• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: jinak vařit na jednodenním výletě je super, ale ne z nouzem ale zážitkově :-) udělat ohýnek, mít na to čas, u ohýnku se ohřát... v tomhle počasí bych do toho nešla. Pokud to je u vody, tak hustá polívka třeba z červený čočky nebo nějaký těstoviny s plechovkou, chutná to uplně jinak :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: pro dospělý bavorský klobásky v housce. Pro prcka jen se sýrem. Ale dělala jsem i bulgurový salát s nějakým sýrem a zeleninou, co to vydrží (rajčata, okurka, sýr a nějaký ochucení... )
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: tyjo! to jsem úplně vytěsnila! gurmánské retro! super!!
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: řízek v chlebu a s kyselou okurkou :-)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TOOMIX: toustovač je to jediné, co nemáme :D ale díky za tip, možná se někde válí babičce ve sklepě :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PROMETHEA: tousty
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: posledně jsem dělala těstovinový salát pro dospělé (v horku by to teda chtělo chladící tašku-míváte s sebou?), děti měly na vlastní přání suché těstoviny s kečupem (facepalm)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    určitě je tady spousta zkušených trampů: potřebovala bych inspiraci na jídlo na celodenní výlet pro 2 dospělé a dvě děti (2 a 4). sice zůstáváme v civilizaci, ale možnost někde něco koupit není. snídani neřeším, se svačinou si poradím (ale klidně i tipy na to), jde mi hlavně o oběd a večeři: jak to řešíte? vaříte předem/na výletě nebo to řešíte svačinami? sama většinou nemám celý den chuť na chleba/housky, zvlášť při výdeji energie mám chuť na rozmanité “pokrmy”, a občas pořádné jídlo :) jde teda jen o jednodenní výlety, ale klidně je pojmu “luxusněji”.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MONI: pod hradem Lipnice je ještě nějaká zážitková cesta: dá se tam dojít lesem k lomu, kde jsou sochy...už si nepamatuju detaily, šli jsme to tuším tenkrát bez dětí, ale v rámci jednodenního výletu na Lipnici
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: já jsem s dětma jednu tu Albi cestu za pokladem dala, bavilo je to, bylo fajn, že tam jsou dvě úrovně obtížnosti. Ale ta cena mi přijde dost vysoká, skoro stejnou zabavu ti udělaji appky Skryté příběhy a Geofun, ten má ty úkoly asi nejpestřejší a nejvíc se tam toho dozvíš, nebo tedy děti se dozvědí.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    INUSHKA: ve Zruči je super kuličková dráha. Jen je to kousek dál.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MONI: Děkuju. Ty Albi stezky za pokladem jsem neznala a vypadá to zajímavě.

Ještě jsem tu v chalupě našla letáček a volné dětské vstupenky do jakéhosi zábavního parku Fábula. Je to odsud asi hodinu cesty. Byli jste tam někdo? Stojí to za to?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANNAWA: aha :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: v plzenské zoo je to jídlo taky strašný, vždycky bylo. Mají tam sice dvě restaurace plus nějaké stánky, ale v restauraci coby řízek prodávají hmotu, co se s z ní dělají hodně low cost nugetky. Přitom tu ZOO i dinopark máme jinak rádi. A ano, je tam ještě horší jídlo než v Mirákulu .-D

MONI
    MONI --- ---
    MONI: a ještě jsem si vzpomněla, že na Lipnici je Albi Kvídova zážitková cesta za pokladem https://eshop.albi.cz/kvido-poukaz-hratky-carodejky-z-lipnice
    MONI
    MONI --- ---
    INUSHKA: To je kraj mého dětství a naší rodiny a je tam moc krásně, tipů ti můžu dát spoustu:
    - hrad Lipnice - pes musí zůstat venku před hradem, nesmí ani na nádvoří. Jinak hrad je pro děti super, počítejte minimálně se 2h času, klidně i víc. Prohlídka je volná bez průvodce, můžete si celý hrad sami prolézat jak potřebujete. Nahoře ve věži je výstava Foglara, v areálu hradu můžete plnit bobříky (o letáček si případně řekněte předem v pokladně).
    - zřícenina Orlík u Humpolce - to je v lese, tam by se psem asi neměl být problém...
    - Humpolec - muzeum dr. Aleše Hrdličky (nově udělané jako interaktivní)
    - hrad Ledeč nad Sázavou - natáčelo se tam několik pohádek, volně přístupná dvě nádvoří, nechá se jít na věž a na dětskou výstavu (medvídci, sklepy, parkán), kavárna
    - zámek Světlá nad Sázavou - dětský okruh panenky a hračky, kavárna, procházka v zámeckém parku, hned na kraji parku u zámku menší dřevěné hřiště
    - koupaliště Žabák Humpolec - moc hezky udělané a nebývá tam hodně lidí
    - Stvořidla - úsek řeky Sázavy s velkýmy balvany, pěšky od zastávky vlaku Smrčná po červené značce k zast. Stvořidla a vlakem zpět. Parkování ve Smrčné dole u mostu, příjezd z Koňkovic po malé silnici (značená jako modrá a cyklostezka), nebo parkování ve Světlé u vlakového nádraží. Případně kdybyste nechtěli chodit pěšky, tak se nechá autem sjet z vesnice Dobrovítova Lhota rovnou do Stvořidel.

Jídlo:
    Lipnice - na náměstí U české koruny
    Humpolec - restaurace Kotyza (Horní nám.), Fabrika
    Stvořidla - občerstvení u kempu (hotovky)
    Ledeč - restaurace Kaskáda
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nějaké tipy na výlety v okolí Lipnice nad Sázavou, prosím? Děti 3 - 9 let, může být i něco v rozumném dojezdu autem. Úplně ideálně aby se tam mohlo i se psem (není nezbytné) a dalo se tam najíst (nejsme nároční, o dovolené přežijeme i párek nebo smažák).
    Zatím počítáme s hradem Lipnice, Orlík a s procházkou k místním lomům.
    Díky.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    COQUINE: díky za info, v nejbližší době se tam chystáme, tak aspoň vím, že oběd sebou. Takhle jsme se minule napalili na miniaturách v Mariánkach, na netu psali, jak mají normální jídlo, polívky atd. A měli jen smazaky, klobásy, hranolky, nugetky a bramboráky..
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    teda asi se jdu omluvit mirakulu za remcani ohledne jidla pro deti.

pred par dny jsem navstivila dinopark plzen. park pekny, detem se to libilo, trochu jsem mela obavy, jestli se nebudou bat (1,5 a 2,5), ale dobry, smaly se i na obri necosaury. uprostred za me hezke hriste, dost prvku, jen na tom hristi by clovek mohl nejaky cas stravit.
    ale jidlo, to jidlo ... to byla hotova katastrofa. parek v rohliku, klobasa, hranolky, pak snad nejaky rizecky (nevim jaky, hledala jsem svacinu), tatranky (?), popcorn, lizatka. tot vse. kdyby tam byla aspon pitoma kapsicka :) no nic, starsi parek v rohliku chutnal, mela premieru a ja tam omdlivala :) (velke jedlik a posledni co potrebuju je, aby jedla parek v rohliku ke svacine).

park pekny, propojeny se zoo. vstupne lze jen do dinoparku, nebo zoo, anebo spolecne vstupne. my sli jen do dina, nemeli jsme tolik casu a do zoo chodime docela casto v praze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SITH: proč zrovna Slapy? Bych s dětma volila něco zasitejsiho třeba na bezkempu.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam