• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: myslím, že chuděry jste spíš vy :-) já si to zabavování hrama, povídáním a písničkama vybavuju velmi živě...jako jo, jde to hodinu, dvě , tři, ale když už to člověk láme pátou, desátou, tak to je na vyskočení z okýnka....fakt respekt, jestli to dobrovolně dáváš. já bych jim dneska vrazila tablet, zásady nezásady a děj se vůle boží, ono se to pro jednou přežije :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: mobily v autě nesměj, anžto se jim pak dělá blbě ;-)

    PROMETHEA: taky nejezdíme na noc, spíše přespíme na půl cesty někde, kde to stojí i jinak za pozornost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: naše děti nemají obrazovky v autě ani teď, když už je to běžný, chuderky ;-) Motivujeme je medvídkama a hrama, včetně vědomostních, které se týkající cesty:-D Nemají to s náma jednoduchý a občas teda pruděj, ale dávají i celkem dlouhý cesty.
    Ale předloni jsme jeli vlakem na čtrnáct dní Innsbruck - Řím - Neapol - Pisa a odtud do Prahy letadlem a to teda byl ještě jinej level pohody.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: *dospáváme
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MEDVED007: už se to tu stokrát řešilo. my třeba nejezdíme na noc, protože takovou noc v našem věku dostáváme pak celou dovču, a na cestě zpět by se úplně ztratil ten dovolenkový odpočinkový efekt. tablet/mobil je záchrana, ale u děti pod ca. tři roky taky nechceš, aby koukaly nějak extra dlouho do tabletu...

    u nás je cestování autem dobré od doby, kdy se holky dají zabavit povídáním a zpíváním (tak od 2-2,5r). do té doby bych si delší cestu taky moc neužila. loni na podzim dali 10h v autě jako nejlepší cestovatelky (to jim bylo 2,5 a 4,5). ale chápu, že některé děti/rodiče delší cesty nesnáší dobře. ve výsledku i já preferuji letadlo...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    k cestování autem s prckama...my jezdili kromě prvního roku, kdy bylo dětem pár měsíců každý rok někam do zahraničí autem (Chorvatsko, Itálie, Francie) a to podotýkám v době, kdy nebyly žádné mobilní hračky a museli jsme si vystačit s pohádkama a písničkama na CD, když jsme poprvé měli malé televizky, které přehrávaly pohádky, tak jsem byla jak v nebi, protože to byla absolutní pohoda, zabavování dětí kleslo o milion procent. my ale jezdili vždycky na noc s odjezdem večer, takže děti byly vzhůru chvíli po odjezdu a pak chvíli ráno , kdy už jsme se blížili a bylo snadné je namotivovat ala, jé moře :-) ale naše děti teda byly na auto vždycky zvyklé a jezdili jsme (a já jezdila i samostatně) s nima x hodinové trasy poměrně běžně.
    v dnešní době všech tabletů a mobilů si po pravdě neumím představit, že by to byl sebemenší problém :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LORAIN: nasi kluci nejsou zvykli. nejdelsi cesta byla Praha - Rumburk a pak zpet a bylo to sileny, navic muz by s8 netroufl na takovou vzdalenost.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    POZITRON: Vidíš, a já s klukama 3,5 a 2x0,75 do Puly letěla a nazpět domů jsme jeli autem. Cesta autem (byť trvala asi 10 hodin) mi přišla celkově víc v pohodě než ten let.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Akorat je ted holt riziko, ze tejden pred odletem zavolaj ze skolky, ze je karantena a nepoletime nikam. Takze treba ubytovani chceme resit az na nejposlednejsi chvili. Ted mame booknutej uplne hroznej apartman daleko od plaze, kterej jedinej siroko daleko mel zruseni zdarma jeste den predem.

    V horsim pripade zavolaj, kdyz uz tam budem. Toho se nebojite? To je docela nocni mura. Zkejsnout nekde 14 dnu. Snad k tomu nedojde.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    My koupili letenky na tejden v cervnu s Ryanairem Praha - Zadar a vyslo to pro 2 deti a 2 dospele sakum prask na 7400. Prikoupila jsem 2 palubni kufriky hlavne kvuli konvickam, kyblikum, babovkam, detskemu clunu atd., no vsak to znate. :) Pro nas nejpohodlnejsi zpusob cestovani. Klukum bude v dobe letu 3 a 3/4 a 1 a pul. Naopak autem nebo vlakem si to neumim vubec predstavit, to bych nezvladla s nervama, cestou bych vystoupila a utekla nekam do poli. :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HANELA: zrušili ho před pár lety
    HANELA
    HANELA --- ---
    VERCA_ZABA: dřív jezdil do Chorvatska autovlak, to už teď není?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERCA_ZABA: jo, tahle kamarádka imho v té době měla cca 3r a 1r (+- pár měsíců) a prej to byl trochu pain, každopádně ale zvládli zabalit do dvou batohů, říkala jsem si tehdy, že tenhle skill bych chtěla mít :-D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CAMELLA: díky:) já taky slyšela chválu, ale vlastně to všichni byli bězdětní, co to pojali jako party vlak. My to právě přehodnotili, protože s tříletým a ročním bychom táhli bambilion krámů a hlavně půjčení auta bylo celkem dost - na týden se dvěma sedačkami a řidičem navíc 400 euro (za nějaký prtavy polo)... Takže to vyhrálo auto, bud to dáme na jeden zátah nebo někde přespíme v lese na matračce a alespon dojedeme na Rab:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    STARDAY: jo, tady prý taky nějaké párty byly, ale pořád to bylo mnohem komfortnější než cesta autem. A to buzení těm pártylidem ráno vrátili i s úroky, když se vzbudily děti :-D
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CAMELLA: fakt? chodim k fyzio a ta z toho vlaku byla nestastna, ze se tam vubec nedalo spat, ze to vsichni pojali jako prilezitost pit a delat hluk
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERCA_ZABA: vím, že už je to pasé, ale kamarádka jela loni v létě s dvěma dětma nočním vlakem do Splitu a dost si to chválila, prý mnohem lepší než autem
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MEDVED007:
    KATIA: díky. Nakonec jsme to přehodnotili a pojedeme autem (pokud situace dovolí). Takže vybíráme buď Krk nebo Rab, at ty děcka nedržíme v autě moc dlouho. Na Lopar jsem koukala, ten vypadá skvěle
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERCA_ZABA: s takhle malýma dětma jsme byli v Loparu, což je na Rabu, ostrov naproti Krku, jezdí tam i trajekt....ale nevím jak přesně by se tam dalo dostat MHD. mají tam jednu z mála pláží v Chorvatsku, která je písečná s veeeelmi pozvolným vstupem, takže i takoví trpaslíci se tam můžou pinožit kus od břehu a pořád stačí.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: osobní zkušenost nemám, ale kamarádka léta jezdí s dětma na Brač. My jsme byli na Šoltě, to je taky ze Splitu. Ale to je dost "konec světa" :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam