• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LITROP
    LITROP --- ---
    MIDORI: no nebyl jsem ale taky o tunisu uvazuju cenove to vyjde opravdu lip nez evropa jeste krom bulharska kam se mi moc nechce
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    doporučuju na hory s dítětem nebo více kusy Zillertal (https://www.zillertal.at/en.html )

    Jeli jsme 4 dospělí a jedno mimino 9m a užili jsme si to všichni. V zillertalu je spousta možností na lyžování a u velkých stanic lanovek mají i školky pro malé děti (jakože hlídání, lyžařské školičky tam jsou samozřejmě taky). My jsme dceru dávali na Hochfügenu, protože je dole u lanovky a rádi tam lyžujeme. Některé jsou u horní stanice lanovek a to jsem si moc neuměla představit, jak vezmu dítě a svoje obří lyže najednou, ale s chodícím dítětem nebo jednou cestou navíc by to šlo :) https://www.best-of-zillertal.at/en/winter/guest-kindergarten/ . Pro dceru to byla první školka ever, tak jsem měla trochu strach, jak to bude zvládat a v pohodě, nijak nebrečela. Nechávala jsem jí tam 2 x na 3 hodiny a po obědě jí vyzvedla na spaní v kočárku. Koukala jsem, že školky jsou i na jiných stanicích, někde jsou od roka, někde kombinovaný i s lyžařskou školou pro větší děti, že dopoledne lyžujou a odpoledne si hrajou vevnitř.

    Pak jsme byli třikrát v bazénu - http://www.erlebnistherme-zillertal.at/. Bazény maj cca 34 stupnů a dělají tam i plavání s miminkama. dceři se tam STRAŠNĚ líbilo. nikdy předtím v bazénu nebyla, na plavání miminek jsme nějak nechodily a tady vletěla do brouzdaliště a byla k nezastavení. ani jí nějak nevadilo, že má pusu ve vodě
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: děkujeme! číslo čtyři je teda teprve v transitu, ale kvůli komplikacím máme bohužel letos s cestováním útrum - nějak se mi nechce testovat, jak dobrou gyn-por péči je možné získat v oblíbených letoviscích, a kolik z toho by případně hradilo cestovní pojištění.
    No příští rok to jistí... škoda, letos už konečně je ta naše smečka dost velká a ukočírovatelná na to, abych si troufla je vzít s sebou někam "mezi lidi", a i na máme peníze (co jsem se zatím koukala, tak se třema dětma většinou je potřeba platit za dva pokoje, aka za 4 dospělé), ale holt děti místo cesty k moři dostanou bratříčka nebo sestřičku.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: My jsme na cesty pořídili tohle mifold.com dobře se to balí i převáží a zatím se to zdá být dost bezpečné. A koukám, že jsem zmeškala zásadní informaci - velká gratulace ke čtvrtému kousku!!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    on ten podsedák není nižší než sedačka....naše děti to měly v pohodě bezpečně....akorát to není tak pohodlné...ale mladší je obr dítě, které už ve třech letech bylo velikostně i váhově školákem :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: stačit je jedna věc, a řídit v provozu typu Itálie nebo Řecko s dětmi, kterým ten pás vede suboptimálně přes krk, je věc druhá...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: v mnoha zemích stačí podsedáky i pro menší dítě než v čr...my si takhle v pravěku půjčovali auto v Itálii a vezli jsme si z čech podsedáky za sto pade pro obě děti, které samozřejmě v Čechách měli autosedačku....cena půjčení jedné autosedačky byla podobná jako cena celého auta....šilenost
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já se trochu obávám, že v našem případě bych narazila na problém nutnosti 4 autosedaček a dostatečně velkého auta... v tomhle ta cestovka s autobusem až k hotelu má svoje výhody. A nebo počkat, až si vystačíme s podsedáky, ty už se transportují (nebo pořizují na místě) poměrně triviálně.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    TRISSIE: loni na Rhododu nebyl problem pujcit si i autosedacku


    Byl jste nekdo s detmi (malymi) v Tunisku? Koukame se po dovolene a Tunisko vypada docela dobre v pomeru cena/kvalita. Napr. oproti Recku levnejsi a hotely vypadaji lip...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: jo a jeste teda letiste-ubytovani jsme objednavali vc sedacky, zaklikali 2x potvrdili atd a stejne borec dorazil bez sedacky a ani nemel moc tendence to nejak vysvetlovat nebo se omlouvat, spis jako ze WTF co jko. Spanelsko. Ale urcite zalezi na cene (jak je to nobl pujcovna)
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Tak to možná taky spíš to Řecko. Kréta, Korfu, Rhodos... asi je to jedno. A spíš pláž s malýma oblázkama než písek, protože tam se líp pozorujou rybičky. Šnorchl a ploutve s sebou.:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EDERA: dopřát mu koupání první v moři, nějakou tu procházku v okolí. Neměl by to být "zážitkový pobyt" a vidět co nejvíc, prostě spíš jen pohodku u vody.
    EDERA
    EDERA --- ---
    IKARIE: U lowbudget autopůjčovny se nám pak v Británii i stalo, že za vyčištění poblité autosedačky si naúčtovali víc, než by stála nová. Od té doby jsme si pak auto půjčovali už vždycky jenom u Hertze.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Ano, mívají je naprosto běžně. Za poplatek, samozřejmě.
    YMLADRIS: V Americe jsme taky vždycky autosedačku koupili v nejbližším Walmartu, protože při ceně 49 USD vs. 12 USD/den půjčovného se to vyplatilo. A vždycky jsme ji pak brali s sebou zpátky do Čech.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    standardni letecke spolecnosti by mely odbavit kocarek i autosedacku (a tusim i cestovni postylku?) zdarma k odbavenym zavazadlum. jak to maji lowcosty netusim, mate nekdo zkusenost?
    jinak pujcena autosedacka u lowbudget autopujcoven je vetsinou za dost penez navic i ve francii, italii a nemecku - s tim sem se setkala pracovne.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TRISSIE: třeba ve Španělsku je půjčení sedačky tak drahý, že známí si brali sebou letadlem bazarovou s tím že ji tam pak zahodí/nechají jako dar v tom ubytování pro další lidi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jak to je při půjčování auta s dětskými autosedačkami? Mívají je půjčovny?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Záleží na tom, jaké máš dítě a co máte spolu v plánu. Sicílie je moje srdeční záležitost, ale spíš na to táhnout krajem než jako dovolená u moře. Nicméně i jako tažení krajem jsme to kdysi absolvovali (včetně Liparských ostrovů) s pětiletým dítětem a bylo to úplně v pohodě.

    LITROP: V tomhle nastavení bych volila nějaký all inclusive Řecko.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BRUKEV: ono klidně můžeš mít cestovku, jeden pevný bod, snížení nutnosti furt něco řešit a balit a k tomu na libovolný počet dní auto...nám se to takhle osvědčilo, na celou dobu obvykle auto nevyuzijeme...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Debata, zda do Recka na vlastni pest ci po vlastni ose se tu resila pred rokem a vysla z toho levneji cestovka. Akorat se to pak navysi o pujceni auta. Jestli jsem tedy dobre pochopila, ze i to je predmetem dotazu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam