• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANNAWA: taky jsme sli z mezni a myslim ze bylo min lidi nez co proudilo po silnici z hrenska. ale treba v tom kanonu labe to bylo uz mnohem lepsi.

    obecne mi prijde, ze je vsude po CR o vikendech plno. nevim, jestli lidi zacali vic jezdit nebo jsem si toho driv tolik nevsimala.
    MONI
    MONI --- ---
    ANNAWA: MEDVED007: Doporučuji navštívit českosaské švýcarsko z východní strany, není tam tolik turistů. Loni jsme byli ubytovaní v Krásné Lípě (http://www.lipa-resort.cz/ s bohatou polopenzí formou bufetu). V městečku je Dům Českého Švýcarska, místní pivovar, čokoládovna. Nedaleko v obci Vlčí hora sídlo a firemní prodejna Nobilis thilia. V okolí několik rozhleden.
    Výlety do skal (zvládla dcera 4r, nevhodné pro kočárek):
    - Kyjovské údolí: z Kyjova po žluté do skal (schody nahoru a dolů mezi skálami, úzké soutězky, http://www.kyjovskeudoli.cz/) a zpět po červené
    - Pavlínino údolí: z Rynartic sejít dolů po modré a pak po červené projít údolí až do Jetřichovic, zpět busem
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: mám z toho stejný zážitek...bylo to jak prvomájový průvod :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: a nebylo tam moc lidí? Já jsem moc chtěla vidět pravčickou bránu, takže jsme loni li z hřenska přes mezní louku a soutěsky zpátky, bylo to krásný, ale lidí teda až moc.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IKARIE: Joo, do ceskyho svycarska chci letos aspon na tyden :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a jeste jak se vedle resi ty vlacky:

    byla jsem ted na katastru v litomericich a je tam kavarna "káva s párou", kde krome velke parni lokomitovy pred kavarnou je i modelova zeleznice mesta litomeric, kde projizdi male vlacky (stoji to 40 kc a jede to asi pet minut, bohuzel sem dite nemohla odtrhnout, takze me to stalo asi 200:) (bonus dobry kafe a dortiky)
    http://www.kavasparou.cz

    treba ve spojeni s vyslapem na hazmburk nebo rip super jednodenni vylet z prahy.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    byli sme na vikend v cesko-saskem svycarsku a moc doporucuju, jeli sme na jeden den do drazdan (puvodni plan dojet z drazdan po labi do pirny zhatila hladina labe, ale dali jsme si aspon okruzni jizdu po labi kolem drazdan a to bylo prima, hodina a pul, akorat dlouhy). zvladli jsme pravcickou branu, vylet na kanon labe a gastrozastavku zde (velmi doporucuju!, da se tam i ubytovat, to jsme neabsolvovali, ale jidlo fantasticky) http://www.nastodolci.cz

    a shodou okolnosti na me vyskocil rano tento blog z vyletu do decina uz se starsimi detmi, tak treba si nekdo udela vylet: http://objevimesvet.cz/2018/08/16/decin-je-bozi/
    RYNA
    RYNA --- ---
    EDERA: MONI: Díky moc za bezvadné tipy, hlavně korálky a ozdoby vypadají skvěle! Jiřetín už znám, tam to je naprosto super.
    PETATA: jó, super, díky, to je dobrý nápad!
    PETATA
    PETATA --- ---
    RYNA: přímo v Kořenově je malé muzem zubačky a můžete vyrazit vlakem na výlet, buď směr Tanvald nebo směr Harrachov
    MONI
    MONI --- ---
    RYNA: Muzeum výroby korálků a kreativní dílny pro děti http://www.beadgame.cz v Pěnčíně. Kolegyně z práce tam byla se syny a byli všichni nadšení, klidně by tam vydrželi celý den, pro tatínky tam prý jsou pohodlná křesílka a čtecí koutek :-)
    Nebo muzeum výroby hraček http://www.muzeumvyrobyhracek.cz/ v Jiřetíně pod Bukovou.
    Nebo bozkovské jeskyně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYNA: Loni jsme absolvovali ten jediný deštivý týden z prázdnin v Harrachově. S autem to nebyl až takový problém - jeden den výlet do Liberce do IQ Landie, jeden do muzea vánočních ozdob v Poniklé http://www.rautis.cz (chce to udělat si rezervaci), a v Harrachově jsme konečně zvládli důlní muzeum.
    Obzvlášť teda ty ozdoby doporučuju - je tam pak i možnost si vyrobit vlastní.

    RYNA
    RYNA --- ---
    Když jste u těch Jizerek, nemáte prosím nějaké tipy na to, co s malými dětmi dělat v Jizerkách v dešti? Budeme tento týden v Kořenově/Příchovicích a na konci týdne nás nejspíš čeká solidní ochlazení i s lijákem. Nemáte nějaké tipy na zábavu pod střechou? Herny, muzea... cokoliv, kde bychom zvládli přežít den bez psychické újmy :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: Prichovice u Capa
    bydleni hned ma sjezdovce pod detskym vlekem
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: Určitě je tam i lyžařská školička.
    Ski areál Bedřichov - Jizerské hory
    http://www.jizerske-hory.cz/cs/skiareal/bedrichov
    Já nevím, jak staré máš dítě a jestli potřebuje jen ten dětský koberec nebo i něco víc.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EDERA: A je tam nekde pobliz detsky vlek?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: Budu se opakovat, ale Uko v Bedřichově.
    DYNK
    DYNK --- ---
    NIXMA: Dával jsem sem něco letos. Byli jsme sice u Schladmingu, ale docela jsme vyrazeli do okolí a do Zell am See jsme jednou zavítali taky. Jsem na mobilu, tak to teď nedohledam.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate nejaky tip na pension v Jizerkach? Pomalu uz premyslim o zimni dovolene.. nekde v blizkosti detskych vleku, kde by se dite mohlo ucit lyzovat.
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    kdysi sem, myslim, nekdo daval tipy na vylety v okoli Zell am See, nedari ze mi to dohledat.. muzete se prosim pripomenout? diky!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    POZITRON: bejt jako rodic co nejvic v klidu/nestresovat se, ze budu obtezovat okoli, vybavit se hrackama klidne i tim tabletem v tomhle pripade, nejakym zvancem atd. Bude to ok - staci, ze to bude ok vetsinu letu, kdyz bude nejakou chvili "prudit", tak to lidi kolem v klidu prezijou. hlavne se nevynervovat predem, at se to na prcka neprenese.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam