• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: vikend co vikend chotoun nechceme, právě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Ostatně, když už se tady řeší to lyžování, tak hledám taky něco. Zatím jsme jezdili do Harrachova do Orea hotelu Sklář a jsme jím těžce rozmazlení (skvělé jídlo, milý personál, bazén...). Chtěli bychom něco podobného, ale v Alpách. Asi spíš v Rakousku, chlapům se nechce jet moc daleko.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mně se na výuku lyžování s blondýnou nejvíc osvědčilo jezdit v zimě víkend co víkend do Chotouně. Jakože základy pobrala tam a na hory jsme pak jeli už s lyžujícím dítětem, kterému stačily udržovací lekce.
    Vleky Chotouň - hlav. strana
    http://www.vlekychotoun.cz/
    Poslední termín jarňáků jsme měli v r. 2016, byli jsme v Harrachově a sníh byl. Rok před tím (předposlední termín) v Bedřichově taky. Ale křišťálovou kouli fakt nemám.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: já to na lipně znám, byli jsme tam onehdá na víkend a ty ceny fakt ne, jakkoli ta škola je super - psala jsem o tom nějaký článek, takže B měl vstup na půl dne zadarmo. Sleva je asi pět procent, to ani nestojí za řeč.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    VVENDY: vubec ne, jen nepochopeni - my jsme jeli 30 hodin autem a dite z toho prorvalo cca 20 minut.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ALI_EN: vy jste jeli 30 hodin autem a dite celou cestu prorvalo. A ty napises, ze to dala v pohode? Asi mas dost posunutou hranici pohody.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: vrátím se k tomu lyžování :-) starší dcera se učila (a naučila) lyžovat na Lipně. klady -jsou tam na to super zařízení, instruktoři bezvadní, prostor výborný včetně herny, jídla a tak, dá se najít bydlení v docházkové vzdálenosti, takže člověk celý týden nemusí vytáhnout auto. mínusy - alpské ceny, pro dvě děti skoro smrťák ač ti asi dají nějakou drobnou slevu na sourozence.

    podstatně levnější to bylo v Krušných horách, buď novako na Božím Daru nebo Plešivec. Novako je super, že je to vlastně v obci, takže rodič si může jít v klidu sednout do hospody, vybavení výborné a to včetně půjčovny, ceny daleko lepší než na Lipně, nevýhody - Krušné hory tj. špatné počasí je bohužel norma a pokud si chce rodič sám zalyžovat, tak vlek na Novaku je fakt dětský až směšný.

    několikrát jsme taky byli na Zadově, tam je to tak nějak průměrné, výuka i vybavení.


    Osobně se mi asi nejvíc líbily Jeseníky, kde jsme bydleli v hotelu Slovan na náměstí ve městě Jeseník a každý den jsme jezdili lyžovat jinam, středisek je tam hafo - ale to už holky lyžovaly po vlastní ose . školy jsme tam nezkoušeli.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ok
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: neřeším vůbec nic, jsem s cestováním naší rodiny naprosto spokojená, děláme to tak, jak nám to vyhovuje. Vyjádřila jsem názor, že kvůli čtyřem dnům bych do Řecka neletěla a napsala jsem proč na základě svých zkušeností. To je celý, víc v tom nehledej.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: pokud rodinu jinak neuvidíš, tak holt kousnes leccos. dovolená je přece jen tak nějak volba a to primárně za účelem užít si to...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    IKARIE: jj. na nas taky az moc HC, ale fandim. Nejsem si jista vejskovejma rekordama, co si o tom myslim, snad pro dite ok no :) Muzu se kazdopadne zkusit ozvat editorum do DVTV, mohlo by je to zajimat... ?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    co mame rekord, tak behem 8 mesicu bylo 11 letu a cas odletu nas neprekvapil ani jednou. zmena odletovyho planu tusim taky zadna nebyla.
    Midory nejak mam pocity, ze ty ty problemy cilene hledas, abys nad nima mohla plakat, pripadne si pamatujes jen ty napjatejsi situace a na nich je postaveny cely tvuj dojem z dovoleny (rekni mi, ze se pletu a OK, beru). Jasny, je nutny pocitat s variantou co kdyby, ale odsud posud. Stejne resime porad jednu a tu samou vec a na ni se stejne vsichni shodneme:

    Pokud ma rodic z cestovani stres (nikdo neodsuzuje), bude ho mit i dite. Pokud rodic kvuli tomu cestovat nechce, at necestuje, ale taky at stejnej postup doporucuje ostatnim jen s vysvetlenim, ze ne "dite zlobi", ale "to ja s tim mam problem" (zas nemusime odsuzovat). Pokud rodic z cestovani stres nema a chysta se na se "poprve" s ditetem, at to proste zkusi.
    Btw zari je idealni cas: vedra polevujou, more teply, turistu ubejva.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    trosku odbocim - znate sasa jede? pisi to rodice dvouleteho kluka, ktery je teda trosku HC i na muj vkus,) nicmene je moc rada ctu a fandim jim: https://www.facebook.com/sasajede.cz/ http://sasajede.cz

    sasa ve dvou letech byl uz ve 33 zemich, trhl nejaky vyskovy rekort, projel mj. severni vietnam na kole a tak. proc to pisu - budou 10. a 11.9. v praze. 10.9. s nimi bude rozhovor na radiu 1 a na 11.9. by radi meli klasickou prednasku, ale nemaji zatim zadne vhodne misto - resila jsem to v klubu cestovatelu, kde pracovne nejake prednasky parkrat do roka poradame, ale maji bohuzel plno. nenapada vas nejaky prostor, kde by se nemusel platit pronajem? predpokladam, ze jsou schopni pritahnout klidne i 50 lidi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    OMNIHASH: No, jak pro který okolosedící. Jsou takoví, co to nesou hodně špatně a já se jim nedivím. Z Mallorky jsme vloni letěli s miminem, co řvalo fakt nepřetržitě (a byl to takovej ten bolestivej pláč) a nebylo to nic příjemnýho. A to jako rodiče dětí, které nebyly malé zas tak dávno, v těhle situacích máme sklon k přístupu "hlavně, že je to PNJ" (problém někoho jiného).
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    IKARIE:
    OMNIHASH: s dítětem jsme letěli zatím jen na dovolené s cestovkou, kdy nám letenky poslali až týden před odletem. Dovolenou jsme kupovali v únoru, nevím, jestli už takhle s předstihem se to dá zjistit u charterů. Možná jo, ale nezajímala jsem se o to.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MIDORI: to vazne? my vsechny cesty s ditetem planujem i podle letoveho radu aerolinek
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALI_EN: Tak jasně - dá se do přípravy vložit i prvek, že si zjistíš obvyklý rozpis charterových letů Travel Servisu a vybíráš destinaci podle toho. Ale furt to teda není moc jisté, protože přesuny letů jsou u charterů naprosto běžnou záležitostí. Navíc na některá místa se lítá několikrát denně a při nákupu dovolené Ti neřeknou, na který let to bude. Zrovna na ten Rhodos to pak letí ještě i v šest večer.

    Máš naprostou pravdu v tom, že důkladná příprava je základ. Od prvního letu s dítětem, kdy mi v Paříži uletělo letadlo a strávila jsem osamělý den na letišti, mám vždycky všechno připravené na variantu "posere se to" (dámy prominou). Jídlo, pití, peníze, náhradní oblečení, nové hračky, nové knížky, časopisy se samolepkama... Tahle příprava je stejná, ať už se letí na dva dny a nebo na dva měsíce. A záleží na každém, aby si zhodnotil, jestli mu to kvůli dvěma dnům stojí za to nebo ne.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALI_EN: to určitě, ale pokud je to dítě, co nikdy neletělo, je to na tak krátkou dobu a na říjen jsou už zaplacený letenky, tak mi to (a nejen mně, zjevně) na zkoušení nepřijde úplně nejlepší výchozí konstelace. Nebýt toho října a toho manžela, tak řeknu, ať to zkusí, jestli si troufne... samozřejmě nemůžeme nikdo odhadnout, jak to doopravdy bude, všechny vycházíme jen ze zkušeností svých a okolí.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIDORI: nevím, čím to lítáte, ale standardní bělošský aerolinky maj vypsaný odletový řády na půlrok až rok dopředu. Jinak dítě co prořve let na Sicilii zas taková tragedie pro okolosedící není, ty dvě hodiny člověk ještě vydžrí s lehkým brbláním pod vousy.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: časy odletů se většinou dozvíš tak týden před odletem, podle toho se opravdu vybírat nedá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam