• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IKARIE: Ja chci taky nekam jet, zadny doporuceni nemam, ale v Book Therapy maj novyho pruvodce :)



    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KAERI: vlakem z hlavniho nadrazi do bilovic nad svitavou, po cyklostezce to je na konecnou tram 4 v obranech asi 5km (nevim, jestli to 1,5r stare dite ujde, ale jestli budete mit kocarek, tak asi v poho )
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAERI: třeba mariánské údolí je moc pěkné...
    KAERI
    KAERI --- ---
    Polovím inspiraci: nějaké tipy na půldenní výlety v blízkém okolí Brna? Třeba kde je hezký les apod. Nejmladší dítě má 1,5 r, nejstarší 5.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: z uvedených znám jen barcelonu, která je podle mě moc fajn s dětma. není plně bezbarierove metro, ale hafo hřišť na každém rohu, akvarium, lanovky, pláž.... byli jsme s Benem, když měl necelé dva, a bylo to super. akorát samozřejmě teď ta situace není úplně optimální (jedeme příští týden;)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LORAIN: valencie je bezva, to souhlasim :) myslim ze v kvetnu by uz mohlo byt na poradu dne i more, takze to asi zuzim na barcelonu a malagu a do madridu pak nekdy poletime jist a pit s muzem :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IKARIE: Malagu neznám. Ale, z mýho pohledu - pro rok a půl starý dítě to bude nejspíš všude stejný. Tj. zabaví se dobře kdekoli, bude jen záležet na tom, jestli na něj budete mít s babičkou čas a náladu. Vybírala bych podle sebe. A pro starší dítě/děti by se mi zdála nejlepší Valencie ;-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    co se tyce zabavnych aktivit pro rok a pul stare dite - kam letet na prodlouzeny vikend na jare (ja + dite + babicka): madrid, barcelona nebo malaga?
    spanelsko znam velmi dobre, studovala jsem hispanistiku, ale neznam tyhle mista z pohledu aktivit s ditetem. budu rada za tipy, chci k jezisku koupit letenky. diky :)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    MIDORI: my spali primo tam. K dispozici jsou stany, s matracema, polstarema a na prikryti byly prosteradla. Nebo chaticky s takovyma valendama. Stany lip vetraji, ale protoze to tam jede nonstop, je tam hluk. V tech pokojich je zas nedychatelno a dost vlhko. Ubytoveni mimo areal neznam, ale je to dost na samote, tak neco bude asi daleko.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MARTIKK: da. nebo v chaticce
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    MIDORI: Náhodou nedá se spát přímo tam? :-) Někde na pláži. Jestli je to to, co si myslím, tak to jde.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Byli jste nekdo v Tropical Islands v Nemecku? Da se nekde v okoli pripadne prespat?
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    Létání s miminky | Matka v Tibetu
    http://matkavtibetu.blog.cz/1710/letani-s-miminky
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ALI_EN: přesně, a vzhledem k tomu, že jiný kraj jiný mrav, tak si myslím, že je slušnost respektovat místní zvyky...tj. i když já osobně taky neviděla na nahatým ročním dítěti nic zvláštního, tak ve Francii by naše dítě bylo jediné nahaté tudíž jsem mu nandala aspoň gaťky
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TRAMIN: kazdej je zvyklej jinak. my jako maly travili kazdy leto u vody nahaty nejmin do ctyr let. dokonce bych rekla ze deti s plavkama se tenkrat v okoli skoro nevyskytovaly (ale co ja vim no). kazdopadne na tom nevidim nic divnyho, ale jinej kraj jinej mrav.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ALI_EN: bikiny ve smyslu trojuhelnicky 2x2 cm uchylny jsou. ale na nahych detech nevidim nic lepsiho teda
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ROXXA: ty jizni narody obecne deti milujou a tak jsou k nim vstricnejsi, nikde ani v restauraci neobtezujou, muzou kricet nebo skocit cisnikovi pod nohy a nikomu to nevadi. Obecne se mi zdaj Rekove daleko srdecnejsi nez Italove, ale pokud je ve hre dite, roztajou vsichni.
    V Recku hojne detskych hrist, ale na Italii to nema. Tam jsou vsude a bejvaj pekny. Na druhou stranu jsou ale vsude i ruzny pasti na eura jako kolotoce, hejbaci auta. V Recku je vyhodne jit nakupovat s detma treba do mensich mistnich obchudku, oni pak umi dat jiny nez turisticky ceny, pripadne prihodej treba jablko nebo tak.
    Jeste posrteh s nahatejma detma, v Cesku neni problem, v Recku na to nic nereknou ale moc radi to tam nevidi. My to resili tak, ze se mladej v mori koupal nahatej a jinak behal v trenkach. Behem pobytu v Italii byl nas syn jedinej nahatej, kam jsme prisli, tam i rocni holcicky nosej bikiny, coz mi teda prijde uchylny. Ze by to ale nekdo resil to vubec.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Doporučíte nějaký pěkný babyfriendly penzion v Litoměřicích a okolí?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    byli jsme dneska na zámku v Miloticích...pro děti i dospělé nabízí možnost obléknout si dobové kostýmy. naše holky byly naprosto unešené. akorát se to tedy musí objednat dopředu. https://www.zamekmilotice.cz/cs/kostymove-prohlidky/pro-jednotlivce

    v parku se mimo jiné dneska fotila nevěsta, bylo mi jí trochu líto....měla z přítomných krásně oblečených dam zdaleka nejošklivější šaty :-))))
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ROXXA:
    LORAIN: To zažíváme i v Řecku, zjm. v restauracích. Letos na Korfu v jedné restauraci dětem zdarma nanosili bonbony, lízátko, nanuka, dortík, že už jsme tam znovu radši nešli :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam