• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VENIKA: no rict mi nekdo, ze je venku krasne teplo, tak ho poslu nekam :-D mam svetlouckou zrzku a sama jsem podobny typ a obe vedro nesnasime.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: my se teď vrátili z osmidenní dovolené a už někdy od pátého/šestého dne jsem zažívala velmi ambivalentní pocity - mně se tam líbilo, ale děti (teda ty velké - kluk 7 a holčičí dvojčata 5) byly čím dál tím víc na zabití a poslední den už fakt extra.
    Kombinace toho, že měli náročnější program než obvykle a že jim "otrnulo", jak se s prostředím seznámily a začaly ho brát za svoje loviště, vedla k tomu, že byly strašně hlasité, rozjívené a obtížně zvladatelné.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VENIKA: Moje děti to taky dávaly v pohodě. Jediný, že usínaly ještě později než doma. Jako že jsme šli spát prakticky zároveň. Ale to na dovolené celkem není problém.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    VENIKA: Kluci teď byli pořád venku nebo měli besídky, poslední kroužky s rozlučkami atd. až dneska jeden z nich vstával v šest, aby si mohl doma pohrát s autíčkama.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LORAIN: Zas je teda ale pravda, ze zvlast ted v lete syn casto odmita opustit domov a jit treba na hriste. Venku je krasne, teplo, nabizim oblibeny aktivity a on nechce. Mam pocit, ze je tak malo doma, ze si potrebuje uzit svoje hracky, svuj prostor, ze to vlastne vubec nestiha a chybi mu to.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LORAIN: :(.
    Tak doufam, ze ted v mym pripade nezafunguje kouzlo nyxu, pristi tyden jedem na dovolenou :))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    VENIKA:Závidím! Naše děti taky nejsou doma snad ani 50% času. 90% víkendů, všechny prázdniny a ty neškolní často i mimo prázdniny jsou pryč. A stejně... Když přijedeme domů, téměř dva dny v kuse ze samé úlevy prospí. A jsou to teda taky synové, 3 kousky.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    tak aby zaznel i opacnej nazor, syn (skoro 3) to tak nema. Ale jako u vseho, je to nastavenim ditete a castecne i zvykem. My hodne jezdime pryc i treba jenom na vikend a zmenu prostredi nijak extra moc neresi. Asi tomu pomaha, ze spi vetsinou s nama primo v posteli, takze tim se vzdycky zklidni. Spal uz na tolika mistech, co ja neobjela do svych 20 :).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: Taky tak. Jak to sama nemám ráda a nerozumím tomu, musím to potvrdit. Děti jsou rády ve známém prostředí, když někam přijedeme, trvá minimálně tři dny, než začnou aspoň přiměřeně dobře spát a ztratí takovou podivnou úzkost. Pro to, aby si to užily, je dobrých fakt aspoň čtrnáct dní. Nebo jezdit stále na stejné místo... Což je pro mě za trest. A to už nejsou úplně malé (8 a 6).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    HELOUN: potvrzuju. U nas jsou u starsi presne tri dny prenastaveni na novy rezim. Na letosni dovolene se to opet potvrdilo, a ja jsem rada, ze jsme ji po minule dovolene, kde jsme kazde tri dny menili misto, tentokrat naplanovali na jednom miste
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    HELOUN: zatim ma rad, kdyz se neco deje, je hodne lidi a nejlip k tomu jeste kraval. myslim, ze to bude snaset dobre a kdyz ne, utece to lip nez 10 dnu. :) 14 je prilis kvuli krmeni kocek.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    POZITRON: Jenom poznámka k té době - teď jsme byli s 14mesicni dcerou v Řecku na 14 dnů a byla jsem rada, že jsme tam dýl, protože tak 3-5 dnů si zvykala na nový prostredi (hlavne blbe spala - moc podnětů, jiná postýlka atp.). Pak jsme si to už užívali, ale kdybych jela jenom na 5 dnů, tak to hodnotím výrazně hůře. Nicméně jako vše má i toto každé dítě zrejme jinak, takže obecně těžko říct, jenom pridavam svou zkusenost... A držím palce, ať je u vas vse v pohode od zacatku! :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: jo, presne neco takovyho hledam. mam chut se nekde jednou 3 dny jenom valet a nic nedelat, ne se tahat s batohem po horach jako vzdycky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Spiaggia di San Giuliano
    Podle mapky kousek od vězení, ale fotky vypadaly pěkně.:-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: tak to jsem prave hledala a nenasla. ok.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Tak fajn. Ale kolegyně mi teď ukazovala fotky pláže přímo z Trapani a pro malý dítě mi to taky přišlo dobrý - písek a mělko.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: to je hodne dobry, trajekt jede jen 40 minut a cena za zpatecni cestu cca 30 eur, cekala bych to horsi. parada, diky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: jdu to prozkoumat, moc dekuju za tip.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Kolegyně byla na Sicílii před dvěma týdny (taky přesně za levno s Ryanair do Trapani a radí buď loď na ostrov Favignana, nebo něco směrem na sever na San Vito Lo Capo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    takto kratka doba kvuli tomu, aby se to dalo kdyztak prezit, kdyby to bylo velky peklo. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam