• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: špatné vyvážení.o)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PTACOPYSK: Tak do terénu se to teda neosvědčilo :-) přes noc napadalo a v nevyšlapané stezce to na každé nerovnosti ta korba převážila na bok...
    KATIA
    KATIA --- ---
    chtěli jsme někam vypadnout za sněhem a klidem, nelyžujem takže mimo davy a chtěli jsme bazén, tak jsme tady: https://www.resortdevetskal.cz
    bydlení je ok, je to takový paskvil - Sorela s moderním designem z Obi, škoda, že nedrží původní styl a nějakou kvalitu, ale co už. funkční to je, stylové ne :-) ale nikdo tu moc není, venku je sníh a slušně vaří :-) máme polopenzi, oběd jsme dali v hospodě přes silnici (díky díky za zákaz kouření!). pro menší děti je tu i herna. za nás přesně to, co jsme potřebovali.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    ALTAIYA: hm, tak to je skoda.
    dik za info
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    GONCCHA: Není. Máš svoji (v lepším případě s podvozkem, na který ji potom nacvakneš a jedeš dál).
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    Rychly dotaz - uber a autosedacka.

    Jak to chodi pri jezdeni s malymi detmi? V aplikaci jaksi nedokazu najit kde/jestli vubec jde nekde zaskrnout, ze potrebuju autosedacku.

    diky
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRAMIN: taky je rozdil mezi kojencem, co vetsinu casu prospi (notabene v zavesne postylce) nebo se koji a je mu celkem jedno kde je, kdyz na nej nekdo dela opicky, a uz aktivni zabavu vyzadujicim batoletem. pro me bylo narocnejsi to druhe.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    IKARIE: no je rozdil mezi dvema hodinama a osmi, zejo.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRAMIN: ja myslim ze to nutne fakt byt ocistec nemusi, nas syn absolvoval uz za ty dva a pul roku fakt furu letu a rev na tak 3min probehl presne jednou, tesne pred usnutim.

    nicmene mozna bych teda zvazila, zda s ditetem, se kterym jsem jeste neletela, je dobry napad dat si poprve takhle zostra dlouhy let. my si to vyzkouseli na tom portugalsku a fakt to slo, ouska nedelala zadny problem, takze jsem pak pred tim dlouhym letem do asie byla vic v klidu. i zkusenosti tady v auditku vypovidaji o tom, ze ruzne deti zvladaji ty lety / zmeny rezimu / jetlagy ruzne...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GUDRUN: moje sefova litala 4x rocne s kojencem do Indie. a rikala, ze uz vi jak vypada ocistec. jinak o tom sepsala fajn clanek, ale nevim jestli je jeste online. jak prezit tak dlouhe lety a cim si to zjednodusit
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: mě by lákala Korea, kdysi jsem tam strávila pár měsíců a letenky jsou za 4kkc. jako nevím, já budu mít nějakej malej úvazek a tou dobou máme v práci špičku... ale je pravda, že když bychom to už absolvovali, tak by to chtělo na 2 týdny....
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: to je good point, ja bych si k tomu dala jeste tyden relax nekde v regionu na plazi, z toho hongkongu se dostanete za par korun do vietnamu (treba stredni nebo jizni vietnam, prip Filipiny, tam ale teda nevim jak v tomto terminu pocasi)

    achjo, sem se zasnila :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: tos mi připomněla - dávali jsme synovi žloutenku před Marokem, jedna dávka před a v létě druhá. V Maroku se mu hrozně líbilo, pořád básnil, jak pojedeme znova, ale pak najednou, že už vlastně nikdy nikam nechce jet. Nějak to promyslel s tím očkováním a vznikla obava, že před každou cestou bude injekce a že tomu by se snad radši vyhnul :-)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    GUDRUN: nemáte víc času? asi jediné čeho bych se bála je posun času a týden mi přijde jako hodně velkej hukot tam-zpět. některé děti taky hůř snášejí ty uši, ideálně když budeš ještě kojit a bude se moc pricucnout.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: a prumerne 9m dite se ti jeste vejde i do te zavesne postylky v letadle, takze ani ta cesta nemusi byt takovy ocistec, jako s batoletem na kline :))
    (jen bacha, je to nutne specialne vyzadat u prepravce)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: my byli v asii s 18m, ale s 8m jsme byli letecky v portugalsku, to jeste nechodil, a cestovani bylo o to dost jednodussi
    ja bych se nebala :)
    jen bych mu dala asi pro jistotu zloutenku A, pokud lze ockovat deti do roka, kor v tomto obdobi vse oblizuji a strkaji do pusy.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostali jsme pozváni na svatbu kamarádky do Hongkongu. na květen. dali bychom tam třeba týden. prckovi bude 9m. letenky jsou levný. divím se, že o tom vůbec přemýšlím, ale nějak to nedokážu zazdít. v HK jsem už byla, takže vím, do čeho jdu, ale 9m dítě jsem ještě nikdy neměla.
    PETATA
    PETATA --- ---
    PROMETHEA: to mi povidej.. u nas frci tramvaje
    muj syn, ted mu jsou cerstve 3, kricel vcera na celou tramvaj "vidim Vltavu, vidim Vltavu, mami, vidis taky tu Vltavu?"
    a to bydlime fakt hned za Prahou :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA:
    PETATA: děkuji moc, zatím jsme ve stadiu, ze si uděláme výlet metrem na průvod tří králů, tak snad to klapne. Metro samo o sobě je pro naší venkovanku atrakce :D
    PETATA
    PETATA --- ---
    PROMETHEA: v technickem jsme nebyli, ale asi tam toho nebude tolik co k osahani, jako v zemedelskem
    pro male deti byla jeste super vystava, nevim presny nazev, uplne nahore.. bylo to o vareni a potravinach, byly tam male nakupni kosicky a deti mohly "nakupovat", sazely tam do vyvyseneho koberce plysovou zeleninu, varily na interaktivnim sporaku aj
    byli jsme tam se synem presne v tomto veku, jen bez kocarku (ale je tam vsude vytah a kocarky se nechavaki ve vestibulu v kazdem patre) a klidne bychom tam byli i dele, nestihli jsme vsechno, neco jsme jen prolitli..
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: Spíš zemědělské a ta výstava rybářství, tam bylo i takové malé hřiště, kde se dali jen tak vypustit nebo lovit ryby na magnet.... možná je tam i něco novějšího. technické je pro starší a víc bariérové.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam