tak my se vcera vratili po trech tydnech cestovani po Vietnamu s 19mesicnim batoletem. bylo to super, cele, nase dite to zvladlo z prehledem nejlepe ze vsech. zadny prujem, zadna nemoc, trosku ho potrapily rezaky tak byl par noci nerudny. lety zvladl uplne v pohode (dlouhe lety z parize do saigonu a ze singapuru pak do parize prospal - na letu tam nas letusky presadily tak, aby mel i svou sedacku, na letu zpet byl overbooking takze smula a nepohodlne to bylo pro me, pac spal na me). na ceste tam mu trvalo asi den nez se prehodil na novy rezim, dneska uz je zas uplne v pohode ve svym, jen vstaval rano trosku driv.
jinak tahli jsme golfky, ale bylo to uplne zbytecne. nechali jsme je tam a vlastne vse sme absolvovali s nositkem. to fungovalo i jako autosedacka, protoze tu se mi na zadnych transferech vyzadat nepodarilo, mam pocit, ze to tam vubec neznaj. takze clovek musi trosku slevit i ze svych evropsych bezpecnostnich standardu. krome transferu autem jsme se presouvali i vlakama a meli tri vnitro prelety.
co se jidla tyce, tahla jsem pro jistotu tretinu kufru kase (co nikdy moc nejedl, ani nevim co me to napadlo), UM na vecer, ovocne kapsicky a par sklenicek masozelu - pouzila jsem jen to UM a kapsicky, ostatni tamnechala potrebnejsim. vubec to nechtel, on je dobry jedlik, takze mu samozrejme smakovalo mistni jidlo - ovoce, zelenina, ryze, nudle, vyvar .. vzdycky sme objednali jedno nepalive jidlo, aby to mohl taky.
jinak vietnamci deti zboznuji, takze tam byl vsude vitan, akorat pak uz ho prudilo trosku, jak na nej kazdy chce sahat, hladit ho po vlasech a stipat do tvare, pripadne se s nim fotit.
zvladli jsme hanoi i saigon (specialne hanoi teda neni vubec baby friendly a s neustale pobyhajicicm ditetem to je o nervy, musela sem ho vzdycky sesnerovat do nositka, aby tam nevbehl pod jednu z 5 milionu motorek). kajakovali jsme po zatoce halong a jezdili na lodickach v ninh binh. valeli jsme se u more v resortech v mui ne a pak na ostrove phu quoc - tam s nama byla i babicka, ktera za nama priletela na cast pobytu, tak to byla totalni pohoda, kdy jsme meli vecery s muzem volne a pres den sem si chvilema i cetla.
ja to mela castecne pracovni cestu, takze jsem mela trosku nadstadardni podminky (delam v cestovnim ruchu, vietnam je moje destinace kterou vyborne znam, s muzem sme tam uz oba predtim byli, dodavatele delali prvni posledni abychom byli spokojeni). nebyl to zadny punk s batohama na zadech, bylo to cele dost komfortni (vlastne na me cestovatelske pomery to byla asi moje nejluxusnejsi dovolena, co se hotelu a ubytovani tyce) - tak aby to s nama zvladl i Eda. a bylo to super :) foto naseho spokojeneho ditete jsem hazela vedle
[ IKARIE @ mimča, mimina, batolata, kojenci a fotky těchto malých mrňousů a dětí vůbec*** ]