• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HUJERKA: Pokud ti nevadí kemp, tak oblasti Lužických jezer je https://www.senftenberger-see.de/cz/park-pro-rodiny-s-detmi.html - místa pro stany/karavany, ale lze si zapůjčit karavan nebo mít chatku. Spoustu venkovních hřišť a velká indoor herna s workshopy v případě špatného počasí, písčitá pláť jak u moře, spoustu cyklo/in-line stezek v okolí. Velmi čisté koupelny a záchody. Jen je to velký kemp s poměrně velkou hustotou lidí.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    V létě bychom chtěli do nějaké sousední země k vodě-jezeru, do penzionu nebo chatky, aby tam bylo i hřiště pro děti a nebylo to příliš drahé. Rakouská jezera jsou asi dost studená, kolem Liptovské Mary mi to přišlo drahé a přelidněné, našla jsem krásné místo u Lužických jezer, ale to už je obsazené. Nemáte někdo prosím konkrétní tip?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VALENTINA: Bastai
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: to jo, je super, ale nevím, zda by to bavilo patnáctiletou. Jako ta normální část je pro dospělé, ne pro malé děti, ale tematicky, nevím. Je to tedy vlastně Muzeum člověka.
    HANELA
    HANELA --- ---
    VALENTINA: a hodně si chválí muzeum Hygieny (?)
    HANELA
    HANELA --- ---
    VALENTINA: myslím, že obecně výlet do Drážďan by byl skvělý.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: já bych se s tím primarkem obětovala. Byla jsem loni v červnu vlastně na vikendu s dcerou a tu teda Primark taky potěšil :-D Zhruba ve věku tvé dcery jsme vzali pubose na návštěvě Vídně do Primarku a vzpomínají na to dodnes. Víc než na Albertinu, myslim. Neustadt v Drážďanech je hezká čtvrt, jako že kavárny a tak.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    na konigsteinu jsem byla ja sama 2x a dcera se skolou, takze to ne, ji by tak nejvic potesila navsteva primarku v drazdanech, ale to asi nejsem ochotna podstoupit jinak to vidim kveten-cerven
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA: v jakou rocni dobu?
    Ten Konigstein je krásnej, je to hrad na skále, nemusíš dovnitř, jsou tak skvělý výhledy, ale mohlo by tam být dost lidí a v soutěskách ještě víc.
    To už spíš saský Švýcarsko.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    VALENTINA: Jet se podívat do Königsteinu a na Lilienstein? .o) Případně soutěsky v Hřensku?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Chci vzít dceru k 15.narozeninám na společný víkend. Mám už vymyšlené lezení na ferratě na Pastýřské stěně u Děčína, pak zoo Děčín/máme obě rády zvířata/, nejsme úplně na prolézání zámků. Máte ještě nějaký tip tím směrem, případně i na ubytování?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: bohužel :-( o jarních prázdninách bude letos nový pokus. výhoda je, že pro nás je lyžování na Klínovci jen vedlejší aktivita, takže tam pojedeme v ten den, kdy bude přijatelné (nepíšu hezké) počasí a když to bude stát za pendrek, tak se na to pro další dny vykašleme a budeme dělat něco jiného :-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: pořád jsou ty sjezdovky na Klinovci neupravené? Já tam nebyla už strašně dlouho, tak jsem si myslela, že to je dávno jinak.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: jako rodačka z podkrušnohoří potvrzuju.....to počasí stojí za pendrek a co mě hlavně krká (tedy v zimě) je totální neschopnost místních vlekařů přiměřeně upravit sjezdovky....buď jsou ledovaté nebo muldovaté případně obojí zároveň :-( a tomu ani nové krásné vleky nepomůžou, spíš naopak, protože víc lidí=horší kvalita sjezdovek
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MUFLONEK: my stridame v lete s detma a kamaradkama krusne a orlicke hory, prave kvuli tomu mnozstvi turistu. Do krkonos nebo jizerek uz moc nejezdim, je to tam prelidnene
    MUFLONEK:
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    HANELA: A je důležité, aby Pražáci taky objevili jiné hory než Jizerky.o))) Je tu fakt přeplněno.o) A taky jim tam skoro vede dálnice.o)))
    HANELA
    HANELA --- ---
    MUFLONEK: jj, ta atmosféra je úžasná. Znám to spíš okolo Klínovce.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    HANELA: Asi takhle, už asi 5 let žiji v Jablonci nad Nisou.o) Tak vím, s čím srovnávám.o) Mám to tu ráda (přestěhovala jsem se sem kvůli chlapovi, líbí se mi ty možnosti tady na kousku - koupání, cyklistika, hory...), ale z té neobjevenosti a potenciálu Krušek jsem nadšená.o) My jsme třeba navštívili i ten Měděnec a samozřejmě i Mědník (s menšími obtížemi se tam dá i s kočárkem) a vybrali jsme si den, který fakt působil apokalypticky - nebylo vidět na 5 m... - prostě to k té atmosféře místa (v Měděnci stál ten ústav, podle kterého Renč natočil Requiem pro panenku) sedělo... Navíc, kam se podíváš důl nebo větrná elektrárna.o)))

No a byli jsme i v Hoře sv. Kateřiny (Kvůli Majorovi Zemanovi) - moc milí lidé tam jsou - pustili nás na rozhlednu, ačkoliv bylo zavřeno.o)

Rádi jsme sledovali Rapla a prostě ty Krušky tu ponurou atmosféru mají.o))))
    HANELA
    HANELA --- ---
    MUFLONEK: Krušné hory jsou moje srdeční záležitost, jezdila jsem tam celé dětství a mládí, s dětma taky, ale v porovnání s Jizerkama je tam přeci jen krušné počasí :-D
    V Jizerkách je to jak v pokojíčku, kdežto v KH pořád fučí. Ale jsou krásné, to tedy jo!
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    A jinak než se Mára narodil, byli jsme na dovolené v Českém Jiřetíně v penzionu Stará Hračkárna - http://www.starahrackarna.cz/ - ale tam si člověk vaří sám. Teď jsme si v Mezihoří (Nad Chomutovem) pronajali celá rodina - chatu a podnikali výlety do okolí.

Vřele doporučuji zavítat i na německou stranu Krušných hor. My jsme byli třeba v Seiffenu, kde je muzeum podkrušnohorské výroby hraček... Ale je tam i spousta dalších lákadel.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: my šli Ježíškovu cestu teď před Vánoci. Ten krátký okruh a bylo to fajn, ale pravda, místy na nesmeky. A jinak prostě Krušné hory jsou neobjevené a klidnější než Jizerky a přitom stejně krásné...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam