• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Nedoporuci mi tu nekdo dovolenou s rocnim ditetem a tehotna..
    Uz me to prehrabovani hotelu neba a treba nekdo byl v nejakym friendly hotelu.. chceme jet prvni tyden v zari, asi bych ocenila poprve v zivote allinclusive nebo polopenzi (nechci nic delat, jen odpocivat v ramci moznosti pred dalsim porodem), Recko, Spanelsko, Kanary.. chteli jsme do Bulharska, ale ja proste nevim.. nechci se vracet do 90.let.. taky chci, aby neco v okoli bylo, protoze jen na plazi nevydrzim.. jestli nekdo makate v cestovce, klidne mi napiste do posty.. cena kolem 20, cim min, tim lip pochopitelne.. :)))
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tušíte někdo, jestli v tom kiosku u chuchelské minizoo ohřejí mláděti jídlo?
    MORPED
    MORPED --- ---
    Minulý týden jsem byla s dětma ve Slavonicích,krásné město,všichni mili. Je tam úžasná restaurace besídka,kde je hraci místnost velmi vtipne vyřešena. Nikdo se na nás nemracil...asi tam mají rádi živě děti. Můžete si tam pomalovat misku,potiskat trička,jezdit na kole!
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    U ségry na malém městě dělají též pasy a OP v jednom okénku a jedné kabince ( více se jich tam nevejde)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA:
    EDERA: ja šla letos udelat pas sobě a B, měli jsme propadle, a nově i J - kdyz ji kontrolovali OP, shodly jsme se s úřednici, ze fakt vypadá jinak než tehdy v těch dvou měsících a rovnou jí udelala i OP, bez lístku. Některé úřady uz jsou fajn!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAAJAA: Praha -západ to udělá rovnou u jednoho okénka a na čekáni s dětmi maji hernu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALMADORA: a jak se ocitlo dvouleté dítě zapsané v pase rodičů, když už se to x let nedělá?
    EDERA
    EDERA --- ---
    INUSHKA: Tak to já jsem si vzala lístky pro každou separátní akci pro sebe i pro dceru, takže dohromady tři. A když přišla řada na první číslo (shodou okolností u občanek), tak jsem to úřednici hned nahlásila, že potřebujeme pro dítě občanku a pro nás obě pasy. A ona pak už zařídila to přehození na přepážku v jiné kanceláři. Úplně v pohodě to bylo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    EDERA: Možná by si mě nějak přehodili, je fakt, že jsem se neptala. Velký tučný a ovykřičníkovaný nápis "Každý občan, tedy i dítě, musí mít jeden pořadový lístek na každý požadavek" a existence separé tlačítek na občanky a pasy na tom strojku, co lístky vydává, byly dost odrazující samy o sobě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Už jsem se uklidnila, ale ráno mě to fakt i vytočilo (somebody is wrong on the internet!). :-D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: tak pravila Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: a tak to jsem zažila, ještě jsme nebyli v Schengenu a na Rak hranicích vrátili spolucestující, protože měla nějaký starý typ občanky. ale to je tak 2006 :-))
    EDERA
    EDERA --- ---
    INUSHKA: P8 přehazuje potom k druhému okýnku přednostně. A aktuální fotka z toho dne je už v systému, takže použili tu. Řešili jsme letos.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALMADORA: Zase nevěřím - zapisování dětí do pasů rodičů skončilo 30. června 2011, takže dvouleté dítě (tedy dítě narozené 2015-2016) prostě NEMOHLO být zapsané v pasu rodičů.

    Chorvati jsou především v EU. Česká republika notifikovala ostatním státům EU, které doklady považuje za cestovní. Pasy a občanské průkazy (v době našeho vstupu do EU to bylo omezené jen občanky se strojově čitelnou zónou, tu už teď mají všechny platné OP, takže netřeba omezení). Ostatní státy EU se navzájem těmito notifikacemi řídí. Členství v Schengenu na to nemá vliv (opakuj si to třikrát) - to (z hlediska turisty) mění jen to, jestli na hranicích bude kontrola nebo ne.
    Před vstupem Chorvatska do EU se pozemní cestou dalo cestovat pouze na OP na základě jednostranného opatření chorvatské strany. Detaily nebudu dohledávat, je to pro aktuální situaci irelevantní.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    INUSHKA: To dvoji foceni jde obejit - resp. pani za okynkem mi poradila, at az si budu vyzvedavat pas, rovnou skocim k jinymu okynku pozadat o obcanku, ze uz budou mit v systemu tu fotku z pasu, takze k tomu dite netreba. Ale furt to znamena o jednu navstevu pro to vyzvednuti navic, no. (ja to teda neudelala, ptz jsem synuv pas vyzvedavala ctyri hodiny pred odletem, a to byla kazda minuta draha, ale planuju tam takhle zajit)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    INUSHKA: tak to naprosto chapu a beru zpet :)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    INUSHKA: někde jsem četla že když jdeš pro oboje tak si tě paní na to druhé přehodí a vezmou přednostně, ale je možné že to dělá jen P4 (Ještě jsem se neodhodlala k výpravě za dětskými doklady)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IKARIE: Jo, a právě proto, že občanka se dá nosit při sobě, jsem se rozhodla pro ni.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IKARIE: S představou, že "když už tam jdu, nechám udělat oboje" jsem tam šla. A na místě zjistila, že se žádá u dvou různých okýnek, se dvěma různými pořadovými lístky a dvojím focením. Tož to jako ne. Už tak jsem tam strávila hodinu a půl, sama se třemi dětmi, které samozřejmě byly totálně zpruzelé a když jsme konečně přišly na řadu, už vůbec neměly chuť spolupracovat při nějakém focení.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja teda za sebe doporucuju, kdyz uz na ten urad jdete, nechat udelat oboje, pas i OP. me to nejak nedoslo a vyresilo by mi to situace jako treba minuly vikend, kdy jsme spontanne od mych rodicu chteli jet a prespat v polsku, ale pas ditete byl samozrejme v supliku v praze. OP je v tomto vyrazne skladnejsi a da se nosit v penezence.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam