• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    FIFI: Madeira je fajn, ale ne jako dovolená s malými dětmi
    FIFI
    FIFI --- ---
    COQUINE:
    MIDORI: Madeiru byla v nasi rodine “s detmi” ve veku 14 a 19 a bylo to skvele.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Vidím to stejně. Do půl roku pohoda, pak 6-18 měsíců dost peklo (všude to chce lézt, ale nemá to rozum a pud sebezáchovy, potřebuje to speciální jídlo etc.) a pak už zase dobrý. :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: to je asi podle modelu, naše dítě se rádo vozilo, po půl roce už na cesty bylo v golfkách, co jdou polohovat téměř do lehu - takže krmení v tom nebo v autosedačce. naopak za mě výhoda, za není nutné kojit tak často a možná i vyšší tolerance rozhození režimu. spíš mi přijde horší věk "na vše si chci sáhnout a navíc se k tomu samostatně dopravím" :-)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    COQUINE: stalo se nám, že cestovka nedokazala zajistit autosedačku do autobusu, vlastně ani nemëli dalsi volné sedadlo pro nás, tak jsme měli celou cestu prcka v nositku. Bylo to nepříjemné, ale zvladli jsme ro. Na Kretu jsme jeli na dovolenou.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PROMETHEA: my byli ted v zari s 10m v provence autem a za nas pohoda. tak asi proto nas to navnadilo :) na prikrmy jsme si pro nesedici vozili lehatko babybjorn. nic to nezabere a je to bozi :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOZYM: a já tak pečlivě tajím, kde že jsme to byli, a ty jim tu pak děláš reklamu!

    jo, to je ten "náš" hotel. A pro formu dodám, že to večerní disko je v baru na pláži, takže z hotelu NENÍ SLYŠET! To je bonus takřka k nezaplacení! :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: není to přímo reakce na tebe, ale k tématu věku a cestování.
    Nejjednodušší se mi zdálo vždycky cestování s minimiminem do 6 měsíců. Dokud nejsou ještě tak mobilní, nezačnou příkrmy, a spí kdykoliv a kdekoliv, a přes noc relativně spolehlivě. Taky když je má člověk mít celý den v nosítku, nezruinuje si záda.
    6-12 měsíců, za mě nic moc...velká touha se hýbat, takže autosedačka nebo kočár nadlouho nic moc, zezačátku ještě nesedí, ale už jedí příkrmy (imho nejhorší kombo na dovče), spí hůř, ale ještě víckrát denně a na dlouhých cestách se ještě moc nedají zabavit “intelektuální” zábavou typu knížky, písničky atd..
    Po ca tom roce pro mě pak platí, čím starší, tím lepší parťák na cesty
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    COQUINE: My byli letos tady - Bulharsko https://www.alexandria.cz/hotel/5245-hermes-alexandria-club - v soukromých apartmánech a bez stravy, ale využívali jsme hotelových služeb ( dcera 2 roky) a byli jsme maximálně spokojeni. Na tenhle typ dovolený bych v životě nejela, ale s dítětem se vše mění :) Takže dva bazény, brouzdaliště, dětský klub, hřiště s pískovištěm, animátoři, večerní disco, pro AI bary všude u bazénu včetně baru u moře, který je kousek. Počasí stabilní, let krátkej, Bulhaři strašně příjemný, spousta čerstvého ovoce a zeleniny. Je to hotel přímo majitele Alexandrie a mají to tam vychytaný. Příští rok budeme zvažovat zas.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Mně je jedno, v jakém to bude pořadí. Klidně potáhnu deštivou Skandinávií se stanem nebo budu na chatě v lese štípat dříví, ale ten jeden rozmazlovací týden prostě k zachování duševního zdraví potřebuju.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    COQUINE: v civilizovanych castech sveta to pujde vyresit pripadne priplatkem za privatni transfer autem vcetne autosedacek.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: jsem si to myslela :-/
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: ad přesuny - IMHO tam není bus/taxi povinnost autosedačky, takže buď bereš s sebou do letadla svou nebo musíš dopředu řešit s cestovkou, jestli ti zajistí. že by to udělali automaticky, to jsem osobně nezažila :-(
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ja si tou valeci dovolenou kupuju 3 veci:
    1) pravděpodobnost lepsiho pocasi
    2) dennodenni moznost koupani v mori a/nebo v bazenech
    3) nestarat se po dobu 10 dni o jidlo

    s 10m a 22m bych stejne necekala, ze si odpocinu. ale potesi me pohled na deti ve vode.

    mimochodem, jak se dostanu s takto malymi detmi z letiste do hotelu bez autosedacek...? kdyby to byl zajezd a transfer na letiste busem...?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: jasně, vyjádřila jsem se neobratně, brzká ranní hodina, kafe ještě nezabralo ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: my většinou dovolenou kombinujeme...část cestovní (obvyke nějaké hory doly) a část válecí (u moře), ač v té válecí části taky výletujeme, ale z jedné základny. já osobně mám vyzkoušeno, že moře můžu tak 10-11 dní a pak mě to velmi prudí....týden je ale zase málo, to je mi ještě líto, když odjíždíme...
    HANELA
    HANELA --- ---
    V době, kdy jsem na tom byla s dětmi jako většina tady, jsem preferovala první dovolenou válecí u moře a pak už jsem byla schopná celé léto hory přenášet. Ale ten oddych na začátku léta byl nutný, jeden rok jsme to přeskočili a byl to děs běs.
    A to tedy ještě nebylo obvyklé jezdit někm s plnou penzí natož ALL.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: my máme na dovolené, kde není strava (což u nás není skoro nikdy) dohodu, že vaří manžel :-))))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: někdo má rád holky, jinej má rád vdolky, co je na tom divného?

    "válecí dovolená" mi vyhovovala už za bezdětna - docela dost jsem v té době pracovně cestovala, když už ne po Evropě, tak aspoň rozlítané dny se schůzkami po celé Praze, stres a deadliny... pak ten týden s knížkou na pláži a večer film na notebooku (a sex... hodně sexu!) a prostě NIC NEMUSET byl přesně to, co jsem potřebovala.

    A s dětma o to víc odmítám něco řešit. Jako jestli mám stát u plotny doma nebo v Itálii, to už je pomalu lepší doma, protože tam aspoň mám to zázemí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Naštěstí existujou i malý a střední. Oni je to vždycky něco za něco. Ve velkém hotelu je víc lidí, ale taky širší nabídka jídla, větší hřiště pro děti, větší bazén, dětská diskoška (moje dcera to milovala, s tím se nedalo nic dělat:-).... To se může hodit. Ale taky jsme třeba byli v malém rodinném hotelu v Rimini, kde nebylo pro děti skoro nic, ale byl tam klid a pohoda. A kuchař sice vařil jen dvoje těstoviny a dva hlavní chody, ale vařil to tak skvěle, že ani nic víc nebylo třeba.
    Já teda vždycky koukám na fotky, zkoumán hodnocení a pročítám odůvodnění, protože kolikrát to, co někdo bere jako mínus, já vnímám jako bonus.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: centrální základna je klíč, hrozně nesnáším to vybalování, přebalování... věcí. ale ty velký hotely jsou prostě moc lidí a mně to hrozně bere energii...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam