• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    EULE: jj, plus je kousek Speyer - myslím, že jsem tu kdysi dávala i krátkou recenzi.
    EULE
    EULE --- ---
    KATIA: myslis to muzeum?
    EULE
    EULE --- ---
    EDERA: Krakov je super, jen nevim, jak s detmi. My dospeli jsme si dali spis jeho temnejsi historickou stranku.
    Dekuju, neco musim vybrat ja a priznavam se, ze jsem nikde v okoli moc nebyla, tak sbiram inspiraci, protoze jsem jim slibila jarni vylet.
    Ve Vidni se detem taky moc libilo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: já se s malejma dětma chystám na jaře do Krakowa, nikdy jsem tam nebyla, plus solny doly teda.

EULE: tu zmíněnou Wroclaw bych klidně doporučila, tamní pavilon Afrykarium v ZOO je boží, dobré je i muzeum Hydropolis, i když spíš tak pro první stupeň, tak si těch 12, my teda na obou těchto místech strávili asi tři hodiny.
    Vídeň naše děti bavila taky, Budapešť asi trochu méně, Mnichov je fajn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EULE: co sinnsheim?
    EDERA
    EDERA --- ---
    EULE: Záleží na tom, co chcete. Přírodu, muzea (technická nebo klasická), galerie, zábavní park, ZOO... Našim holkám se velmi líbilo ve Vídni a Budapešti. Chtějí do Bratislavy (slovenština je fascinuje, že to je a není cizí jazyk). Já chci do Norimberku nebo do Wroclavi do ZOO na kapustňáky. A do Krakova.
    EULE
    EULE --- ---
    ANNAWA: kdyz pominu sporty (ty nebavi me) , tak skoro vsechno. Maji radi Legoland, maji radi koupani a lazne, jsou technicky a jeden i lehce vedecky zalozeny. Nebavi je extra dlouhy prochazky (myslim nad 10 km)...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EULE: co je baví?IBERIA: jasně, ale my se musíme řídit i termíny, kvůli práci, škole, táborům... Takže holt u letenek hledáme optimalni poměr cena výkon.

Vlakovou dovolenou jsme nedělali primárně kvůli ceně, ono bez hledání jízdenek v aplikacích ale koupi rovnou na hlavaku v mezinárodní pokladně by to bylo ne o trochu, ale o hodně dražší lež letadlo. Chtěli jsme prostě dojet do Říma, potažmo do Neapole vlakem.

RYNA: Barcelona je notoricky drahá, tam jsem úplně levný letenky snad nenašla nikdy, jen kdysi s mužem snad ještě přes Sky Europe. Velký děti jsme tam před lety vzali autem. Třeba Řím naopak levne najdeš snadno.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    EULE: europapark, kamaradka chvalila, ma deti 10 a 14
    EULE
    EULE --- ---
    Mate nejaky tip kam jet s velkymi detmi (14 a 12) na zajimavy vylet naprodlouzeny vikend mimo CR, aby to bylo v dojezdove vzdalenosti autem z Prahy cca 6 hodin? Dekuju
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYNA: ja letenky vzdy najdu pod deset tisic (pro ctyri, zpatecni), ted je treba vidim za 8000, to je rozdil. Auto tedy pujcime take, ale naklady na vylety v miste Annawa nevycislila (rekla bych, ze nesedi na hotelu, ale jezdi po okoli vlakem). Samozrejme je to pohodlnejsi pro ridice, ale na druhou stranu mene flexibilni na miste (podle me). My se vetsinou dostaneme na stejnou sumu, at uz jedeme autem, nebo letime a auto pujcime. Takze jsem tim spis myslela, ze vlakem se naklady pro nas nijak vyrazne nestahnou.
    RYNA
    RYNA --- ---
    IBERIA: No já ti teda nevím. My jsme letos letěli na.podobne dlouhou dobu do Barcelony (2 dospělí a 2 děti 2 a 3 roky i s kuframa) a lowcost letenky plus půjčení auta na místě (plus benzin) vyšlo dohromady na cca 20 tisíc, a to jsme se snažili o nejnižší možnou cenu. Kdybychom vybírali podle ceny a ne podle lokality, určitě bychom se dokázali dostat ještě níž, ale celkově mi náklady, co popisuje Annawa, přijdou vlastně dost super.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Ještě mám dotaz stran koupě letenek u nízkonákladovek. Cena letenek se asi nějak vyvíjí, že? Má někdo zmáknuté, kdy je nejvhodnější doba pro zakoupení letenek na letní sezónu?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNAWA: díky, ubytování jste tedy našli za hezkou cenu. Jízdenky jsou tedy dražší než auto i letenka (když dobře hledáš), ale za pohodlí a malou uhlíkovou stopu to stojí.
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: to zní jako hodně pohodová dovolená, kupodivu. Jak jsem zvyklá jezdit na dovcu autem nebo letadlem, je to příjemné překvapení. To musím zkusit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: všechny vlaky na dlouhé přesuny včetně místenek staly 10k (dvě děti, dva dospělí) + 5k letenky Pisa - Praha včetně kufrů.

Spali jsme 1x Innsbruck, 3x Řím, 5x Neapol a 4x Pisa, náročný to najít nebylo, ubytování celkem bylo za 18k. Byli jsme tedy v září. Celkem 13 dní, odjezd v neděli, návrat v sobotu.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNAWA: zajima me, jak to bylo cenove? Letenky do destinaci vychazi kolem 9000,-, autem levneji, tak jestli se to cenove vyplati? Plus to chtelo velke vyhledavani ubytovani na male pocty dnu, ze?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA: jeli jsme normálními vlaky, ne lůžkovými. Ona treba cesta do Innsbrucku měla cca 7 hodin s přestupem v Linzi, takže to šlo. A jež vlakem přes Brenner bylo prostě boží. Jen jsme koupili lístek i čtyřlete, aby měla taky místenku. Vše přes aplikace rakouských a italských drah.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANNAWA: Paráda, díky! To zní skvěle! Jeli jste lůžkovými vagony nebo jak? Já si na takhle dlouhé přesuny po zemi zatím s dětmi moc netroufam, ale našemu mladšímu teprve budou tři. My jsme jinak taky docela ostřílení vlakoví dobrodruzi, takže se těším, až něco takového taky jednou podnikneme :)
    My jsme si letos poprvé na dovče půjčili auto, dřív jsme jezdili dost na pankáče, a musím říct, že to teda mělo taky něco do sebe, když si člověk může zastavovat na ne úplně obvyklých místech, opuštěných plážích atd.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYNA: nahazim. Jinak vlakem, my jeli z Prahy přes Innsbruck do Říma, pak ta Neapol a nakonec Pisa, odtamtud jsme letěli. Celkem dva týdny, na zmíněných místech jsme vždycky pobyli. Žádný problémy s autem, s parkováním, únavou za volantem, hadajicimi se dětmi v autě, to všechno jsme chtěli a dostali. V Itálii jsme dlouhé přesuny jezdili vysokorychlostními vlaky a na problémy jsme až na jedno snesitelné zpoždění nenarazili. A lokální vlaky byly taky ok, stejně jako MHD včetně trajektů všude. Ale je fakt, že my s mužem máme hodně dobré skills na používání veřejné dopravy, bez toho by to možná bylo komplikovanější.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANNAWA: Super, kdyby tě to neobtěžovalo, klidně nahazej další tipy, Neapol máme taky na seznamu. V čem se vám líbilo cestování vlakem? My jsme byli před dvěma lety s prtousama (tehdy 4m a necelé 2r) v Janově (letěli jsme do Bergama a pak vlakem do Janova) a při spolehlivosti italských drah to teda bylo mistama dobrodružství :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam