• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ALTAIYA: No do toho Deutera das maximalne piti a bundu, vic se toho nevejde :)) a uz tak je to tezky jak krava :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ALTAIYA: ja teda to, ze k diteti nemusim tahat jeste stan, spacak a vodu beru jako plus nositka na zada. manduka je docela nepohodlny nositko, je mozny, ze se dite odtahuje kvuli tomu. ma kratkou tu cast na zada, je celkove tvrda a pro nosice taky nic moc
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    SAAYURI: mám manduku, ale tu nijak nemiluje, nerad je nalepený na něčím těle a pak tráví většinu času tím, že se snaží "odšprtnout". Já nosím spíš v manduce (krosna jsou kila navíc), muž v krosně. Potřebujeme řešit přenos stanů, spacáků a vody a já s tou mandukou už pak na záda nic nedám, kdežto pod krosnu ještě nacvaknu kdeco... Nebo na to jdu blbě?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ALTAIYA: Odpoved, ve kterou nedoufas :))) Mame Deuter, a ve vysledku dite na turach radsi nosime v nositku :)
    Teziste lepsi, sklon lepsi, nevim, pohodlnejsi :)
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Jakou "krosnu" pro dite na tury? Tedy aby se nosilo:) Mame pujcenou Salewu Koalu a je fajn, ale mam sanci najit jeste neco lepsiho s nejakymi vyhodami, ktere me ted konkretne ani nenapadaji?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: a jinak vandr od pátku do pondělí s batohama a spaním pod širákem byl boží, ušli jsme asi 50km dohromady, teď se z toho vzpamatovávám, jasně, je to náročný s dítětem, náročnější, člověk nemůže vypustit a odpočinout si od povinností, ale jde to a ta starost navíc je vykoupená tou radostí, že si to prcek taky užívá


    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKA: mlíko, mlíko, mlíko :-) zeleninu, co kdo měl, tak dostal žužlat, jablíčko, první dva dny banán, upekla jsem placičky - zbytek rýže s vajíčkem na dně muffinový formy, mělo to tak 7-8mm na výšku, to bylo docela fajn, dávám mu do ruky i obyčejný pečivo, když chce, stejně toho sní minimálně. Nějak pak na cestě ani nebyl čas to řešit, do toho zuby, takže kojení každou chvíli, takže prcek nestrádal a jídelní režim bude zase teď doma :-)
    IKA
    IKA --- ---
    GUDRUN: Ako si to nakoniec vyriešila, prosím? (Akurát balím dcére na výlet ovocie, zeleninu, arašidové maslo..)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KATIA: pro menší je ve velkém světě techniky,dětský svět.. je ale limitovaný časově,tuším 1:20h .je tam obři piškoviště,dá se tam stavět stěna,jezdit na odrážedlech,dají se zkusit různé činnosti - kuchynka,sušárna,obchod,u doktora,něco pro kluky..dají se vyzkoušet kostýmy,je tam zvuková místnost.. na ten čas je toho hrozně moc ..
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KATIA: V tom Světě techniky jo, tam si asi i menší děti něco najdou (i když akční batole bych tam teda hlídat nechtěla), ale nebudou z toho pak podle mě nic mít rodiče. S většíma dětma jsme si to užili všichni.
    Prohlídka vysoké pece pro mrňata není.

    A aby teda recenze byla komplet, tak i negativa:
    - Toalety u infocentra jsou zpoplatněné a ten automat žere jen a pouze desetikoruny (ve Světě techniky je toaleta přístupná volně zdarma)
    - Mrzelo mě, že nás při vyzvedávání vstupenek koupených on-line neupozornili, že ve stejný čas odchází víc skupin s více průvodci s omezenou kapacitou, ať se držíme u sebe. Bylo nás dohromady sedm a skončili jsme rozdělení do dvou skupin.
    - Při prohlídce je potřeba mít helmu, to co deklarují jako "dětskou" ovšem sedělo tak mně, na šestileté dítě to bylo obří a strašně těžké.
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: my jsme tam byli snad s tříletým a užil si to (např řídit autobus), ale vyloženě pro menší to fakt není. snad je nějaký koutek v tom velkém, ale tam už se pár let nejsme schopní dostat.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    INUSHKA: díky za recenzi, chystáme se tam....
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Právě se s rodinou vracíme z Vítkovic http://www.dolnivitkovice.cz/
    Byli jsme na prohlídce vysoké pece a v Malém světě techniky. S sebou jsme měli naši šestiletou nejstarší a osmiletého synovce a bylo to super. Pro mladší děti to moc není, prohlídka je dlouhá, hodně schodů, hodně techniky. Ale naši "velcí" měli oba oči na vrch hlavy, dokonce i šestilá dcera vydržela při prohlídce poslouchat průvodkyni, všechno si prohlížela a vyptávala se.
    Strávili jsme tam celý den a stihli jsme projít jen menší část. Malý svět techniky by sám vydal na celodenní výlet, jsou tam různé staré stroje, modely a trenažery, všechno se dá osahat a vyzkoušet. Děcka si zkusily tkalcovský stav, obrábění dřeva, řízení auta na trenažeru a spoustu dalších věcí.
    Přímo v budově je jídelna, kde se dá naobědvat.

    PS: Bílé kalhoty nebyly dobrý nápad :-D
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    To je kulišárna
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ESTHER: Jojo občas to tak dopadne, že letenka Infant je dražší než normální. Což se prý dá obejít tak, že koupíš klasickou a pak ji přes chat nebo telefon na podporu Ryan Airu změníš na infant... Ale vyzkoušené to nemám, jen to psalo už několik rodičů v diskuzi na FB...
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    Mě teda ryanair trochu nastval, když jsem zjistila, že za kojence bez sedadla chce skoro 700,- jedním směrem :(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: já bych to rozšířila na většinu "přeprodejců" kromě pár zaručených značek, mezi něž kiwi určitě nepatří
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MUFLONEK: Jo a ne.
    Dve veci pro dite nad 2 roky plati pro ten ryanair, ale uz treba ne pro CSA, tam muzes mit jenom kocarek. Vzdycky zalezi na konkretni letecke spolecnosti.
    Jenom at nekdo neni na letisti prekvapenej ;).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    no toto je jeden z duvodu, proc za me kiwi nebrat a kupovat primo u dopravce. jeste horsi je s nima pak resit nejaky problem (aka kdyz vam uleti spoj pri tom jejich “garantovanem” prestupu).
    HANELA
    HANELA --- ---
    RYNA: ??? To jste první, kteří to řeší? To by měl přece vědět z hlavy!
    RYNA
    RYNA --- ---
    MUFLONEK: Bezva, díky moc za ujištění. My jsme bukovali přes kiwi a tam mi zatím tvrdí, že to skoro jistě nepůjde. Pán ale na mé naléhání slíbil vše ověřit, tak snad se to podaří. Je to tedy s dětmi na cestách fakt tetris :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    RYNA: Jo Ryanair žádné problémy nedělal - letěli jsme z Tegelu... A i Pelikán nám tvrdil, že ano i pro starší dítě můžeme mít ty dvě věci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam