• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ve ctvrtek budou mit stan pro 4 v Lidlu, za 3k. Brali jsme ho predloni a prijde nam v pohode.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: Potvrzuju. Předloni jsme tam kupovali stan pro naši skautku (přála si ho za vysvědčení).
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ALMADORA: máme zkušenosti podobné jako ty ze Slovenska. Jen tedy tím, jak jsou čím dál sušší roky, tak nás to významně omezuje ve vandrování nadivoko - o ohni si člověk může nechat jen zdát a voda (na pití/mytí) je taky čím dál řidší. A ještě mám možná subjektivní pocit, že myslivci se rojí čím dál častěji. Lesní stráž nás vykázala z lesa jednou.
    ALe teda Slovensko nabízí asi víc opuštěnějších krajin - v ČR člověk musí balancovat mezi přeturistovanými končinami a na druhé straně zas národními parky, kde se stanovat nemá/nedá.
    Jurek je fakt outdoorový stan, jezdili jsme s ním i třeba do Rumunska, balkánských hor a tak.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALMADORA: Znovu - nemám zkušenost s kempama v ČR. Ale ve Skandinávii, Rakousku nebo USA jsme stan se spacákama, karimatkama apod. přes den vždycky v kempu normálně nechávali a jeli klidně na celý den pryč. Nikdy nás ani nenapadlo to řešit jinak.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALMADORA: Stan prostě normálně necháš v kempu, i když je pěkně, tak člověk jezdí na výlety a nesedí u stanu :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    ALMADORA: na vyber stanu doporucuji vystavu stanu v Letnanech
    na plose je postaveno nekolik desitek stanu ruznych velikosti od ruznych firem a opravdu detailne muzes vsechno prozkoumat, podivat se, jestli ti vyhovuji loznice vedle sebe, naproti, vchod, jaky ma material zjistit zpusob staveni atd
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    EDERA: nechci vypadat úplně blbá, řekněme teda, že má kempovací zkušenost je nulová: stan v kempu jest hlídán? nebo je potřeba všecko zamknout do auta? A optimálně odvézt i s autem sebou? (když vezmu děcka v deštivý den na bazén)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALMADORA: Tip na stan nemám. Ty naše (včetně toho prvního nejmenšího) byly všechny nákup ve stylu “co tak jako mají nejlevnějšího ve Walmartu”. Přesto přestály i skandinávské slejváky. Tskže jsme vlastně experimentálně ověřili, že výběrem není třeba se zas ažtak zatěžovat. A o českých kempech nevím taky zhola nic. Naposledy jsem v ČR ve stanu spala ba školním výletě do Slušovic.:-)
    Jo, a na kafe doporučuju smaltovanej plecháček.:-)
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    FUNTL: popotahoval Vás někdy někdo za spaní nadivoko? Já jsem za svobodného mládí prochodila se skauty Slovensko, spali jsme kde jsme zrovna navečer došli a nikdy mně to nějak zvlášť nezajímalo. Oheň jsme taky rozdělali pokaždé když to bylo rozumné (drželi jsme se zpátky v ty sušší roky) a snad jen jednou nás našel večer někdo z Lesní správy a ten si k nám jenom na chvíli sedl a pak zase šel. Teď s dětmi jsem nějak více zákonná.
    Taky je v našem nejbližším okolí na ráně Moravský kras. Ten mně znepokojuje, co se divokého spaní týče, svojí vysokou mírou osídlenosti. Komentujte-diskutujte :)
    Díky za tip, mrknu na stany Jurek. Přečkávali jste v nich někdy Bouřku?
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ALMADORA: doporučuju stany Jurek. Máme postupně už tři (od malého pro dva, po iglů pro čtyři a teď i mastňácký s dvěma ložnicemi). Jsou i nositelné v báglu (teda ty první dvě verze). Teď třeba ti přijde chození s batohem daleko, ale přijde to dřív, než si myslíš. My s dětmi jezdili spíš mimo kempy, nadivoko, a v principu není třeba nic, jen někdy namotivovat děti chodit :)
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    EDERA: Budu se držet hesla, že nepohodlí vnímají rodiče, dětem je to jedno. Sníží to významně moji úzkost.
    Dala bys mi tip na stan? Už jsem to psala Katii i Annawě, zvažuji Husky Camper 12. Vařič máme, ledničku počkám ještě aspoň jednu plnou sezónu.
    Zásadní dotaz: máte vyzkoušeny nějaké kempy v Čechách? Tiché, malé, u vody, spíše obývané rodinami a dětmi? A máte zkušenosti se spaním nadivoko?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALMADORA: Stan není na to, aby se v něm přečkával deštivý den. Stan je na přespání. Pokud se počasí nevydaří, hledáme na den indoorové aktivity - muzeum, krytý bazén, zámek...
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    ANNAWA: Díky! Dle významnosti kafe soudím, že jsme stejná krevní skupina. Kofein pozitivní.

    Já mám stan vyhlídnutý Husky Camper 12 - známí říkali, že jej staví 15 minut, to mně přijde přijatelné (víc než) pro fakt velký stan. Co se osvědčilo Vám? Jakože konkrétně. Pač než vrazím ty strašný prachy do stanu, budu ráda za reference. Taky kdyby byl nějaký co bude lehčí, tak bychom s ním mohli později drandit i na puťáky.
    Nepromokavé oblečení jsem zcela opomenula. Zase díky.

    Tak a teď kempy a spaní nadivoko: popotahoval Vás už někdy někdo za to, že spíte mimo kemp? Smí se v kempech rozdělávat oheň? Je něco jako tišší kempy? Rodinné kempy? Kempy nepařící? Jako vodácký kemp ve Vyšším Brodě nebo kalící kemp v Pasohlávkách by mého muže od podobných aktivit nadosmrti odradil. To nemůžu riskovat.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALMADORA: osobně a u malejch dětí preferuju prostě přístup k tekoucí vodě furt, ale já fakt nejsem moc punk :-) v případě deštivého počasí balím stan a jedu jinam ;-)
    stanování mám pro zpestření jednou za čas, zkušenosti mám spíš ze zahraničí nebo u znamejch na zahradě :-) okolo mě jezdí kempovat k Turnovu a do Olomouce. Poděbrady se tu objevily v nějaké recenzi.my jsme ještě byli na Lipně, ale to bych musela dohledat, kterej to přesně byl kemp. naši ještě loni dost chválili jižní Čechy na Bezdrevu...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANNAWA: To je jasny, jako trenink na cokoli, ale to bych musela chodit kazdej tejden, a to vzhledem k siri vsech veci, co kde delame, uplne nejde :) Takze kdyz si zvykla, tak super :) Kdyz clovek neni zvyklej, asi je lepsi to nejdriv natrenovat :)
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    KATIA: vyhlídla jsem si stan Husky Camper 12, je teda těžký jako prase, takže jedině do auta, nic ve stylu "vyjedeme si vlakem a vezmeme to na zádech", ale kdyby praskla bouřka, budeme v suchu. Taky bych ráda časem dospěla k výpravným cestám na delší dobu, tam by byl takřka nezbytný. Co se osvědčilo Vám? Malý stan máme též, ale představa, že bych v něm měla s dětmi přečkat deštivý den je lehce děsivá.

    Světlo mně v primárním výčtu nenapadlo. Baterky máme, ale solidní světlo ne.

    Hele, ad hygiena: pitnou vodu můžeme přivézt v kanystrech, opláchneme se v rybníce / nádrži, případné výměšky zakopeme polní lopatkou a na víkend dobrý. Já mám starost, aby jsme, kor v létě, nechytli pařící kemp. Mohla bys mi třeba doporučit, kde to bylo díťomilné a u vody?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SAAYURI: to rozhodně bys měla co dělat ;-) Ten trénink v tom hraje hlavní roli.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    na směnku = na snežku...

    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANNAWA: Ja mam 158 cm, a asi 54 kg, takze je na me krosna a skoro 12 kg dite, kdyz nejsem zvykla lezt a chodit s tim tezistem takhle, docela hodne :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SAAYURI: obecne je v krosne dite těžší a chce to víc tréninku, konkrétně na směnku jsem loni brala manducu na dvouletou. Letos, má tak 13 az 14 kilo, už jen krosnu, máme deuter. Unesu ji a dobrý, idealne se střídáním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam