• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    COQUINE: taky jsme s dětma jeli přes noc, jenže je fakt, že 1400 km není přes noc, to máš na 14-15 hodin jen to hukne tj. třeba noc plus dopoledne a z mojí zkušenosti je potom právě to dopoledne velký mazec, řidiči jsou už unavení, provoz jako prase a dítě z noci v autě taky obvykle v "super" náladě. takže já bych to tak jednoznačně na jeden zátah neviděla, my to tak několikrát dali a nebyl to žádný med...otázka je, jestli je nějaká lepší varianta
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: pokud to dá řidič, tak v noci
    jeli jsme s dcerou, když jí bylo 8 měsíců, usnula v ČR, vzbudila se v Chorvatsku, fakt spala bez jediného probuzení celou noc
    a to stejné pak syn, v 9 měs, spal krásně (oba ve vajíčku, takže hodně naklopeni)
    narozdíl od dcery, které bylo v té době 3,5 a bylo to peklo, strašně plakala, špatně se ji v sedačce spalo a fakt prořvala půl cesty
    ale nejvíc zničený byl manžel, ono to bylo i dost psychicky náročné, jak plakala
    a já v autě taky neusnu a chvíli jsem řidila a měli jame toho oba plné kecky
    ale pořád si myslím, i po tomto zážitku, že na noc je to lepší, naše děti se ptají už za hranicí města, kdy už tam budem, co máme k jídlu a jestli už tam budem :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: pro me je treba mnohem horsi vybalovat nekde jen na jednu noc-nez se zorientuju v hotelu a trosku si to osaham, trva to. Dite je taky prvni noc vsude dost neklidny.
    Ja bych to asi taky zkusila na jeden zatah, kdybych se musela rozhodnout. Letet by bylo samozrejme mnohem lepsi, to preferuju uz pri vzdalenostech od 500km vys....to dlouhy sezeni v sedacce je pro deti dost trapeni...asi nejlepe co nejvetsi usek v noci, a delat pravidelbe pauzy
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    COQUINE: taky zalezi na vzorku. ja navic po blbe zkusenosti s jizdou v noci (patnik, svodidla, znacka, kanal, svodidla) uz jezdim zasadne pres den a delsi trasy bud litame nebo jedeme na nekolikrat. za dva tydny jedeme do slovinska systemem indianskeho behu. 3 hodiny v aute a pak naplanovana zastavka s prohlidkou mesta nebo tak plus hotel.
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: osobně bych preferovala jeden zátah přes noc, jestli to jako řídiči dáte...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    diky za reakce s tim nepoustenim, ja mela za to, ze je to urban legend a ono ne :)

    jak byste naplanovali cestu autem 1400 km s 10 mesicnim ditetem? pulku jeden den, nekde prespat a druhou pulku druhy den? nebo na jeden zatah pres noc? (ano, vim, ze takhle maly dite by v sedacce nemelo byt dele nez dve hodiny, ale predpokladam, ze ho jednou cestou nezmrzacim, snad). dik :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: jasný, ono je to někdy lepší řešení. Já tam byla sama a nehádala jsem se moc, jen jsem řekla, že nevidím důvod, ofiko to nikde uvedeno není a nepřekáželo to nikomu. Ona ještě říkala, že kdyby to věděl pan ředitel... .
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: já bych se taky byla zhádala víc, ale muž není moc konfliktní a tak mě poslal dovnitř samotnou s velkými dětmi a zůstal s kočárem venku...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: mně se tuhle snažila paní nedovolit kočárek na jednu výstavu v umělecko-průmyslovém muzeu, ale nedala jsem se - Josefína už skoro spala a kromě mě tam byly asi tři lidi.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALMADORA: pařící kempy jsou například prakticky všechny vodácké, tj. u řeky.
    V kempech běžně bývá zdroj pitné vody, byť třeba voda v úmývárnách pitná nebývá.
    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: Zdravím z Erlebachovy boudy, dnes jsme přijeli, máme pobyt do pátku, víkend už byl plný a to jsme objednávali před 2 měsíci. Je to tu hezké, krásné wellness, příjemná restaurace, pokoj průměrný. Z okna máme výhled na stavbu, přistavují hned vedle novou budovu, takže tu odpoledne rachotila míchačka s betonem. Naštěstí je tu spoustu prostor kam se nechá jít, z přístupné terasy je stejný výhled jako z pokojů s balkonem.
    Na Sněžku ale teda nejdeme, s dětmi 6m a 5r se budeme jen tak placatit po okolí :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: Asi jsem byla nepochopena. Luxusní restaurace bude nejspíš vždy drahá. Ale ne každá drahá restaurace bude i luxusní.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Par strucnych tipu na letni horskou "turistiku" (vse do hodiny od Schladmingu). Vse jsme absolvovali ve slozeni ja +3.5 let dcera + manzelka v osmem mesici, takze zadny velky tury. Vzdy ale byla moznost se projit nekam dal, krome bodu 6.

    1) Planai
    Primo ze Schladmingu kabinkou. Nahore je hned u stanice detske hriste, detsky lanovy park (nebo mozna spis kladiny a lavky mezi stromy), lesni houpacky. Do dvou set metru od lanovky dalsi atrakce (kolotoc, zavesny jezdici talir - nevim jestli to ma nejaky nazev, houpacky). Kolem samotneho vrcholku vede stezka, ktera neni nejak extra do kopce. Jsou tam tematicke zastavky, kde popisuji mistni faunu a floru, myslim. Par metru pod vrchni stanici lanovky je restaurace se zahradku a samostatnymi prolejzackami, houpackami, domeckem. V dosahu jsou dalsi dve restaurace.

    2) Schmittenhohe
    U Zell am See kabinkou nahoru. Od stanice vede stezka prevazne dolu k restauraci Sonnkogel. Cestou jsou jedny houpacky hned nekde ze zacatku a pak zase nejake informacni cedulky a drevene sosky zvirat. U restaurace velke hriste (prolejzacky, jezdici talir, klouzacka, tobogan, piskoviste), lehatka pro dospele. Zpet bud stejnou cestou, lanovkou od restaurace, nebo se da sejit do puli kopce k lanovce Sonnenalmbahn a sjet dolu tou (tohle uz bylo pro manzelku na hrane).

    3) Wagrain
    Kabinkou na Grafenberg, hned u stanice je velke piskoviste s ruznymi bagrovacimi nastroji, velkym dopravnikem a spoustou dalsich zabav i pro starsi deti. Hned vedle je nafukovaci trampolina (jakoby kopec) a o kousek dal jezero, pres ktere jde prejit po provazovem moste, kamenech, nebo prejet na voru. Dale stezka pokracuje pres tobogan do lesniho lanoveho parku k vodnim radovankam (potok, ktery je sveden do koryt s ruznyma vypustema a prehradama, doplneny jeste o dve pumpy a fontanku). Tady je jedna restaurace, ale jde pokracovat jeste na dalsi stanoviste, kde jsou prolejzky a lezecka stena. Dalsi stanoviste zacina chodnicky naboso (cca 150m okruh, nejdelsi, co jsem kdy videl) a pokracuje vyberem z asi dvaceti ruznych houpacek vcetne dvou vysokych 12m (potesi i dospele). Cesta pokracuje k lezecke sitove pyramide, pres trojici jezdicich taliru az k restauraci cislo 2. U ni je skluzavka, trampolina a ruzne slapaci motokary k dispozici. Cesta zpet bud zase kolem stejnych atrakci, nebo kratsi cestou bez atrakci k restauaraci cislo 1. Tohle hodnotim nejlip ze vsech vyletu.

    4) Flachau
    Sedackou StarJet1 nahoru, asi 300m od lanovky je nahore restaurace, dalsich 100m od ni zacina stezka se sestnacti stanovisti. Na kazdem je hadanka se tremi moznostmi, vyplnuje se nejaka karticka, kde vyjde tajenka. Na konci se karticka odevzda a dite dostane male prekvapeni (docela bych rekl ze to stoji za to, cekal jsem nejakou plastovou blbost). Ruzne u stanovist i mezi nimi jsou atrakce - slackline, jazdici talir, prolejzky, chodnicky naboso, houpacky, skluzavka, vodni hratky, mlynske kolo (jen na koukani), lezecka stena.

    5) Dachstein West
    Z vesnice Russbach nahoru kabinkou. Nahore u stanice je jen chude bistro (parek, jinej parek, nebo mrazena pizza), da se dojit (za 5.50 dojet vlackem) k Edtalmhutte, kde asi varej normalne, ale my tam nedosli a vlacek jsme si stopli cestou zpet. Co se tyka atrakci - vse se asi odehrava na dohled od stanice lanovky, my meli vetsi ocekavani a vydali jsme se dal, kde uz jsme nasli jen volne se pasouci kravy a kone (taky dobry). Jinak je tam hriste s houpackama, prolejzky, obri drevenej mravenec a pak asi jeste nejake atrakce na kopecku za lanovkou, kam jsme uz diky nasi prochazce nestihli dojit. Za tu hodinovou cestu to nestalo.

    6) Dachstein
    Lanovkou nahoru na ledovec. Pro deti tam snad ani nic neni, jen restaurace a venkovni bistro. Obleceni to chce aspon o dve vrstvy vic, nez dole. Byl jsem tam jedinej v kratasech a mikine, ostatni meli kalhoty, bundy, ti vybavenejsi i kulicha. Na lanovku se musi delat rezervace aspon den predem, diky tomu se netvori fronty.

    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EDERA: Mas nejaky priklad luxusni restaurace s normalnimi cenami?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TRAMIN: a teda po nas prisly matky na tahu. asi ctyri kocarky plus vetsi deti a okamzite zacaly bez ptani prestavovat nabytek a byt znacne hlucne. obsluha mela dost prace je trochu ukocirovat a vybojovat si ulicku na prochazeni... takze se nedivim,ze jeste par takovych a vykazou je vedle ke stanku
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    v patek jsem byla v Lednici a byla prekvapena z venkovniho "koutku" restaurace U Tlustych (ona vychvalovana z Ano,sefe). velky prostor oddeleny napul sklenenou stenou a napul drevenou konstrukci. dvouleta nas nechala najist, coz je u nas zazrak. kdyby jel nekdo na vylet... maji houpacky, klouzacky, prolezaci lod
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: my jsme se na to jednou ptali v Bellevue a tam jen doporučovali přijít třeba na dřívější večeři, jinak s miminkem neměli problém (teoretický dotaz). kočárek chápu, že může zavazet, ale přijde mi to řešitelné obvykle (venku, chodba atp)
    EDERA
    EDERA --- ---
    DYNK: Podle mě se nedá klást rovnítko mezi drahá a luxusní. Luxusní je záležitost prostředí, nikoliv cen. A není to až tak OT, protože celkem chápu, že do klidné luxusní restaurace děti nechtěj. V Brasileiru naopak nebudou ničemu vadit.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    COQUINE: mi se to nestalo ani jednou,asi bych reagovala,sama v restauraci dělám. Většinou ale zůstáváme na zahrádkách,aby mohly děcka lítat a křikem neobtěžovaly uvnitř. Pokud ale není kočár kam dát,jdeme jinam,za každou cenu se nervu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Tak asi zalezi kdo ma jaky meritka. Za me je tam treba obsluha o hodne lepsi, nez ve zminenem Aureole, jidlo je pravda blize k normalu, ale porad nadprumer a za obed ve dvou tam necham pres dva tisice, coz mi normalni neprijde. Takze normalni steakarnou bych to nenazval. Ale chapu, ze nekdo to jako normal bere a nepru se. Ja treba povazuju i Ambiente Brasileiro za luxusni, mam ty meritka asi jiny. Ale to uz je tady hodne OT.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam