• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ACKO
    ACKO --- ---
    EDERA: Tak nevynechejte Častolovice. Celkem slušný bydlení je v Rychnově hotel Panorama, zámek tam mají Kolowratové taky pěknej, jinak ubytovani nic moc všude. A úžasný genius loci má Potštejn a Litice, můžete obejít oboje pěšky cestou podle řeky. Kdybyste chtěli na hory, tak se koukněte na Neratov, úžasný místo, zrovna včera jsme tam byli na kolech, tam mě to nikdy neomrzí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRAMIN: Přišlo se na to, až když odjela se skautama na tábor. Je 200 km od Prahy někde v lesích, takže nový pas teď zařizovat fakt nejde. Ale opravdu to ničemu nevadí - v Harrachově to máme rádi, zámky ve východních Čechách nás lákají už dlouho, Adršpach taky, tak na ně konečně snad dojde.:-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    Kuks :-)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    EDERA: a rychlopas? u maa byl za dva dny
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: je nádherný ! a braunův betlém v lese je krásná procházka
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: Kuks, jak jsem na nej mohla zapomenout! Tam se letos uz určitě chci podivat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    IKARIE: Baby friendly to být nemusí - našim holkám je deset a my jsme krutí rodiče, co trvaj na tom, že se děti musej umět slušně chovat.:-)
    Na Babiččino údolí jsem málem zapomněla, ale je to další lákadlo pro tenhle kraj. Polsko nehrozí (viz důvod, proč hledáme v Čechách - jedno dítě nemá pas).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: pak jsme na ceste do prahy jeste daly zoo ve dvore kralove a kuks, tam je to uplne super!!! na kuks se rozhodne chci vratit, mam tam i vyhlidle moc hezke ubytovani: galerie kuks
    hotel Galerie Kuks (Česko Kuks) - Booking.com
    https://www.booking.com/hotel/cz/galerie-kuks.cs.html
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EDERA: ja jsem byla ve vychodnich cechach na prdlouzenem vikendu s moji mamou a tehdy 8m miminem v kvetnu. co se ubytovani tyce, bydlely jsme primo v novem meste nad metuji v penzionu siesta http://www.pension-siesta.cz - zadna pecka to nebyla, bydlely jsme tam proto, ze ve welness hotelu bylo plno a zadny jiny dobry welness jsem bohuzel v okoli nenasla. v onom welness hotelu jsme byly na jidle a je to tam opravdu moc hezke, ale jak moc baby friendy to je neumim posoudit: http://hotelrajskazahrada.cz/?lang=en

    co se vyletu po okoli tyce, jeste bych doporucila urcite babiccino udoi, od meho detstvi to tam cele nejak vylepsili a prochazka to je moc hezka. pak jsme byli v poslku ve meste kudowa-zdroj plavat v laznich se slanou vodou (je tam i hezka prochazka v lazenskem parku a maj tam fajn cukrarny s uplne jinym sortimentem nez u nas + mistni specialitu - smazene pstruhy). v nachode je mimo zamek i hezky vyslap nahoru na dobrosov.

    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    nějak jsem přesně nepochopila, zda už máš ubytování ve východních Čechách nebo ne, ale my byli tak jako tím směrem letos a na jaře a fakt pěkné ubytování bylo tohle
    Pension Konírna (Česko Huntířov) - Booking.com
    https://www.booking.com/hotel/cz/pension-konirna.cs.html

    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tip na vylet. kazdou druhou sobotu letiste Točná (napr dnes a az do 9.12) otevreny hangar s par letadly a veterany. plus velke prirodni hriste za rohem. vcetne stolu a lavicek ve stinu. zabavila se nam tam i rocni, ale super bude pro skolkove deti. lanove prekazky, piskoviste, klouzacka, spousta travy. neni primo dostupne mhd
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Dám pár tipů na nenáročné výlety. Přímo okolo Bílé Vody a Javorníka moc neznám, spíš blíže k Jeseníku.

    Hezké místo na výlet je Tančírna v Račím údolí. Poblíž je i restaurace (nebyla jsem) a hned v Tančírně kavárna. Rovná cesta z Horního Fořtu. Z Javorníka se tam dá taky dostat, ale nevím, jak vypadá cesta.

    Na jaře jsem se s kočárem dobře prošla okolo rybníků v Černé Vodě, konkrétně Velký Rybník a rybník u Dubu. Je to taková spíš rovinka a hodně v lese, příjemná nenáročná procházka. Je to blízko základny Rychlebských stezek, takže tam nejspíš budou cyklisti, ale není to tak hrozné.

    Koupat se dá dobře v lomě Transgranit u Žulové. Je to kousíček od vlakového nádraží a pak pěšky asi 15minut. U břehu je mělká voda aspoň do vzdálenosti 5metrů, takže v pohodě se tam očváchne i dvouleté dítě.

    Další výlet se dá na Nýznerovské vodopády. Jestli máte auto, tak se dá dojet asi 1km od nich, jinak pěšky ze Žulové. Nečekejte nic ve stylu Niagáry :) Dá se pak jít i kus za vodopády, docela daleko vede asfaltka lesem.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Padla nám možnost jet někam na last minute k moři (bruneta nemá platný pas ani občanku). Nevidíme v tom žádnou tragédii, akorát hledáme náhradní program. Na pět dní jsem zarezervovala hotel v Harrachově, ale neměli pak místo na víkend, takže se snažím najít něco dalšího. Chtěla bych plynule navázat pobytem ve východních Čechách - Adršpach nebo zámky v Náchodě, Novém městě nad Metují, Opočně... Nemáte někdo typ na ubytování? Může být klidně i dražší - počítali jsme s výdajem za to moře.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YELI: berlin mame vlakem s detmi zmakly obzvláště dobře, dobra volba ;-) Dennim vlakem jsme dali i hamburk, coz je skoro devet hodin.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Myslím, že ty Rychleby jsou dobrá volba. Je tam hodně míst, kde se dá i s kočárem, a pokud máte rádi klid, tak se vám tu bude líbít. Pokud se vyhnete okolí těch stezek, tak turistů tu moc není. Ono ta Černá Voda je dobrá základna, jsou tam nějaké restaurace, obchod, takže není potřeba nikde velice zajíždět. Nějaké tipy napíšu jak budu mít delší chvíli, jinak je tu i auditko [ Kraj za průsmykem - Rychleby a Jeseníky Osoblažsko jsou nové Rychleby. ]
    Auto máte?
    YELI
    YELI --- ---
    Všem děkuji za reakce. Leoše skrtame a pořešíme asi více ty CD. Dáme stejně předtím ještě zkoušku jízdou do Berlína, tam se vybírat nedá, tak aspoň zkusíme to dětské kupé, potažmo místa pro invalidy, pokud budou volná.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YELI: leoexpressem bych tam nejela, na kocarky je tam malo místa, obecně je to tramvaj a jeden otevřený prostor. Regiojet s hernickou uz ti holky popsaly, jsou to stary celkem vyhrkany vagony. Osobne bych volila CD; maji nejlepsi vozy, nutne to nemusí byt noční. Volila bych rezervaci v detskem kupe včetně mista pro dite. Kocarek tam nekdy narves složený, my jsme treba museli sundat kolo. Nebo ho necháváme v miste pro kola. Jalo spoluzavazadlo bych ho spis neposilala.
    Vlakem s detmi jezdime od malicka.
    RYNA
    RYNA --- ---
    YELI: Záleží, jak máš staré dítě. Já mám velmi bohaté zkušenosti s ČD, ale delší trasu než třeba 4 h jsme nikdy nejeli. S naším dvouletým je i to pomalu nadlidský výkon, takže bych pro delší vzdálenosti určitě maximalizovala pohodlí. Osobně bych určitě brala lůžkový vůz, určitě se bude dát postýlka nějak ohradit, aby dítě nespadlo, a ta možnost natáhnutí/válení je fakt super. Dokud teda bylo dítě menší, tak jsem oceňovala i možnost dát ho čas od času zpátky do kočárku, kde si vydržel chvíli hrát nebo po obědě usnout. Když je občas nutné mít kočár složený daleko od nás nebo v zavazadlovém prostoru, přijde mi cestování méně komfortní.

    Jinak ČD mají opravdu nekonečné množství různých souprav a v některých se s dítětem a kočárkem cestuje pohodlněji než v jiných. Teď je skvělé, že díky možnosti rezervovat si místenku přes internet můžeš prozkoumat všechny možnosti přes internet dopředu. Moje preference se hodně mění, jak dítě roste, úplně nejradši mám ale uzavíratelné kupé, kam se vejdou čtyři osoby a kočárek, těch je ale opravdu málo.
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: Díky za reakci. Popravdě, sami nevíme, co přesně bychom rádi :) Jezdíme rádi do hor a s příchodem dětí se snažíme rytmus a náročnost výletů přizpůsobovat jim. Teď už máme dvě pod dva roky a nejsem si úplně jistá, co si aktuálně můžeme dovolit. Loni jsme ještě s nechodícím zvládli pětadvacetikilometrovou hřebenovku, ale obávám se, že letos budeme muset zmírnit. Tj. plánujeme cca čtyřdenní cestu, najít nějakou základnu, z níž budeme vyrážet se dvěma kočárky na jednodenní výlety. Osobně bych ráda prozkoumala až ten nejzazší cíp kolem Javorníku a Bílé Vody. Kdybys měla nějaké tipy, tak uvítám!
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    YELI: jezdim casto s prckem praha ostrava. Vetsinou s regio jet. Za me je lepsi koupit si mista pobliz toho detskeho kupe. V nem a taky hned vedle byva dost hluk. V normalnim kupe se da sedacka "roztahnout" smerem k mistu na nohy, takze dite tam muze lip lezet, valet se nebo spat. Pokud je to misto u okna, ani neni problem s ostatnimi lidmi v kupe, kteri couraji ven. Pokud si chce dite hrat, do herny je to kousek. Kocar: kdyz jsme vozila sportak, nad sedacky se mi o cca 10 cm nevesel. Takze staval slozeny u dveri vagonu a pri kazde zastavce jsem ho chodila hlidat, aby si ho nekdo nevzal. Ale obas je videt i slozeny sportak nad sedackama, zalezi na jeho skladnosti. Jezdim obcas i v exponovanych casech v patek a nedeli, vlak plny, kocar nikdy nebyl problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam