• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Malaga - byla jsem minuly tyden na tyden se synem 21m a fakt jsme si to uzili, takze jestli nekdo chcete tip na celkem lowcost dovolenou, tak tu:

    letenky z prahy s ryanairem byly za 2200 zpatecni pouze s prirucnim zavazadlem. lita to i v docela pricetny casy. mela jsem kabinovy kufr, batoh s notebookem a tezkyma vecma a jeste mi prosla i prebalovaci taska u kocarku. ryanair ma novou policy, kdyz si nezaplatite priority, pred vstupem do letadla vam ten prirucni kufr vezmou a odbavi, takze letite jen s tim druhym mensim prirucnim (s cimz je dobry pocitat, pokud na palubu potrebujete nejake veci pro dite). na ceste zpet dost kontrolovali velikost prirucnich zavazadel /ne vahu/ pri boardingu. dalsi "bonus" je ten, ze kdyz u rezervace neprovedete (zpoplatneny) vyber zavazadla, tak vas rozsadi - letela jsem s mamkou a bratrankem a kazdy sme sedeli jinde, ja s batoletem na kline. toto zpusobuje totalni chaos, pac si samozrejme vsichni presedaj - behaj po letadle, vymenujou si nahodile misto a tak. na ceste tam s nama letela skupona 10 totalne ozralych kamaradu, se kteryma si uz ani letusky nevedeli rady, rvali na cele letadlo, to jen tak na okraj k tomu cestovani s malyma detma a ruseni okoli ...

    jinak ja neletela s ryanairem uz asi sto let a posledni dobou litam vetsinou s nelowcost aerolinkama, takze jsem prisla v praze na letiste bez online checkingu a tato sranda me vysla na 1650 CZK na osobu na checkin na letisti, tak bacha na to, ale asi to vsichni krome me vi :) jako lowcost total samozrejme, pri vstupu do letadla si ty zavazadla k odbaveni (plus kocarek) dokonce nakladate na vozik sami, docela me to pobavilo.

    ubytovani - pokud to nechcete pojmout jako poznavacku a nepujcujete si auto, doporucuju najit si ubytko zapadne od malagy na vlaku. je tam mnoho "letovisek", od torremolinos po fuengirolu. vlak zacina na letisti, cesta stoji asi euro pade, je to takove nadzemni metro spis. my meli vilku s bazenem v benalmadene, dve terasy s grilem, dve loznice, pracka, mycka, kuchyne .. pres airbnb asi 600m od plaze prijemnou prochazkou. to ubytovani bylo maximalne skvely, kdybyste nekdo chtel tip, napiste, poslu primo link. vyslo nas asi na 5000 na dospeleho za ten tyden. rozumim tomu, ze to neni typ dovolene v hotelu, kde se o vas nekdo stara, ale me to vyhovuje maximalne. kazdy vecer sme grilovali na terase, dite spalo v pohode v postylce v jedne z loznic. obedy se daji poresit v restauracich. ceny ve spanelsku porad jeste relativne OK, obedy do 10 EUR.

    co se aktivit s detmi tyce, primo v benalmadene je podmorske akvarium, selwo marina coz je takova ta sranda s delfinama a tucnakama, pro starsi deti tivoli park (tam jsme nebyli, takova matejska). mistni park parque de la paloma je plny zviratek a hrist pro deti. plaz pozvolna piscita nebo kaminkova. do centra malagy je to vlakem 20minut, takze tam si to uzijou i dospeli. more jeste silene studene, ja tam vlezla tak po pas, ale to bude v sezone a v zari jinak.

    andaluzie ma samozrejme krasnejsi mista i mesta (jak na poznavacku, tak klidnejsi pobrezi - ale to je pak spis az u cadizu nebo od malagy na vychod), ale kdyz se vychytaj letenky, je to celkem levny a prijemne straveny tyden tri hodny z prahy.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LORAIN: tak to je docela drsný ;-(
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj,

    rad bych nejake tipy od zkusenejsich - divame se po necem v Kalabrii, s ditetem, zrejme bez vetsiho cestovani - klasicka odpocinkova a valeci dovolena v hotelu s plazi a AllInclusive. Zajima me jestli jste tam nekdo nekdy byli - zkusenosti, postrehy, kam se vydat, co je dobry videt a naopak co je ztrata casu a penez, kde vam to pripadalo hezky pro ubytovani a okoli, a kde ne.....Predem diky!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Vracím se k Rakousku, nutnosti dokladů pro děti a dálničním známkám. Včera jel muž s dvojčaty do Rakouska. V deset hodin večer je stavěli těsně za hranicemi (u Pfender tunelu) a velmi pečlivě prověřovali jeho doklady a dálníční známku. O dokladech dětí nikdo ani nevzdechl, zato mu napařili pokutu 120 euro, protože měl mírně poškozenou dálniční známku. Měnil před 14 dny předni sklo a v servisu mu ji nezvládli přenést dokonale. Nic mu nepomohlo, že měl doklady o tom, že ji koupil pro toto auto, zaplatil a dokonce potvrzení o tom, že je na dnes objednaný na její “výměnu” právě z výše uvedeného důvodu. Vše byl schopný na místě doložit. Nic platno, Ordnung muss sein! :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PETATA: taky nedám dopustit na enterol, funguje výborně a dá se v pohodě pozřít - smecta u nás nikdy neprošla a to jsou holky hodně disciplinované a u léků jsem já hodně vytrvalá
    MONI
    MONI --- ---
    VVENDY: Ve Slavkovském lese jsme byli na dovolené před pár lety:
    Bydleli jsme v osadě Kladská, kde je příjemná okružní naučná stezka u rašeliniště, přístupná i s kočárkem. U Domu přírody Slav. lesa bylo pár dřevěných houpaček ve tvaru zvířátek.
    Hrad a zámek Bečov nad Teplou - tam jsme byli jen v parku, ale koukám, že teď tam mají i dětské prohlídky https://www.zamek-becov.cz/cs/detske-a-edukativni-programy/myslime-na-deti
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PETATA: chuděra teda :(
    PETATA
    PETATA --- ---
    QUANTI: dcera ted prodelala salmonelu a dva dny jsme se s ni fakt mucili (pritom mela Smecta dokonce nejakou prichut, snad vanilky), ale nedala to
    pak nam dr predepsala Hidrasec a bylo to o chlup lepsi
    Enterol mela soucasne s tim a polykala v pohode

    takze tohle byla opravdu dobra poznamka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (enterol B vyhodila taky, zrovna nedávno... už si nepamatuju, jak jsme řešili zásadní průjmy, mám to úplně v mlze. Viki je borec a co je potřeba, to sní, i když bez nadšení, ale do ní dostanu fakt jen ten paralenovej sirup a Stopkašel.)
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: přitom učinkem je podle mě super. ale taky jsme ji nebyli schopní do syna dostat (jen v něčem do láhve, když byl ještě malej)...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    taky mi děti odmítly pozřít smectu a mám dojem, že kdybych to do dcery nalila, tak to obligátně vybleje. Popravdě teda i já mám problém ji udržet :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: A pokud se dítě s daným zdravotním problémem dosud nesetkalo, tak mít různé alternativy, ona některá z nich klapne. S Panadolem tehdy situaci nakonec vyřešil čípek, se Smectou živočišné uhlí, na kterém sice psali, že až od tří let, ale holt jsme to vyhodnotili, že lepší něco než nic.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: když je to prvně? ale je fakt, že občas radši beru víc věcí taky. na průjem jako první pomoc je docela fajn enterol, to celkem chutná..m
    EDERA
    EDERA --- ---
    ROXXA: Jen ještě jedna poznámka - cokoliv balíš do cestovní lékárničky, to chce mít doma odzkoušeno, že si dítě vezme. Můj syn se nad Smectou zasekl, že prostě NE a nebyla síla, to do něj dostat. Podobné to bylo s malinovým Panadolem. To jsme ho taky nepřeprali.
    PETATA
    PETATA --- ---
    jdu si pro tipy

    hledame kemp, u vody (vodni nadr, koupaliste...)

    idealne jihozapadne od Prahy

    naopak sama rada doporucim Podebrady a kemp u jezera
    skvela dostupnost do centra, malo lidi, koupaliste s pisecnou plazi

    tak neco podobneho hledame, jen chceme objevit zase neco noveho
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    holky moc díky ohledně jídla a lékárničky....místohylaku tu mam ejakou smectu a kuliska tak asi zabalim toto abych nemusela kupovat nove a to mezitim neproslo.
    ted jeste hracky a cim deti zabavit v letadle...dva hyperativnejsi exemplare.)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Mate nekdo prozkoumanou oblast Slavkovskeho lesa? Premyslime co s vikendem. Tohle mame docela blizko a vubec to tam nezname. Nejake tipy, co videt a navstivit?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: já mám podezření, že jde hlavně o tu účinnou látku - příchuť možná taky, ale mám dojem, že blila pomeranč i jahodu. Vyměnili jsme za Ibalgin sirup, který je sice hnusný a má hysterák, kdykoli na něj má dojít (takže se snažíme horečky překlepat na Panadolu, pokud to jen trochu jde), ale aspoň ho nebleje. Ale ona teda vyblila i Vermox. Má problém se všemi tabletami a vůbec nezvyklými sousty/věcmi k polykání.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: Pepina hodinu vzdorovala mému nátlaku, prostě nebylo síly moci do ní tu čtvrtku dostat. Pak mě napadlo tohle řešení, netvrdila jsem, že je to sladký dětský sirup, ale že to trochu podobné, na to mi kývla.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jsem kdysi taky kdesi v dánském Zapadákově klasický ibáč rozčtvrtila nožem a tu čtvrtku vrazila ani ne dvouletému dítěti. Ani jsem to nijak nedrtila a nesnažila se to nějak ochutit. Blondýna to jen zapila Sunarem a bylo. Ale ona teda k lékům měla odjakživa vztah spíš kladný.

    TORUVIEL: Moje děti jako malé každou horečku prozvracely. Kdyby se v tom soutěžilo, tak mají každý mistrovský titul ve své věkové kategorii. Čípky se ukázaly jako naprosto nezbytná součást domácí lékárničky.
    Cucací Nurofen se nám taky osvědčil. Ono se to jako bonbon (QUANTI) ani cucat nemusí - prostě se to v puse samo rozpustí (testovala jsem, když naopak došel normální Ibalgin). Možná šlo spíš o tu příchuť - u nás zas vždycky obloukem letělo cokoliv malinového nebo jahodového (takže Paralen, Panadol i Ibalgin).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam