• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    GREVE
    GREVE --- ---
    KLAIR: Daleko odkud? My z Prahy 10 jsme tam za půl hodiny. Krtek je samozřejmě přímo v Praze, ale "daleko" teda není ani jedno :-)
    Každopádně zítra do Mirakula zrovna jedeme, tak nás ochraňuj pánbůh.
    FINSON
    FINSON --- ---
    COQUINE: My byli včera a narváno. Ale to si vychytáme, určitě jsme tam nebyli naposledy :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    FINSON: my tam byli jen par hodin - po o jsme jeli domu. brala jsem to jako prvni vyzkouseni, na odpo jsme pak meli jiny program. ale prave deti by tam vydrzely urcite dele. jinak zadnou frontu jsme nestali, ani u pokladny, ani u jidla.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KLAIR: Vstupné mi přijde dost, nicméně za čisté a bezpečné hřiště bez odpadků a psích hoven jsem ochoten to vysolit, jakkoliv bych proti tomuto principu mohl mít námitky :-)
    COQUINE: Přijeli jsme půl hodiny před koncem happy hour, což nestačilo, fronta byla na 45 minut.

Jak dlouho jste tam byli? Kluk dal prakticky celou směnu, skoro do zavíračky, musel jsem ho odvléct a šlo to ztuha, neb po celém tom dni měl znatelně víc energie než já :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    FINSON: tu cenu beru jako priplatek k vstupnemu... sli jsme nejak dopo a neplatili zminenych 197. oni si tu slevu na vstupnem vezmou jinde.... tak hlavne, ze se libilo synovi :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GREVE: a když příjdeš ráno, tak 137
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    GREVE: ale je daleko.
    GREVE
    GREVE --- ---
    KLAIR: Relativně nízké? 197 Kč za osobu? To mi teda úplně málo nepřipadá. Nehledě na to, že Mirakulum stojí jen o tři koruny víc.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    FINSON: taky mi to přijde dost, ale beru to tak, že holt vstupné je relativně nízké...
    FINSON
    FINSON --- ---
    COQUINE: Tak je vidět, že jsem náplava z levnějšího kraje, i po 10 letech v Praze mi přijde, že 159 Kč za řízky s hranolkami na polystyrenový talíř bez slzy čehokoliv (kečupu, tatarky) v prostoru, který vypadá jako závodní kantýna a člověk na to musí vystát čtvrthodinovou frontu, mi přijde docela dost.
    Nicméně ten zbytek byl super, potvrzuji řečené a děkuji za tip, čtyřletý synek si to moc užil. Hlavně ty vodní prvky :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    SOSANA: diky, super tipy na pevnosti. Budeme bydlet kousek od koupaliste, ale temer cele leto jsme na Slapech, takze koupani neni az tak nutne. Premyslela jsem prave nad ruznymi okruhy cyklo/peso na Suchy vrch atd., takze naznacene okruhy muzes klidne do posty rozvinout. Skvely nastrel zajimavych bodu v okoli!
    SOSANA
    SOSANA --- ---
    IBERIA: Samotné Jablonné je moc pěkné, má hezké přírodní koupaliště, ale nevím, zda teď už nekvete.
    Králíky s klášterem jsou krásné a vojenské pevnosti v okolí taky.
    Na kole jsem jela do Čenkovic podél potoka Bystřec, to se mi moc líbilo, já pak pokračovala na Suchý vrch, ale do sedla to byl děsnej krpál, koukám na mapu, že se dá vrátit přes Orličky a podél potoka, to bude určitě taky pěkné.
    Vyjet autem do Červenovodského sedla a dojít na Sucháč, případně až na pevnost Bouda a jít tam na prohlídku pevnosti. Pozor, do pevnost je třeba si vzít vhodné oblečení, v kraťasech a tílku tam člověk mrzne.
    Na kole se dá objet přehrada Pastviny, tam je taky krásně.
    Výlet na Zemskou bránu - chodíváme z Klášterce po modré značce, také se to dá zvládnout na kole.
    V Letohradu je krásně zrekonstuovaná pevnost Orlice, ceny za jídlo pražské, ale místo je fakt moc pěkné. Taky je tam muzeum řemesel, to není úplně marný, i když mě to tolik neba. Nad zámkem v Letohrad je krásný zámecký park s kaplí sv. Jana Nepomuckého.
    V Žamberku je koupaliště s tobogánem.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Nejake tipy na vylety (cyklo/autl/peso) v okoli Jablonneho nad Orlici? Deti jsou jiz velke (7, 10)a turistiky schopne, pamatky tez zvladaji.
    KATIA
    KATIA --- ---
    vyrazili jsme na jihozápad, tak pár postřehů: celkově hodně moc prima míst, co se dá dělat, relativně málo až úplně málo lidí, slabá úroveň gastro (je třeba víc plánovat/hledat)

Horažďovice: dali jsme moc příjemnou procházku z náměstí přes zámek parkem Ostrov až na "špičku" - jez na Otavě mezi Horažďovicema a Velkýma Hydčicema, nenáročná procházka lesoparkem, v Otavě možné cachtání, cestou z města je menší parčík s dětským hřištěm

Rabí: kromě prohlídky hradu (dali jsme palácový okruh, jde se do místností, na menší vyhlídku a do sklepení, tam je krátké "stínové" divadlo, cca 45 minut, spíš pro trochu starší děti) jsou tam pravidelné ukázky sokolnictví a možnost střílet z luku atp, malý stánek s občerstvením na nádvoří

Velhartice: to jsme dali jen bez prohlídky, v základní ceně je vstup na výstavu (pěkné fotky před-po a docela fajn malá výstava o středověkém stavitelství, kde děti ocenily dřevěnou stavebnici pro stavbu hradu), na nádvoří je několik několik her (kuželky, malé šachy, hlavolam), restaurace v areálu

Domažlice: dali jsme kostelní věž, super výhled, ale teda je to docela úzké, ani se dole třeba nedá odstavit kočárek, prima hřiště v Hanově parku, na náměstí vitrínka s vláčkem (velký hit :-)

Hrádek u Újezda: výletní místo kousek od Domažlic, je tam hřiště, veliká socha Chodského psa, pomník J. Sladkého Koziny s vyhlídkou a opravdu příjemná restaurace s dobrým jídlem (https://www.chodska-chalupa.cz/), pěšky jsme pak šli na Dobrou vodu (poutní místo - kaple a pramen, obojí v nějaké fázi rekonstrukce), ale procházka pěkná kus loukou kus lesem, část jsme projeli s kočárkem, jeden užší a prudčí úsek, jinak se to docela dalo).

Lomeček (https://www.kudyznudy.cz/aktivity/lom-stary-klicov-u-mrakova) - sem jsme jeli jen kvůli té možnosti jít pod vodu (jen pro starší děti, nějakou rybu prý viděli :-) a byla to škoda, moc příjemné místo, také lehce alternativní všude jsou dřevěné a kovové sochy, dobrá atmosféra, měli jsme sbalit plavky a dát tam víc času

Dům přírody v Klenčí pod Čerchovem - https://www.dumprirody.cz/dum-prirody-ceskeho-lesa/ z expozice jsem byla nadšená, primárně spíš pro trochu starší děti (cca od předškolky...), ale i mrňous si tam něco našel. Na dvorku je nějaký mlýnek a hrázka, ale to už nebylo úplně 100% funkční, i tak zabavilo.

Jinak mám asi milion ještě dalších tipů, co by se tam dalo dělat a co jsme už nedali (mladší dítě s nudlí u nosu hlavně zabránilo prozkoumávání koupání) a to nemluvím o tom, že je spousta doporučení na německou stranu. Tak příště.

Rodiny s dětmi - Oficiální stránka Českého lesa
    http://www.ceskyles.eu/turisticke-cile-a-vylety/domazlicko/rodiny-s-detmi/

POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jo, to hledam, na prvnim miste mam moznost bezplatne zrusit rezervaci, kdybysme kvuli covidu nikam neleteli, aby propadly kdyztak jen letenky. potom kuchynku, urcite blizko plaze, tzn. do cca 400m a dojezd z letiste nejlepe do 30 minut, to Sidari uplne nesplnuje, ale je to jeste ke zvazeni.
    s definitivnim vyberem cekam domu na notebook, na mobilu se mi to hleda blbe.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: pak si myslím, že by vám to Sidari mohlo vyhovovat, my tam byli jen dvakrát na výletě, tak víc moc neporadím, ale třeba bude mít někdo další tipy...
    jen se příprav, že z mojí zkušenosti mají na plážích špatné zázemí/hledala bych bydlení co nejblíž k pláži.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jen doplnim, ze my nehledame vubec nic specialniho. plaz nejlepe pisecna, more klidne a hlavne melke. starsi syn ma ted nejake obdobi, kdy je k nezastaveni, neuhlidani a mam trochu obavy, jestli po mne nezdedil adhd, to by byla hruza. takze cim nudnejsi misto, tim lepe, aby si nerozrazil lebku o sice krasnou, ale spicatou skalu. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: diky za tip, sidari vypada moc dobre, 40 minut z letiste by slo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: naše babička jezdí do Barbati, čisté moře, oblázky, ale jinak nic speciálního, je to celkem malá vesnice. acharavi je dlouhá písečná pláž, zažila jsem tam větší vlny, ale je to větší letovisko, víc možností. sidari písek, dlouho mělké.
    určitě nechceš ipsos.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nemate, prosim, tip na nejake misto na Korfu vhodne pro deti? Jedno necele 3 roky, druhe v tu dobu temer 8m. Koupila jsem jen letenky, ubytovani objednam az podle vhodne lokality. Jeste aby to nebylo na opacne strane nez je letiste, tedy ne uplny jih, i kdyz tam je to krasne. Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam