• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ACKO: proč myslíš? Protože je málo vody?
    ACKO
    ACKO --- ---
    PETATA: Berounka je už děsně špinavá, tam se koupat je už zdravotní riziko, zvláště pak, jestli tam chceš vypustit malý děti.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALMADORA: Jo budou v září tři, blbě jí začal být letos na jaře, ačkoli se jí na to nikdo neptal :-( Děti v naší rodině na to celkem trpí.

    QUANTI: do hodiny je to ok, u serpentin do půl hodiny ;-)

    TRISSIE: to nevím, tahle souvislost mě nenapadla, ale Josefína to má od letoška, ono se to prý rozvíjí s věkem.
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já mám trochu podezření, že tomu letos nějak nepřidává počasí...
    syn jezdí odmalička hodně, problém byl jen jednou, když vychlopal 3/4 litru šťávy prakticky na ex a pak se zeblil u tchýně před domem. Ovšem ted jsme jeli sto kilometrů do prdelákovic na stavbu tábora a museli jsme třikrát stavět, aby to rozchodil, a to už v části cesty, která je vcelku rovná, slušná, a v zimě už jsme tudy několikrát jeli... O týden později ho muž vezl stejnou cestou na ten tábor - to už měl v sobě kinedryl a dobrý, ovšem další chlapeček, kterého vzali s sebou, kterému v životě v autě zle nebylo, si solidně nablil do batůžku (zaplaťpánbůh za duchapřítomnost, že nám nenablil do auta...)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: já ani číst, ani koukat do mapy, mobilu atd... ale záleží, někdy to není problém a někdy je to špatný.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: zajímavý, mně hudba a mluvení spíš pomáhaly. ale třeba číst nemůžu ani náhodou...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: jasně, jízdní styl hodně, ale taky hraje roli teplota, kam koukám a taky třeba i to, jestli hraje rádio... když je dětem špatně, vypínám ho, prokazatelně to pomůže.
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: ja na to dost trpěla, a pořád je to "s rizikem", ale zdaleka nejvíc hraje u mě roli, jak řidič jede - muž už ví, že se musí rozjíždet pomalu a plynule brzdit, jak jedu s někým, kdo má agresivnější styl řízení, tak je to zase zle ...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALMADORA: jsou to zajímavý mechanismy. Taky jsem měla (a do jistý míry dodnes mám) kinetózu a zhoršujou to fakt rozličný věci, od koukání jinam než z okýnka přes najedení před odjezdem (málo je blbě, ale asi by to nemělo být ani moc, plus některé potraviny to zhoršujou - já jako malá vždycky v autě blinkala po sardinkách)... a ten kinedryl mi taky trochu zabíral, i když nebyl stoprocentní. No uvidíme. Z mnoha různých důvodů dlouhé cesty v autě moc neprovozujeme, jde jenom o to, aby cca jednou za měsíc vydržel výlet přes hodinu (do půl hodiny obvykle nezvrací, pokud je najedenej a nejsou to serpentiny). To by snad mohlo pomoct.
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    QUANTI: K. potřeboval Kinedryl tak od roku až do dva a půl. zejména na delší cesty. v určitou chvíli jsem mu začala dávat "zázvorová lízátka do auta, aby ťa nebolelo bruško" - koupíte ve vaší lékárně a za nějakou další chvíli jsem vyřadila kinedryl. nabyla jsem totiž pocitu, že fyziologický zdroj problému již pominul a dítěti je blbě z čistě nefyzio příčin: babička desetkrát se zeptající "a nebudeš blinkat?", dědeček jež převypráví historku jak si s dcerou slibovali, že "blinkat budeme až dole [z kolotočů]" a muž, jež se opakovaně ujišťuje, že dítě dostalo kinedryl .... . tak třeba výhledově. ať Vikimu kinedryl zabere!
    PETATA
    PETATA --- ---
    NIXMA: Berounka- nejblíže pláž Řevnice (je tam molo), Dobřichovice brod pod zámkem či naproti pláž u jezu, Černošice Mokropsy, kde je písčitá pláž a ideální přístup do vody
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    mate prosim nekdo tip na koupani (s detmi 4 a 1) v okoli mnisku pod brdy? neco prirodniho, kde nebude narvano.. (berounka, voznice?) diky!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: ja z toho mela hruzu, ale fakt 100 % uspech. Bez toho by to vůbec neslo, jeli jsme třeba tohle

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNAWA: dík, Viki nám zas před dvěma týdny zeblil celý auto, koupila jsem včera Kinedryl, snad bude fungovat.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Jinak, jdu sem slozit odu na kinedryl a jeho varianty. Naplanovali jsme si na leto dvoutýdenní dovolenou s přesuny autem, pricemz na prelomu jara a leta se naší dceri zacalo v aute delat blbě. Ale vyslo to, ufff. A ze jsme jezdili i po drsnych cestách.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: josefina mela OP pd dvou mesicu, ted jí budou tri a sla jsem ji delat pas a shodli jsme se s urednici, ze potřebuje i nový OP, Bartův OP ze ctyrech let je u v jeho sedmi ok.
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANDREJKA: vlakem do Roztok a procházka podél Vltavy
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANDREJKA: hezky hriste je dole na petrine za lanovkou. Da se to spojit s prochazkou po Petrine, nebo s jizdou lanovkou. Pro dospeli jako bonus vyhled na Prahu, ale zase zadny turisticky peklo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: naši milovali a milujou chuchelskou minizoo, jinak bych šla po hřištích s vodními prvky (Gutovka, park Maxe van der Stoela), pěkný hřiště a vůbec zábava jsou ve Stromovce, taky kousek od Pražského hradu je hřiště na Novém světě, což se dá spojit s tím hradem nebo královskými zahradami u letohrádku. Jo a hezký hřiště a parní vláček je na Žofíně.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DYNK: p4 budejovicka aktualne podle jejich webu vyhotovuje dokonce za min nez dva tejdny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam