• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PANDAMON: Aha, dík. Přespávali jste v kempech?
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    BEBERA: me vadej takovy veci jakoze nemuzes nikam, nikde zadarmo nezastavis, porad te nekdo prudi....okoli S.Tropez, jinak samozrejme bude tam jiste jina lokalita, kde to bude v klidu. No a pak na njeden zatah je to dost daleko.
    KATIA
    KATIA --- ---
    Prosím, neřešil jste někdo v poslední době situaci, kdy dítě jede do zahraničí s prarodiči (řecko), jestli je potřeba plnou moc?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PANDAMON: Proč nechceš do jižní Francie? Letos se tam chystáme, tak by mě zajímalo, co je tam špatně. Dík...
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    Ahoj, mame 2 deti (3 a 5) a cekame treti, to by melo byt hotovy za mesic a v zari chceme k mori, ale nejak mi dochazi inspirace, nerad jezdim na mista dvakrat, jezdime autem a na miste vzdycky prozkoumavame co se da. Jako vychazi mi nejbliz stale chorvatsko, malo platny, je to tam pekny. Tam uz mame za sebou par ostrovu ( Pag, Rab), pevninu moc nemusim. Byli jsme v jizni francii, tam uz fakt nechci, v italii na Elbe, ta byla supr. Nemate tip na nejaky trochu divocejsi misto, kde se da ale nejak ubytovat (chatka, mobilhome, atp)?
    FEMMEFATAL
    FEMMEFATAL --- ---
    MIDORI: je to kousek od Jindřichova Hradce, do centra jsme jezdili na kole, takže z vlakového nádraží byste museli kousek tágem, ale myslím, že za rozumnou cenu či zjistit místní socku. Baby frinedy je to dost, spousta vyžití pro děti. Majitelka moc fajn.

    PENZION KERAMIKA | www.penzionkeramika.cz
    http://www.penzionkeramika.cz/
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: přes bezpečnostní kontrolu projdeš s prázdnou lahví a pak na záchodě si v klidu můžeš natočit vodu :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: supr, diky :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: jídlo v pohodě. Sušenky a namazanej rohlík určitě! Dovedu si představit, že by mohli dělat problémy třeba s kaší nebo s ovocným pyré, jinak bych ale rozhodně problémy nečekala!
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: diky. A co jidlo? Nejaky susenky, sladkosti pripadne namazanej rohlik by prosel? Letime v 18:30, coz je zhruba cas, kdy bezne vecerime, tak bych pro malou rada neco mela. V letadle nic nedostaneme.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Lahev pro dítě ti většinou nechají. Někdy je potřeba se z ní při kontrole napít pro důkaz, že jde o pití. Můžeš mít i svoje pití. Ovšem jen takové, které zakoupíš na letišti po projití bezpečnostní kontrolou. S dětským pitím ale problémy moc nedělají, kluci měli každý svoji lahev, k tomu jsem měla asi litrovou termostku s horkou vodou na mlíko a k tomu mlíkové lahvičky se studenou vodou připravenou na ředění nutrilonu. A pohoda. Na druhou stranu jsem ale viděla, jak někomu říkají - máte jen jedno dítě, tak smíte mít taky jen jedno dětské pití.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Jak je to v letadle s pitim? Muzu mit sebou na palube 300 ml lahev pro dite?
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    Ja taky pridam kratkou recenzi:
    Norimberk
    - Playmobil-Funpark v Zirndorfu pobliz Norimberku: byli jsme se znamymi a mela jsem teda predem trochu obavu, nejsme velci priznivci zabavnich parku, kolotoce apod. ze srdce nesnasim. Park me docela mile prekvapil, je bez elektricky pohanenych radovanek, v podstate jako jedno velke hriste se spoustou prolizacek, skluzavek, vodnich her atd. Ackoli jsme tam byli o vikendu, kdy zacinaji v Bavorsku skolni prazdniny, pocet lidi se dal v pohode vydrzet, na oblibene atrakce (jizda na voru, slapadlech, hledani pokladu ve vodnich muslich) jsme museli tak 5-10 minut cekat. Urcite lepsi jit za pekneho pocasi, aby si deti mohly uzit ty vodni atrakce. Vetsina veci je venku, uvnitr jedna mistnost s lanovyma prolizackama a stanice s playmobilovyma hrackama. Krome jidla je uvnitr uz vsechno zdarma, zadne skryte lapace na penize. Vstup je tedy 11 € na osobu (i deti), takze je lepsi si vyhradit cely den nebo velkou cast. Akorat pri odchodu se prochazi obchodem a tam je samozrejme tezsi deti od vystavenych lakadel odtrhnout.

    - Detske muzeum v Norimberku (http://www.kindermuseum-nuernberg.de/) - interaktivni muzeum se tremi castmi - zivot ve starych dobach (deti mohou pect/varit), priroda s par zviratkama, na ktere si ale deti mohou sahnout ci je krmit (chameleoni, mysky, hmyz), zkoumani ruznych veci mikroskopem, ve sklepe je pak vystava o pozarnicich a ohni (pokusy s ohnem). Uzasny personal, ktery se detem velmi venuje, vsechno klidne a trpelive ukazuje a vysletluje. Nasi kluci (4 a 6 let) tam vydrzeli tri hodiny a skutecne je to zajimalo. Otevrene jen o vikendech a prazdninach, celkem vysoke vstupne (22 € pro dva dospele a jedno dite).

    - Muzeum Deutsche Bahn v Norimberku - to me trochu zklamalo, sice spousta krasnych uzasne zrenovovanych vlaku, ale i hodne lidi, strasne vydychany vzduch atd. Ale mozna jsme uz byli i unaveni. Deti jsme musely docela celou dobu okrikovat, chtely lezt do vlaku, coz se (podle vseho) nesmi. Detska zelenice v hornim patre a druha v outdoorove expozici.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Poradili byste mi prosim nejaky baby friendly penzion, kam bychon mohli jet s mamkou a triletou dcerkou? Aby se tam dalo neco podnikat, aniz bysme museli mit k dispozici auto. Nejlepe nekde, kam by se dalo dojet z Prahy vlakem.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    QUAACA: jj, to uz mam :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MIDORI: Něco na starty a přistání - pro menší dítě flaška, pro větší třeba gumový bonbony, a pak nějaká zábava, aby let zvládlo v pohodě a bez nudy, knížka, prstoví maňásci, poslouchací pohádky v mp3, koukací v tabletu/mobilu...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MIDORI: cucavej bonbon proti zalehlým ouškům?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nejaka nezbytnost pro dite do letadla?
    KATIA
    KATIA --- ---
    Moravský kras report :-)
    Ubytko - Chata Macocha. Krásná lokalita, supr výchozí bod i na krátké a pěkné výlety. Jinak teda ubytování dost "spartánské" (dřevěné postele, co nejdou pořádně srazit k sobě, na pokoji jen dřevěné lavice, žádné pohodlné posezení), ale čisté. Restaurace nic moc, před dvěma týdny hotovky jen na oběd, navečer taková ta hospodská nabídka s převahou smaženého jídla (přitom hostů bylo na chatě dost, ale ani tak nebylo možné objednat nějakou polopenzi). Ale nekouří se, dost místa, dá se sedět i venku...

    Výlety, co jsme dali - lanovkou na Punkevní jeskyně, Dům přírody a Kateřinskou jeskyni a byla jsem nadšená.
    Lanovka jezdí podle lidí, žádné čekání na časy odjezdu. Na Punkevkách jsme šli hned dovnitř (v sezóne rozhodně rezervace předem), za mě super moderní vstup, vše dobře řešené, prohlídka odsýpala, kus se jde pěšky, kus lodí, moc fajn, prohlídli jsme si pěkně Macochu zhora i zdola.
    Odtamtud potom se dá pěšky nebo vláčkem na Skalní mlýn, tam jsme jedli, docela ok, je tam malé hřiště, ale tak blbě přes silnici. Kousek odtamtud je Dům přírody - skvělé! expozice primárně pro děti, moc fajn udělané, objasněné vše, co se týká krasu, jeskyní, je to přístupné, ale zároveň fakt odborné, není to jakože pro děti a rodič se nudí... naprosto super je u toho dětský koutek pro menší děti (prolejzačka jako jeskyně a tak :-) Pak jsme ještě dali Kateřinskou jeskyni, taky moc pěkná, zvláštností je kostra jeskynního medvěda (super nasvícená) :-)
    Víc už jsme nezvládli, ale bylo to fakt super, je tam hodně co dělat, každé ty další jeskyně zase mají ještě něco zvláštního, čím se prezentují, takže tam je co objevovat.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SOLEI: byli jsme tam loni v srpnu s tehdy dvouletou dcerkou. Pro deti je to skvely, je tam luna park, kde je spousta atrakci i pro mrnata, vlacek, lodicky.. cenove docela v pohode, kolem dvou euro za jizdu. Je to klasicky turisticky mestecko, takze hodne lidi, vsude obchody a restaurace, skvela zmrzlina. Plaze plny lidi, hlavne odpoledne, ale misto se vzdycky naslo. More bylo teply, melky, odpoledne byval odliv, takze se z toho stalo spis brouzdaliste, pro dite idealni. Rasy tmmam zadny nebyly. Sprchy na plazi novy, docela cisty, bylo tam i zazemi pro miminka, prebalovak atd. Proste klasicka dovolena u more, me se tam libilo, pro deti je tam toho dost. Jediny, co opravdu nedoporucuju, je ubytovani v mistnim kempu. To byl horor. Jedte radsi do apartmanu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam