www.e-chalupy.cz/ceske-stredohori/ubytovani-byckovice-chalupa-pronajem-5535.php, též spokojeni, ale jeli jsme bez dětí. Nicméně tam s dětmi počítají.

    Asi bude mít někdo lepší doporučení, nás jezdí k deseti lidem plus sem tam nějaké dítě, takže hledáme větší chalupy.
    REONA
    REONA --- ---
    VENIKA: Kamarád má něco ve Velkém Újezdě u Mšena, tzn. na Kokořínsku. Byli jsme tam s trochu větší partou a dvěma dětmi. Poptám se ho na web :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    V lete bych si rada na tyden, dva pronajala chatu nekde v CR, pro aspon ctyri osoby plus devitimesicni mladik. Je mi vcelku jedno kde, pokud tam bude pekne, bude to v prirode, bude mozno praktikovat prochazky po okoli s kocarem (klidne terenni cesty), rada bych zahradu, kam dame bazenek, nic moc cleniteho, protoze uz v tu dobu bude pohyblivej, predpokladam. Zazemi zadnej luxus, staci zaklad. Nemate nekdo tip? Nechci penzion, rada bych, abychom tam byli sami.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Restaurace milenium byla super! Dětský koutek fakt parádní, díky němu jsme se v klidu najedli všichni čtyři. A aspoň z toho, co jsme si dali my, bylo dobré úplně všechno.
    Jinak program jsme museli trošku přizpůsobit tomu, že Penzion Iwo, kde jsme byli ubytovaní, má moc dobré vlastní hřiště, i s otočnou prolézačkou "zeměkoulí" (Husákovy děti jistě pamatují), takže nakonec většina soboty byla jen tam a na bazén nedošlo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BONEMINA: Pizzu do ruky koupite kdyztak i na namesti a vsude po centru jsou turecke kebaby...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    IQlandii nemáme v plánu, ale třeba někdy příště. Restaurace u ZOO a na bazénu zní dobře (pokud mají pizzu, jiné jídlo nebude potřeba), ale oddělený koutek s klouzačkou je přesně to, co potřebuju :) Díky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BONEMINA: Jinak ZOO je oproti pražské nic moc.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MONI: U východu ze ZOO je vlastně ještě Rybářská bašta, tam jsme byli kdysi dávno a jen na terase, koukám teď na jejich stránkách, že uvnitř je taky nějaký dětský domeček s kobercem. http://www.rybarska-basta-liberec.cz/jidelni-listek/interaktivni/

    Ten stánek v ZOO je dost hrozný, to máš pravdu. Když je teplo, chodíme celkem rádi do restaurace Formanka, je nedaleko vchodu do ZOO, když se jde po tramvajových kolejích zpátky. Jídlo je tam normální, ceny taky a děti mají k dispozici velký, ze strany do silnice oplocený výběh, dětský koutek ani nepotřebují, běhají mezi stromy. V zimě bohužel na nic.
    MONI
    MONI --- ---
    BEBERA: v IQlandii je v jídelně malý dětský koutek s legem
    BONEMINA: přímo v zoo je jen 1 restaurace - smažírna, stánky jsou v zimě zavřené. Nás to trochu zaskočilo, chtěli jsme tam poobědvat a naivně jsme tam očekávali nějakou jídelnu podobnou jako je v pražské zoo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BONEMINA: Kousek od ZOO je restaurace ZOO1320 http://www.zoo1320.cz/o-restaurantu/ , jídlo dobré, oddělený dětský koutek, tuším v něm běžely pohádky
    Hned u (v) bazénu je pizzerie, jídlo nic moc, pizza prý dobrá (nemohu soudit) http://www.all-allegria.cz/cz3--pizzeria-bazen-liberec.html, taky mají oddělený dětský koutek
    Pěšky o něco dál od náměstí je restaurace Milenium, mají průměrné jídlo a oddělený dětský koutek s velkou klouzačkou, kluci tam rádi řádili. http://www.pizzamilenium.cz/cz/index.html
    Úplně v centru, kousek od náměstí je ještě vegetariánský bufet Ananda, taky mají koberec, domeček a nějaké hračky.

    Kdybyste nakonec skončili v Babylonu (IQpark, IQlandia), je tam klasická česká jídelna https://www.centrumbabylon.cz/jizerka.html, dětský koutek tam není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam