• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    EDERA: tak to preci zalezi, jake tam naklikas parametry. mne neslo o nejlevnejsi cenu, jen jsem konstatovala, ze kdyz zadam nase pozadavky, vyjde to skoro na kilo a mallorka za kilo fakt ne :-) to radsi poletim na ten reunion, zanzibar apod.

    TORUVIEL: diky, mrknu se. zakynthos nam dost lidi doporucuje, tak se podivam konkretne na to tvoje mesto.

    HUJERKA: ju, dekuji. prostuduji a pripadne se ozvu :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    COQUINE: Já se teď cvičně koukala na Fischera a na tý Mallorce první týden v září mi to pro vaši sestavu nacházelo ceny kolem 45 tisíc za všechny.

    Jinak moje loňská zkušenost, kdy jsme v těsném sledu za sebou absolvovali Rhodos a Mallorku jsou, že při stejné kategorii hotelů jsou v Řecku o poznání milejší lidi a ve Španělsku výrazně lepší služby (kotejly sice měli jen u bazénu, ale z lepších surovin).
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: A to ještě nevíš, co Tě čeká s puberťákama.:-P Ještěže Roman v baru na pláži míchal koktejl jménem zombie.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: protože jako, co si budeme povídat, ten alkoholický koktejl na pláži výrazně, ale fakt výrazně zvyšuje pohodu rodiče na dovolené s mrňatama! :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: no, to jo... překvapivě největší nabídku těchhle velkých suit má právě to Bulharsko.
    Loni nám dost pomohli v Invii, ovšem letos to byla tragédie, vůbec se nesnažili, ani nepracují s tolika cestovkami, tak jsem hledala po vlastní ose... a nakonec skončila zase u stejné cestovky a stejného hotelu. Protože u těch ostatních bylo vždycky něco, co se mi nelíbilo nebo co jsem měla pocit, že by nám dovolenou komplikovalo (jako třeba... když už platím za AI, tak chci mít možnost dát si pití na pláži... ouha, plážové bary nevede skoro nikdo. nebo už zmiňovaný "mrakodrap" a dole na pláži osm řad slunečníků na padesáti metrech - to jsem si představila, jak tam naháním dvouletou Barču a hned ta "idyla" poněkud zkysla...)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRISSIE: ale pokud si pamatuju dobre, taky si tu psala, ze to byla docela veda neco takoveho sehnat? :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: my měli apartmán se dvěma ložnicemi, dvěma koupelnami, a obývákem s kuchyňským koutem a normálním jídelním stolem :-)
    a k tomu jako bonus ultra-all inclusive, dětský klub přes den a večerní diskotéku v plážovém baru na konci pláže nejdál od hotelu, takže nebylo nic slyšet.

    hm... už chápu, proč jedeme letos do stejného hotelu :-))))
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: s dvěma dětma je válečka k nezaplacení :-))) zkus mrknout na to Řecko, Bulharsko, to podle mě vycházelo levnější. a jestli nevadí odlet z Německa, tak jsme měli vždy dobrou zkušenost s nacesty.cz
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: to mě nepřekvapuje. já v principu radši jedu na sebe, nesnáším dobře ty hotelové shluky lidí, ale zase uznávám, že teď jak jsme byli s polopenzí, tak to mělo něco do sebe (a to můj muž hodně vaří, takže to rozhodně neleží na mě). na druhou stranu v cizině mě teda dost baví i to nakupování místních specialit a tak, takže vlastní vaření má i tenhle bonus.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: to a kdyz jsem ted v prosinci neco hledala pres CK, byl tento pozadavek naprosty no-go. mozna to bylo tim, ze vypadly kvuli pocasi evropske destinace, ale kdyz jsem se divala po SAE, kapverdech, i tech Kanarech, kdyz uz neco melo apartnam nebo nejaky suite, stalo to strasny ale strasny ranec.
    muj muz chrape, takze proste pro me to je zasadni kriterium odpocinku, mit nejaky oddeleny prostor, to uz radsi budu varit.

    dum pres airbnb jsme meli v cervnu v malaze a bylo to super, ale ja se teda nak s velkym varenim netrapila, vecer jsme grilovali na terase a na obedy a nekdy i snidane jsme chodili do mesta, nicmene tato varianta se ve finale v evropskych zemich prodrazi vic, nez varianta All Incl.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: to ja i relativne najdu. a pak kouknu na cenu a rikam si, ze preci nedame kilo za valecku u more. to bych je radsi sebrala a odletela na zeland apod. takze si myslim, ze podvedome na zadnou valecku jet nechci, nikdy jsme takhle nejezdili no. pritom ja bych si rada nekde odpocinula. aspon hodinu dve :-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: ten apartmanovej pokoj mi s dvěma dětma přijde jako nutnost, na hotelu ne vždy jsou a než jeden pokoj, to radši byt/dům/apartmán s kuchyní. zas je fakt, že vyloženě v sezoně může stačit mít terasu/balkón...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    /a jeste jedno ale, nebylo to primo na plazi, takze nutne dojit na mestskou nebo dojet autem.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    COQUINE:
    TRISSIE: ja tomu pozadavku taky naprosto rozumim :)) ale kdyz jsem se vzdycky divala na nabidku klasickych cestovek, bohuzel (pro me!) jsem nenasla nikdy nic, co by vyhvovalo mym - a podle me ne prehnanym - narokum.

    ted v prosinci jsme byli na fuerteventure 4 noci v hotelu, kde bych si asi ten tyden+ dokazala predstavit - 4*, vyhrivany bazen, skvele cerstve jidlo s all inclusive, jen dve patra a hlavne pokoje apartmanoveho typu (oddelena loznice s koupelnou), obyvak kde byl jeste rozkladaci gauc, balkon nebo terasa, prostorne - rodina se 2 detma se tam vleze. ale samozrejme ALE to melo, z italskeho animacniho programu jsem mela uz druhy den tik v oku :D rezetec Labranda, maji furu hotelu nejen ve spanelsku, my byli konretne v tomhle http://www.booking.com/Share-dZ5rhw

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COQUINE: s tím "nechci se o nic starat" ti TAK rozumím!

    přesně to byl můj požadavek na dovolenou - sbalit, dojet na letiště, a od té chvíle už řešit jen to, jestli jsou děti namazané opalovacím krémem a jestli je druhý alkoholický koktejl před obědem už moc! :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: vyfiltruju, diky.

    IKARIE: hele to varianta sice taky je, ale ... ja proste nechci ten tyden - deset dni varit. nechci se o to starat. navic tato kombinace znamena, ze bychom si museli pujcit autosedacky a z toho mam lehce tik v oku :) plus teda auto. bez deti proc ne, s detma nechci. jenze taky nechci jet do osmipatroveho panelaku s 355 pokoji, tvl takovej kolos mi to vcera nabidlo.

    EDERA: mrknu se, diky.

    TRISSIE: tak bulharsko jsem zcela vytesnila, to me vubec nenapadlo. taky se mrknu, diky :)

    HUJERKA: muze to byt klidne srpen (tedy i prvni polovina zari - vlastne mam rozpeti kveten az listopad :D), ale myslela jsem si, ze letni mesice nejsou pro takto male deti vhodne. za odkazy budu moc rada.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    COQUINE: pokud by to byla první polovina září, hledala bych řecký ostrov, my s malými dětmi byli na přelomu srpna a září už 4krát, můžu ti poslat odkazy, kde přesně
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COQUINE: s miminem (tehdy necelých 12m) a třema prckama jsme byli velmi spokojení na jihu Bulharska. Letěli jsme na začátku června, moře bylo teplé, celou dobu velmi slunečno (takže předpokládám, že září na tom bude velmi podobně)...
    EDERA
    EDERA --- ---
    COQUINE: Mně přijde Mallorca jako dobrá volba. Hledala bych něco na severním pobřeží.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    COQUINE: ja mam v planu v zari neco podobneho, taky jsem na klasicke pobytove dovolene s cestovkou nikdy nebyla a mozna to nakonec spis dopadne tak, ze koupim jen letenky a pronajmem si dum.

    nicmene lokalitu zvazuju take a s ohledem na to, ze dite2 jeste neni na svete a bude mit v zari jen 5 mesicu uvazuju o balearech (laka me spis menorca, ale na mallorcu je asi lepsi spojeni, jeste jsem nezkoumala), reckych ostrovech nebo jiznim spanelsku.

    ted me jeste trosku nalomila kamaradka, co zije v portugalsku, ze v tom zari je na jihu v algarve ten ocean fakt prohraty, ale mluvila o vychode, u hranic se spanelskem (oblast u Olhao, plaz Fuseta).

    Madeiru z vlastni zkusenosti taky na tento tip dovolene nedoporucuju (jinak vsema deseti:)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: přesně, to ses v bazénu s výhledem na moře :-) akorát teda na tom severu byly taková ta skalní jezírka v moři, to se dalo, ale určitě ne s malejma dětma...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam