• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KATIA: jj...to si nevzpomenu s tím připoutáním, ale myslím že ne...
    KATIA
    KATIA --- ---
    TEKKIT: jako myslíš prostě jen sane s ohradkou a do toho vlastní polštář? a dítě nějak připoutané?
    KATIA
    KATIA --- ---
    TEKKIT: kdybys to našel, tak bych se ráda inspirovala ;-)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ta opěrka je taková ta běžná, je to na každých druhých sáňkách
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KATIA: my měli takovou opěrku a polštář, možná to mám někde vyfocený - pak je v takovým polosedu
    KATIA
    KATIA --- ---
    TEKKIT: jak na ležící dítě do sáněk?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TEKKIT: Dvorská. plánuju jen v šátku nebo nosítku, zimní fusak do kočáru máme, ale sáně ne :-) třeba je tam půjčujou? to by byla sranda
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IKARIE: jak bude na hřebenech se těžko předpovídá i na dva dny, natož jak tam bude za 2 týdny víšco:) Ale že tam nebude jako včera v Praze (+10) je téměř stoprocentní. Počítal bych cca -5 (+ jestli je to třeba Luční, nebo Dvorská, tak přičíst slušnej vichr)

    GUDRUN: my jsme měli na sáňky něco čemu se říká "fusak" (nevím jak se to jmenuje ofiko). Je to něco jako vyteplenej spacák. Dítě do toho vložíš a je tam tak zapadnutý, že mu ani do těch očí nesvítí:) Když jsem ho vyndával, bylo vyloženě cítit jak to tam má vyhřátý i přes slušný mrazy...
    Tohle bych si určitě sehnal, pokud chcete trajdat po venku...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: uplne nevim, jaka ma byt predpoved, jestli bude tak jak vcera v praze, tak asi netreba, ale mozna nejaky zimni krem na tvare do mrazu/vetru/snezeni (my meli naky obyc babylove z dm za par korun)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KATIA: dík. viděla jsem to prodávat a nechtěla jsem bejt lehkomyslná.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GUDRUN: u mimin se obecně sluneční brýle nedoporučují, takže spíš se pokusit zastínit (čapka s kšiltem nebo prostě natáčet, aby mu to nešlo do očí).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jedeme za 2 týdny s pětiměsíčním prckem na hory, Krkonose, hřebeny. bez kočárku, vyveze nás rolba. kromě krému na opalování, je něco méně zjevného, co by se mohlo hodit? ochrana očí - miminí sluneční brýle? do Krkonoš asi zbytečně vyhrocené, ne?
    KASTA
    KASTA --- ---
    PROMETHEA: jo promin, jsem prehlidnul dotaz :) my chytli celkem zimu, 15-20 stupnu a obcas prselo (mrholilo), je to videt i na oblacnych fotkach, ty ma z Kanaru malokdo :) nez jsme prijeli na Gran Canarii dokonce snezilo. Pak zacatkem brezna uz to slo nahoru pres 25 stupnu na normalni teploty. More melo kolem dvaceti stupnu takze vsichni Polaci ktery jsme tam potkali se nadsene koupali, ja ale moc ne :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    mate nekdo zkusenost s dopravou v Bristolu?
    KASTA
    KASTA --- ---
    IKARIE: my jezdili jen MHD a taxi (je tam dost levny) a obzvlast na to Cofete jsem byl fakt rad. Dvakrat denne tam jede MHD coz je takovej obrovskej safari mercedes pro asi 25 lidi a ridic je fakt hustej, zatacky sekal jako silenej a vzdycky kdyz dojel nejakyho toho fiatka (skoro vzdycky bilyho :) tlacil ho pred sebou tak dlouho az ridic ztratil nervy, zapichnul to rychle nekam na kraj a nechal se predjet. Kdybych tam jel, urcite si najdu jeho jizdni rad abych se tam s nim nepotkal!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KASTA: jojo, kdo planuje vyletovat, doporucuju zvazit pujceni trosku lepsiho auta, nez jsou ty nejlevnejsi fiaty co maj pujcovny. na ty opustenejsi plaze je casto cesta trnita :)
    (my meli za tech 90e na tyden citrona kaktuse a mel co delat) - toto asi bude platit pro vsechny ostrovy.
    KASTA
    KASTA --- ---
    jeste me napada: Corralejo je asi nejvic takovy to sympaticky primorsky mestecko, bydli tam normalni lidi (nejen hotely) jezdi tam surfari, ma normalni obchody, spoustu restauraci ap. Da se jit na ty duny, nebo jen tak po pobrezi (ale primo ve meste to tam na koupani neni, je to kamenity). Da se jet na jednodenni vylet na Isla de los Lobos, pustej ostruvek co lezi hned vedle. Nas uplne dostal, byli jsme tam dvakrat :) Da se jet i na Lanzarote kterej je taky na dohled, jen ty velky trajekty pro cizince jsou dost drahy (a asi by bylo lepsi zustat na Lanzarote aspon par dni kdyz uz)
    Morro Jable je uplne na jihu je to vic plazovy stredisko, vic nemeckejch duchodcu :) ale je tam mestecko kde bydli i mistni. Hlavni vyhoda je ze hned tam zacinaji ty krasny plaze ktery se tahnou nepretrzite asi 20km na sever smer Costa Calma. Krajina kolem do vnitrozemi je dost pusta, da se tam ale chodit a smerem na jih jsou uplne pusty maly plaze s cernym piskem. Autem se da jet az uplne na jih na majak nebo pres to pohori az na Cofete ale je to trochu hardcore - jen kamenita klikata cesta ve svahu nad morem.
    My tam byli 14 dni bydleli jsme napul na obou mistech a prislo mi to idealni. Pak se daji autem ty vylety odkudkoliv: Betancuria, Vega del rio Palma, el Cotillo...
    KASTA
    KASTA --- ---
    PROMETHEA: Nejlip urcite to Corralejo. Pak jeste i to Morro Jable, tam je to lepsi na koupani a nejaky historicky minicentrum taky ma.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PROMETHEA: za me to corralejo, my bydleli v hotelu hned u hlavni tridy plne obchodu a dvou vetsich supermarketu a na plaz to bylo asi 400m pesky. na hriste jsme nemeli prostor - misto hriste slouzi skvele ty pisecne duny, ale ty jsou tak dva kilaky, tam jsme jezdili autem.
    ale nejake hriste bylo i v hotelu, klouzacka a asi dve prolejzacky.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IKARIE:
    KASTA: z těch míst, co jste projeli: doporučili byste městěcko, kde se dá být aniž by človek musel každý den sedat do auta? Máme dvě malý děti: v březnu skoro 3 a 1, a bude to počítám náročný i tak, hlavně kvůli spánku :) takže bysme rádi vylezli z ubytka a měli v dochozí vzdálenosti nákupy (potraviny), ale i třeba nějaký cíl na procházky-pobřeží (nemusí být na koupání), přírodu, třeba i hřiště :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KASTA: mě by zajímalo počasí v tom únoru/březnu, jestli si ještě pamatuješ. Děkuji
    A díky moc za tipy!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam