• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LIBORNSR
    LIBORNSR --- ---
    Zdravím. Máte prosím někdo nějaké rady kam zajet s dítětem 1.5 roku. Jsme z jižní Moravy (Uherské Hradiště). Spíš myslím jestli někdo nemáte nějaké nápady kousek za hranice Rakouska, Slovenska atd. Děkuji
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Mate doporuceni na konkretni taxi sluzbu z letiste, kde mi udelaji rezervaci predem? Taxi Praha Comfort Class me vehementne posila k prepazce u priletu a rezervaci proste neudela :)
    A ja po letu s kojencem se netesim na noc tak, jako stat frontu u prepazky, zarizovat si tago, abych ve finale treba zjistila, ze jedina autosedacka v nasi velikosti pred 5 min zmizela....
    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: Tak to je dobrý :-) My jsme právě kdysi byli na Mísečkách na výletě z ubytování na Benecku a fascinovalo mě, že se tam musí jet úplně jiným údolím a člověk se dostane vlastně nad Špindl. Navigace na mapy.cz ukazuje cestu přes Vrchlabí, což je krásných 48km a 1:03h.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MONI: no... :) jak to tam znam jen v zime z lyzi, tak jsem nad tim moc nepremyslela a zadala jsem do navigace od hotelu "horni misecky" viz obrazek. ve spindlu u prehrady nas to stocilo prudce doprava a asi po 300 metrech na polnacce nam doslo, ze nas to vede jakousi prisernou strmou cestou podel sjezdovky. byli sme v bode, kde se uz neslo otocit. rozhodne nemame terenni vuz, takze ja uz jsem videla 1) prasklou pneumatiku 2) xtisicovou pokutu za projizdeni lesem v narodnim parku (oba bychom s muzem prisahali, ze tam teda dole zakaz vjezdu nebyl, toho jsme si vsimli az kdyz jsme vyjeli nahore na miseckach, ze je pak tam na zacatku ze masarykovy silnice, jak uz muze jen autobus, co vyvazi turisty k vrbatce).

    no vyjeli jsme to, ale rozhodne nedoporucuju.

    lanovka ale nejezdila a nas terenni sportak jane bychom tam zcela urcite nenarvali, je to trosku tank

    MONI
    MONI --- ---
    IKARIE: Jak jste se dostali na Mísečky? Objížděli jste to ze Špindlu autem nebo jeli lanovkou na Medvědín? A nechá se na lanovku nějak naložit sporťák? Taky jsme o tomhle výletu uvažovali, ale pak ho kvůli komplikaci a hlavně ceně za lanovku zavrhli...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Krkonose

    diky tady mistnimu osazenstvu za tip na Erlebachovu boudu (Resort Svaty Frantisek) https://www.erlebachovabouda.cz/index

    vratili jsme se dnes a bylo to opravdu skvele. opet, je to uplne baby friendly, vyborne tam vari, je tam bazen, wellness, minizoo, zviratka, hriste... vylety po okoli asi ani nemusim zminovat, akorat na tu snezku jsme se nevyhrabali, pac muz jel za nama az o den pozdeji a zapomnel v praze krosnu, takze jsme byli omezeni kocarkem (ale i tak jsme neco usli, dneska treba z hornich misecek k prameni labe a zpet). snezka nekdy priste :)

    k hotelu, dala jsem to memu muzi k narozkam a priplatila za pokoj s balkonem a myslim, ze na tomto miste to fakt stoji za ty prachy navic:

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Kokorinsko

    byli jsme minuly vikend a chci se podelit o super ubytovani. nasla jsem nahodou na airbnb a je to uplne poklad, idealne misto pro setkani dvou az tri rodin. byvaly mlyn primo v kokorinskem dole (3km od nebuzel, 8km od msena, asi 10 km od melnika)

    my byli tri rodiny, sest dospelych a ctyri deti ve veku 1-3,5. v mlejne bydli i majitelka, moc prijemna pani bela, s detma (1 a 4 roky), manzelem a maminkou. bydli v podkrovi a pronajimaji velky a nove zrekonstruovany apartman v 1. patre: tri loznice, koupelna, obyvak s plne vybavenou kuchyni (vse na vareni, mycka a tak). venku je velky dvur, kde jsme vyuzivali sezeni pod stoletou lipou, krb na opejkani burtu, piskoviste a trampolinu pro deti.

    jedina nevyhoda: bacha si musi dat alergici a astmatici, kamaradka tam pod tema perovyma duchnama trosku otekla (ale byla jedina, kdo z nas vsech mel problem, ona a jeji syn jsou velci alergici).

    opravdu jinak moc doporucuju, je to navic i pomerne levne (cca 450 na dospelou osobu) - my se tam urcite vratime https://www.airbnb.cz/rooms/14053170

    (jinak se tam muzete i komorne provdat, pronajimaji to i na mensi a dost DIY svatby:)

    jinak v okoli je toho milion: samozrejme kokorin a okoli, melnik (zamek, super pivovar a burgery "nemy medved" , soutok labe a vltavy), pivovar lobec (tam je to tak krasny, ja jim strasne fandim, zreonstuovali to z niceho, vari skvele pivo, ale ted zacali nove i provozovat restauraci a ta teda trpi zatim hodne velkyma porodnima bolestma). kousek uplne fantasticky koupaliste Mseno, uplne jak z rozmarneho leta: http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Aktivity/Koupaliste-Mseno-u-Melnika.aspx
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LADY_MYSKA: to je fakt.... a občas má člověk šok i tam, kde to nečeká....viz dnes výstava světlo a život v NM, hezká výstava, pěkně udělané, děti si to užily včetně pracovních listů (už vytištěných z domova), ale byla tam taková kosa, že to bylo o rýmu
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZEMINO: pokud planujete navstevu jeskyne, doporucuje se do batohu pribalit teple obleceni ( urcite dlouhe kalhoty a mikinu) preci jen teplotni skok je velky.

    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ACKO: proč myslíš? Protože je málo vody?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LADY_MYSKA: vyčerpávající :) díky
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZEMINO: V moravskem krasu stoji za navstevu Dum prirody http://www.dumprirody.cz/moravsky-kras/
    Pokud chcete do punkevni jeskyne i na lodicky, je nutna rezervace http://www.punkevni-jeskyne.cz/punkevni-jeskyne.php
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LADY_MYSKA: jeste jsem si vzpomnela, ze v Boskovicich maji i muzeum http://www.muzeum-boskovicka.cz/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZEMINO: hrad a zamek v Boskovicich, je moznost se podivat na Boskovice z veze na namesti, projit si zidovskou cast, kde je zidovsky dum a Synagoga. Jen zidovsky hrbitov je zamcen
    Dobry kavarna je pry na vetvi https://cs-cz.facebook.com/kavarnanavetvi/
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Nějaký tip na výlet do okolí Boskovic?..kromě westernového městečka a Moravského krasu

    a pak nějaký tip i na ubytko v okolí Moravského Krumlova?
    ACKO
    ACKO --- ---
    PETATA: Berounka je už děsně špinavá, tam se koupat je už zdravotní riziko, zvláště pak, jestli tam chceš vypustit malý děti.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALMADORA: Jo budou v září tři, blbě jí začal být letos na jaře, ačkoli se jí na to nikdo neptal :-( Děti v naší rodině na to celkem trpí.

    QUANTI: do hodiny je to ok, u serpentin do půl hodiny ;-)

    TRISSIE: to nevím, tahle souvislost mě nenapadla, ale Josefína to má od letoška, ono se to prý rozvíjí s věkem.
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já mám trochu podezření, že tomu letos nějak nepřidává počasí...
    syn jezdí odmalička hodně, problém byl jen jednou, když vychlopal 3/4 litru šťávy prakticky na ex a pak se zeblil u tchýně před domem. Ovšem ted jsme jeli sto kilometrů do prdelákovic na stavbu tábora a museli jsme třikrát stavět, aby to rozchodil, a to už v části cesty, která je vcelku rovná, slušná, a v zimě už jsme tudy několikrát jeli... O týden později ho muž vezl stejnou cestou na ten tábor - to už měl v sobě kinedryl a dobrý, ovšem další chlapeček, kterého vzali s sebou, kterému v životě v autě zle nebylo, si solidně nablil do batůžku (zaplaťpánbůh za duchapřítomnost, že nám nenablil do auta...)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: já ani číst, ani koukat do mapy, mobilu atd... ale záleží, někdy to není problém a někdy je to špatný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam