• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: koukám obecně na cestovky (Čedok, Fischer...) a na Invii. Ale přes zajezdy.cz jsem už něco našel
    KATIA
    KATIA --- ---
    TOOMIX: dražší, to je divný, ale počítáš cenu letenky? zdarma bude jen pobyt a to je jestli nepotřebujete další postel...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Připadám si jako naivní trouba. Hledám tady něco v Bulharsku pro dva dospělé a dvě děti (3r, 1.5r) na červen aspoň s polopenzí do 35 000Kč. Všichni nabízejí děti zdarma, se slevou, ale když tam naklikám rezervaci, tak jsme často na 40000Kč a občas je ta tříletá dražší, než já
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    EULE: my jsme do Terezína jeli hned z Litoměřic, kde se nám moc líbilo, bydleli jsme u výstaviště, ale to bylo průměrné ubytování
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MUFLONEK: neni jim pod ctyri roky veku, ale diky

Vsem dekuji. Takze nase pujcovani se jevi jako nejlepsi.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IKARIE: RYNA: MAAJAA: IKARIE: Děkuju za všechny tipy. Uvidíme, jak budeme stíhat a co nám padne více do oka (jestli sestry nebo Rutharka :) Jdeme hlavně do GASKu a část má zarezervovaný workshop od 12:00 do 15:00. Navíc jedeme vlakem, takže přesuň ještě na Kaňk už by pro nás byl logisticky i časově náročný, ale rozhodně si ho píšu na seznam, až se tam zase někde budeme toulat.
    EULE
    EULE --- ---
    Deti projevily prani jet do Terezina (a ja si tu delala hlavu s Krakovem). Mate nekdo tip na nejake fajn ubytovani kolem? Muze byt i Usti nebo klidne az k Decinu, asi bychom to vzali jako vetsi vylet. Dekuju :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LENZIE: a teda nejlepe sem se v KH (resp. je to hned vedle ve vesnici Kaňk) najedla tady, opet teda bez koutku. jidlo ale fantasticky:

Restaurace Na Pašince | Jídlo | Kutná Hora
    https://www.pasinka.com/
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    LENZIE: podivej se na V Ruthartce, ale koutek úplně nemají (nějaké hračky mají). Jídlo dobré a obslhha byla taky vždycky milá.
    RYNA
    RYNA --- ---
    LENZIE: Bohužel to asi není s koutkem, ale na podzim jsme měli úžasný oběd v bistru Čtyři sestry, fakt tam strašně dobře vaří.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LENZIE: ja rada chodim sem: http://www.ctyrisestry.cz/

ale lepsi v lete, na zahradce maj piskoviste. uvnitr je to myslim bez koutku. treba nekdo poradi neco lepsiho.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Poradíte kam na oběd v Kutné Hoře, prosím? Bude nás 6 (4 dospělí, děti 13 a 3 roky). Chtěla jsem do Barbory, ale tam mají tento týden jako na potvrodu celozávodní dovolenou a zavřeno :( Ideálně něco s koutkem, kam bychom případně vypustili nejmenšího účastníka zájezdu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IBERIA: Půjčovali jsme v létě u Herz v Sieně. Zkušenost to byla šílená, za nekřesťanský peníz jsme dostali popelnici obouchanou ze všech stran, uvnitř neuklizenou po nějaké americké rodině, takže se do toho děti štítily nastoupit. Osobní jednání taky nic moc.
    Jediná výhoda, kterou jsem na tom našla, byla, že jim bylo celkem fuk, že auto vrátíme jinde, než jsme se domluvili, původně jsme ho měli vracet v Německu, vraceli jsme přes hranice ve Švýcarsku, kde to auto ani nechtěli zaparkovat na parkoviště půjčovny, aby jim neodrazovalo zákazníky
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IBERIA: hlavně pamatuj na to, že auta s italskou registrační známkou musí mít dětské sedačky s alarmem proti zapomenutí dítěte. To si pohlídejte.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IBERIA: pujcovali jsme dvakrat s cardelmar. jednou na sicilii, jednou na sardinii...Neverila jsem tem strankam moc, ale riskla jsem to. Podruhe jsem dokonce telefonovala se servisem (bookovane teda v Nemecku, rozhovor v nj), a dostala jsem od operatorky tip, jak usetrit :)) nehodu jsme nemeli, takze nevim, jak by to probihalo v takovem pripade
    ADAM
    ADAM --- ---
    HRBOLEK: já doporucuju najít střediska, kde děti jezdí zdarma. V Itálii to je vesměs všude do 8mi let. Ale občas do 10ti. Googlu schneemann card v Rakousku, tam děti jezdí skoro zdarma do těch cca 10ti. Co si vybavím, tak to je třeba taupliz, hinterstoder, kasberg.

My jezdíme rádi na ten kasberg, malé středisko, klidné, rodinné...

Velká střediska mají smysl, až jsou děti větší a nedosáhnes na skipas zdarma.

Pokud se nemýlím, tak přehled středisek, kde děti jezdí zdarma jsem loni našel na Snow.cz
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HRBOLEK: nechci tě děsit, ale prázdninové termíny už budou v tuhle dobu hodně probrané, ale snad něco ještě najdete. my se teď vrátili z pátého pobytu ve Val di Fiemme/Val di Fassa a tahle oblast je fakt parádní. Na děti se opravdu myslí a nejen tím, že mají sedačky dětské zábrany, aby dítě nemohlo sletět dolů, ale i tím, že je tam mrak různých atrakcí pro děti jako jsou snowparky, boardercrossy, měřené tratě atd atp. Naše holky nejvíc milují středisko Moena, kde je toho spousta a je fakt zaměřené na děti, ale hodně atrakcí je i v Predazzu, Carezze, veliký snow park je i v hlavním údolí Val di Fassa, kde je napojení na Sella Rondu.

Doporučuju bydlet někde na rozhraní těch dvou údolí, protože jde koupit tzv silver pass, který stojí o malinko víc než na jedno údolí a máš v tom obě dvě, děti do osmi let s jedním dospělým mají lyžování zdarma. Optimální je okolí Moeny, my letos bydleli v městečku Soraga. Tři roky jsme byli i v Cavalese, což je hezké městečko, ale je to na kraji údolí a pak je to zbytečně daleko, když jede člověk někam na druhou stranu. Ze středu je to kamkoliv autem do 20 minut.

Itálie je skvělá volba, teď přes Silvestra tam bylo celou dobu totální azuro, teploty kolem nuly, takže naprosto ideální podmínky.
    HRBOLEK
    HRBOLEK --- ---
    Ahoj, nemel by nekdo prosim tip na fajn misto nekde v Alpach na dovolenou s detmi (6 a 9 let) s prijatelnymi cenami? Obe deti lyzujou v pohode, sjedou vicemene vsechno, ale klidne by nam stacil i mensi resort s fajn atmosferou. Kdyby nekdo mel treba i doporuceni na konkretni ubytovani nebo treba cestovku, budeme moc vdecni. Termin jarni prazdniny - treti tyden v unoru.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Mám dotaz k autopůjčovnám (teď konkrétně Itálie), půjčujeme přes rentalcars. Zatím jsme byli spokojeni, ale jestli znáte něco lepšího cena/výkon, ráda si nechám poradit. U easyjet jsem našla i možnost vzít si podsedáky na palubu zdarma (s nimi jsem ještě neletěla, zkušenost mám jen s ryanair, kde to fungovalo), takže když mě uklidníte čerstvou zkušeností, budu taky ráda.
    RYNA
    RYNA --- ---
    COQUINE: My jsme byli v Muzeu hygieny s rok a čtvrt starým dítětem a je tam tolik vjemů, že se zabavil taky a návštěvu jsme si užili všichni.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANNAWA: diky, tak jednolete je trochu mimo se vsim, tam to hledisko zas tak neberu. spis dvou a trilete, jestli to zvladne. snad jo, zkusime a uvidime :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam