• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nezkousel jste nekdo vzit na palubu letadla odrazedlo funny wheels jako ono "zavazadlo" pro dite? do kufru cestou tam se mi vejde, cestou zpet ne a zanechat ho tam nechci.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Opět Poděbrady, ale tentokrát hledám pro kamarádku nějaké ubytovací zařízení, kde by měli wellnes (prý aspoň vířivku) a dětský koutek.
    Já sama mám zkušenosti jen s penzionem Viktorin. Ten byl fajn, wellness by tam byl, ale ten dětský koutek ne (což teda nám s puberťačkama nevadilo:-).
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONI: tam většinou chodíme, ale nic to nemění na tom, že bych preferovala se najíst přímo v GASKu bez nutnosti se vypravovat ven...
    MONI
    MONI --- ---
    KATIA: na oběd v Kutné Hoře doporučuju restauraci Barbora, je to hned vedle Gasku, vstup je i ze zahrad, vaří tam vynikající jídla a především je babyfriendly (venku pískoviště, uvnitř menší dětský koutek s kuchyňkou a hračkami v blízkosti stolů, toalety s přebalovákem, nočníkem a dětsk. prkýnkem).
    Měli jsme tam svatbu, takže je to taková naše srdcová záležitost :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    Trnka v GASku: https://www.gask.cz/cs/vystavy/jiri-trnka-v-zahradach-imaginace
    podle mě jsou to obě dvě výstavy, které jsme před lety navštívili samostatně výdělečně Plzni, a ráda si je dám ještě aspoň jednou.
    první část expozice je spíš pro větší (loutky, ilustrace, ale i různé projekce), druhá je vyloženě jako herna/interaktivní výstava pro děti širokého věkového rozpětí. akorát do té druhé je pár schodů (je to v podkroví, kočár lze nechat na chodbě u toho).
    s vizuálníma hernama a dětským koutkem záležitost na hodiny... :-) GASK miluju, ale mrzí mě ta kavárna, kde se nedá naobědvat...
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE:
    KATIA:
    zpetne dik obema, my jsme to nakonec dali trochu na punk. Bylo docela hezky, tak jsme mirili do Lednicko-Valtickyho arealu, asi 50km pred me napadlo, ze bychom se jeste mohli najist. A uplne nahodou byla sjezd za nama nejaka biofarma, tak ze to otocime, ale vyjeli jsme blbym vyjezdem :D. Ovsem diky tomuhle vyjezdu jsme objevili super les, u kteryho bylo poruznu zaparkovanych asi 100 aut. Tak jsme se jeli najist, byly halusky a zincica, na farme bylo par zvirat, hriste. A cestou zpatky, kdy ostatni uz pokosili houby a byli pryc, my vyrazili do toho lesa.
    A bylo to skvely.
    Ja mam obcas pocit, ze nutne musime hledat nejaky mista se super programem, ale nekdy staci malo.
    Nicmene na tu Lednici jsem se namlsala, takze myslim, ze oba tipy vyuzijem jindy, az budem v okoli.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Díky všem za tipy na viděníhodnosti v Kolíně nad Rýnem. Měla jsem nakonec dost málo času, ale katedrálu, výstup na věž i kouknout na železniční most jsem stihla a užila jsem si to :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    VENIKA: bibiana v Bratislavě
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jenom odložím zkušenost z cestování "sešité" rodiny - byli jsme teď na čtyři dny v Londýně, tj. prvně mimo Schengen. Na čtyři lidi máme tři různá příjmení. Měli jsme s sebou podepsaný papír od Brunetiny matky, že s cestou souhlasí (sichr je sichr), ale nebyl potřeba. Při kontrole pasů v Londýně se úředník akorát optal, jestli jsem Blondýnina matka (my dvě máme příjmení stejné) a ke komu patří Bruneta. Muž pravil, že to je pro změnu jeho dcera, a to úplně stačilo, přestože se jmenují úplně jinak.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VENIKA: v brne je vida science centrum, to by mozna uz 4yo mohlo bavit?

VIDA! science centrum Brno
    https://vida.cz/
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    dopo se vracime z madarskeho Sarvaru do Prahy. Puvodne jsme meli jet rovnou domu, ale ted uvazujeme, ze to teda mozna protahnem pres vikend. Napada vas, co se ctyrletym po ceste? Jakoze treba odsud do Brna. Normalne bych asi dala Mikulov, Lednici, ale nema byt moc hezky a na komentovane prohlidky to s nim neni. Aquapark ani Therme Laa uz nechceme, ani odbocku do Vidne. V Bratislave jsem byla kdysi davno jeste za bedetna, to se nepocita :).
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TRISSIE: Hele teď ve Francii jsme v obytném autě na úzké cestě - z jedné strany skála z druhé prudký sraz - potkali v protisměru náklaďák. Ehm dost jsem se zpotila i jako spolujezdec...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI, MONI: taky jste mě mohly varovat, jak ta silnice k Vítkovu hrádku vypadá! projela jsem to zpocená až na prdeli, protože typicky jsme někoho potkali mimo ty míjecí místa a ideálně ještě s cyklistou do toho :-)
    ale výhled fakt nádherný.
    DYNK
    DYNK --- ---
    GREVE: Aha, tak to výrazně zdrazili. My tam před dvěma lety platili 3500 Kc/noc.
    GREVE
    GREVE --- ---
    DYNK: Hotel Frymburk znám, je to tam celkem pěkný, bohužel cenově je to přesně oněch pět tisíc za noc :-)
    DYNK
    DYNK --- ---
    GREVE: My jsme mezi Vanocema a Silvestrem byli ve Wellness hotelu Frymburk a nemám pocit, že bychom to bookovali nějak moc dopředu. Dceru jsem tam učil lyžovat na sjezdovce na Marte, kde si to člověk užije víc, než na preplnenym Kramoline. V hotelu je bazén s tobogánem a podmořský svět (akvária s rybama). Ten hotel je předělana stará bytovka, zvenku neohromi, uvnitř neurazí.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Uvědomil jsem si, že by asi bylo dobré jet s dětma někam kolem Silvestra. Bohužel asi pozdě. Vypadá to, že všechno je vybookované, aspoň to, co se dá snadno najít.
    Nemáte prosím někdo tip na zařízení, kam by mělo smysl jet po Vánocích s dětma, bude to vypadat obstojně a nebude to stát pět tisíc za noc? Díky.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: kdyby si chtel popojet, tak v Dobrichovicich (u Berounky) je skvely Jojo gym (nejen primo detsky koutek a hrad, ale kdyz tam zrovna neni lekce, tak se da i do telocvicny, kde je air track, dopadova jama, trampoliny a cela odpruzena podlaha
    JoJoGym | Vaše sportovní centrum
    https://www.jojogym.cz/

a o kousek dal, v Letech, tj pred Revnicema, je zcela.novy podnik Městečko
    https://www.facebook.com/nasemestecko/

a jeste stoji za zminku sice mensi, ale krasna kavarna, tez v Dobrichovicich, Cafe dorty Cerny, sice koutek maly, ale v ramci vyletu idealni zastavka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TOOMIX: na Řepích je cukrárna U Prokůpků s poměrně velkorysou hernou, kde teda děti něco málo platí. Není tam chůva nebo co to bylo za služby v Králíkovi, ale na setkání party rodičů nad kafem a zákuskem za současného zabavení dětí imho dobrý.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Na konci srpna zavřeli Králíka v rádiu

Králík v rádiu – Restaurace a kavárna s hernou pro děti s chůvami. Vlastní dezerty, vegetariánská i veganská jídla a dětské porce.
    https://www.kralikvradiu.cz/

není v okolí nebo směrem na Zličín podobně zaměřený podnik? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam