• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MIDORI: Já jsem vzala synovce (necelých 7 let) v létě do Muzea Karla Zemana a byl nadšený, ale asi úplně pro všechny děti to není. Nebo mě napadá nějaká dětská únikovka.
    SITH
    SITH --- ---
    MIDORI: Brumbambule na P9
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: momentálně bych doporučila výstavu Petra Síse v DOXu, jinak klasika muzea národní, Náprstkovo, zemědělské, technické. nebo mořský svět na výstavišti. záleží co je baví. Ben si teď přeje abysme šli zase do bludiště na Petřín, vím, že si lidi pochvalovali museum of senses. a taky bývají nějaké víkendové akce v Rudolfinu, tam jsem se ještě nedostala...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Co se da delat s detmi 6 a 9 v Praze, kdyz prsi? Prijede nam nasvteva a nejak me nic nenapada :/ pocasi na vikend zatim nevypada moc priznive
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    https://www.facebook.com/events/1265352476983040/

dovolím si pozvat na trochu méně obvyklou akci - trénink nenásilné přímé akce zaměřený na rodiče s dětmi - připraví vás nejen na účast na akcích Extinction Rebellion (organizátor), ale i na demonstracích, které se u přiležitosti výročí 17. listopadu chystají. Habrovka nabízí prima zázemi pro děti, s jejich účastí na akci se počítá, příspěvek dobrovolný
    PETATA
    PETATA --- ---
    máte prosím doporučeni na chalupu k pronájmu buď v Horní Malé Úpě nebo ve Velké Úpě?
    nehledáme žádný luxus
    teď na podzim, rádi bychom se ještě podívali do té herní krajiny Pecka
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Mám tu jedno doporučení na občerstvovací zastávku mezi Mladou Boleslaví a Libercem. Pod Paceřákem sjeďte na Paceřice a jeďte podél silnice až na Žďárek do Hostince Zlatá Hvězda je na vrcholu Paceřáku a na domě je obří reklamní plachta. Vaří tam chutně a obsluha je velmi příjemná. Když se zeptáte dají dětem pastelky (plánují na příští léto i venkovní dětský koutek). Od letadla do Hodkovic není žádná jiná možnost kvalitního jídla po cestě do Liberce. Vřele doporučuji vaší pozornosti.
    MARI
    MARI --- ---
    Mám tady tip na restauraci na jihu od Adršpachsko-Teplických skal, restaurace na Bischofsteinu. Jednak tam dobře vaří (ceny trochu vyšší, ale pochutnali jsme si luxusně vč. dezertu). A hlavně tam mají krásný dětský koutek (docela vybavený pro kluky i holky), resp. celou menší místnost. Seděli jsme hned za rohem, takže nebyl problém se s mužem u jídla vystřídat (s prckem 9,5 m), staršího už lze vypustit samotného a mít o něm přehled. Fotku bohužel nemám, ale mají fotky na webu.
    Taky super hřiště, ale to jsme nevyužili.
    Bischofstein
    http://www.bischofstein.cz/
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Moje kamarádka má činčilu.
    HANELA
    HANELA --- ---
    Moje kamarádka jezdí do jednoho penzionu někde...někde, kde je to pro mě úplně nezajímavé, ale nepamatuji si, kde. A je to malý penzionek, ale obsluha úžasná, výborně vaří, starají se o ně s láskou jak o vlastní :-) ale je to pro dospělé. Oni malé děti už nemají, tak jim to takhle vyhovuje.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANNAWA: dodatecne dekuji za tipy, jsem rada, ze jsme tam jeli. a mozna prubnem i tu vistu, at mame srovnani.

ted hledam ubytko safari dvur kralove a na rok 2020 oteviraji zabookovani 1.11., resp. 1.12.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    LORAIN: no kdyby nebyli placeni dyskem, ale fixnim, treba by to bylo lepsi.

jinak me teda jeste napadl jiny duvod, rada bych verila ze ne, ale uplne vidim, jak by si nekteri cesi vzali na ty sklenicky masozel a plenky igelitku na cestu domu :-D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LORAIN: zrovna sem nad tim premyslela. napsalas to moc hezky, ja bych rekla natvrdo, ze to je nejvetsi slabina veskerych sluzeb, obzvlast mimo prahu, cest vyjimkam. plus v regionech je obrovsky problem vubec nejake lidi - asi i ty kysele:)) - sehnat. tyka se to horskych chalup, ale treba jsme na toto tema meli tuhle rozpravu v lobci s majitelem pivovaru. mame to tam strasne radi, ale obsluha byla pekelna.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: byla jsem ve viste i v dachstein konig, vista fajn, ale rakouský hotel mnohem větší nabídka a servis. Dětem se líbily oba, zase na Dolní Moravě byly lepší ty venkovní hřiště, hlavně vodní svět. V Rakousku jsme byli v zimě, ten zmiňovaný venkovní bazén byl bozi.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    COQUINE: Myslím, že by se při realizaci narazilo na problém s personálem. Mám pocit, že to je největší slabina gastro/ubytovacího průmyslu u nás.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    LORAIN: jo tak ten hotel je stejny, spada do stejne skupiny. jsou 2 v rakousku a 1 v nemecku, tohle je ten druhy v rakousku.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: nonstop byl jeste kavovy bar, asi vedi, co rodice potrebuji.

libilo se mi, ze vsude po hotelu bylo k dispozici ovoce, etazery plne ruznych druhu. u detskych zon doplnene o misky jahod, malin a boruvek.

po celem hotelu museli mit udelane rozvody na limonady, na nekolika mistech vc. u bazenu meli volne k dispozici cepovanych cca 8 druhu limonad. to ale nevim, do jaky miry je pro deti dobre ...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    LORAIN: diky, mrknu na to. a jinak ano, jeli jsme tam s umyslem si odpocinout. byt jsme deti na hlidani nedavali, tak se to myslim splnilo i tak.

celou dobu jsem premyslela, jestli by se to nevyplatilo nenechat tu myslenku prenest sem.

jinak tech hotelu je nekolik a jsou v siti kinderhotels.com, ktere jsou ruzne po evrope. zrovna okukujeme rabac.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MONI: kdyz nam 2 dny prselo, nikomu to nevadilo. ani jsme nestacili za ty 2 dny vyzkouset vse, co ten hotel nabizi.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MONI: tak ona taky může nastat situace, kdy za chvíli v prostředí bez dětí, kdy navíc víš, že o ty tvoje je dobře postaráno, můžeš bých ochotná dát majlant ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam