• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: letecké muzeum ve kbelích je pro tyhle mrňata taky fajn, zvlášť když zůstanete venku a nepůjdete do vnitřních prostor, tak tam může lítat jak střelenej a nikomu to nebude vadit :-)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    POZITRaON: jo, myslím..

Jílové u Prahy, rozhledna Pepř, jestli se mladý pan nebude bát.. Po cestě z města je hřiště a nějaký to zvíře (v ohradě).
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    POZITRON: V Lužné u Rakovníka je parádní vlakové muzeum a vedle je muzeum USA automobilů
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOMBRIDER: chtela jsem napsat vojenske, pardon.
    a zoo park jsem taky prejmenovala, je to farmapark. :)
    MISHUGE: v brezanskem udoli to nemyslis asi ty klece se sovama a prasata u nadrazi zbraslav?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    POZITRON: Letecké je v Kbelích. U Lešan je tankové muzeum. ;)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    POZITRON: lesní zoo Velké Chuchle, další je v Brezanskem údolí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Pomalicku bych chtela nasbirat nejake typy na vylety vhodne pro kluka, kteremu je ted 2,5 roku, nejlepe Praha-Vychod, Praha-Zapad. Zatim mam na seznamu ZOO park Sobehrdy a letecke Muzeum Lesany.
    Nenapada vas neco dalsiho osvedceneho?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    chmmm ponikla... když to tak čtu, nějaké tipy kolem vrchlabi plus minus v dojezdove vzdálenosti na puldenni výlet... rýsuje se nám možný pobyt a já umiram zatím na rymicku a nebyla jsem schopná zatím nic, tak uvitam rady na záložní program...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: a kdo tam nemůže dorazit, ten si může objednat sady na výrobu ozdob přes internet!
    překvapilo mě teda velice velmi, že krom toho, že je to 100% ruční výroba (a že to zahrnuje i factoring, takže člověk ve finále podporuje nějakou důchodkyni nebo matku na mateřské), tak že je v těch perličkách čisté stříbro!
    už se těm cenám nedivím.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Já právě taky. Jak sis všimla, tak tam i posílám na výlet další návštěvníky, co tam taky utrácej.:-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: já ještě něco vytáhnu zpátky z dětí (trvaly na tom, že si koupí ještě další krabičky na tvoření za kapesné, co maj doma) - a popravdě, zrovna tamní výroba mi přijde jako něco, co budu podporovat ráda.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: No jo, my tam byli to léto, jak jsme do Harrachova na dovolenou jeli proto, že bruneta neměla pas. Takže jsme tak jako měli nastaveno, že za last minute u moře jsme chtěli dát padesát tisíc, Sklář nás stál "jenom" patnáct, takže vlastně hrozně šetříme a můžeme utrácet po výletech.:-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: dětem rozhodně víc, než mojí peněžence :-)
    jen teda s tou nejmenší to bylo trochu náročnější, protože batole a sklo, chemikálie a otevřený oheň není úplně dobré kombo, ale naštěstí jsme na ni byli tři dospělí (nepočítaje průvodkyni), tak se to nějak zvládlo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Takže se vám tam líbilo! :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: za ten tip na Poniklou nedík!

jsem tam dneska za odpoledne nechala víc, než dopoledne za lyžařské permice pro pět :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: to nevychazi, tam to je 2m před termínem porodu, to budu sotva odjíždět.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: v takhle pokrocilem tehotenstvi te pojisti snad jen evropska a i to je celkem hranicni: https://www.ervpojistovna.cz/cs/cestovni-pojisteni-v-tehotenstvi
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: nepoví, ale bohužel se přidám k těm, co měli především třetí trimestr druhýho těhotenství výrazně, výrazně náročnější a nepříjemnější než s prvním. Taky po dvou letech. Podle mě je to pro to tělo takhle relativně brzo po sobě dost velkej záhul a většinou to na sobě dá znát, tak i když nechci být sýček, spíš se obávám, že to nedopadne.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GUDRUN: určitě je to individuální, ale já třeba rozdíl mezi první a druhým mám docela velký. S prvním jsem taky furt někde trajdala, chodila na párty, na koncerty, vůbec mezi lidi, dávala několik km denně procházky se psem..
    Teď ve druhém těhotenství jsem ve 4. měsíci zvládla dvoutýdenní trip po Kalifornii, ale byl to fakt mega zahul a od té doby to jde z kopce, přijdu si utahanejsi, víc jako velryba (ačkoliv mám o méně kg navíc), společenské akce mě netankuji, se psem toho taky moc neujdu. Celkově jsem taková víc sešlá :D ale možná je to i tím, že u prvního jsem mezi tím trajdanim a druženim se odpočívala, dobře spala atd, teď se musím starat o první dítě, v noci nás budí a nejsem pánem svého času, nemůžu se jen tak válet..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam