• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PETATA: neporadim, jen pripominam, ze tento vikend je take posledni prazdninovy vikend pro 3 spolkove zeme (hessensko, saarland, rheinland-pfalz)...
    asi bych jela v pondeli brzo rano :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    PETATA: kamarádka s rodinou v neděli ráno strávila na hranicích 4 hodiny, prý docela peklo...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PETATA: Kdykoli jsme jeli do Chorvatska, nejhorší byla cesta nazpět - hranice Chorvatsko-Slovinsko a pak D1.
    PETATA
    PETATA --- ---
    MEDVED007: a v jaký čas jste tedy jeli vy?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PETATA: my jeli z Chorvatska před 10dny , všední den, na hranicích 3hodimy, ono je to teď blbý furt, spíš zkuste nejaky lepší čas než den
    PETATA
    PETATA --- ---
    Nakonec jsme zamířili do Chorvatska. Jeden den jsme spali u jezera vedle Villachu, ale měli místo jen na place pro stany, kde se nedalo parkovat autem
    V Chorvatsku byl dost problém sehnat kemp. Asi až na 4.pokus... Všechno plné, rezervované...
    Teď nás trochu vyschýzovala rodina, že návrat poslední prázdninový víkend je peklo. Tak váháme, jestli jet zítra, tj pátek nebo sobota či neděle
    Máte někdo zkušenost? Už takhle vypadaly hranice se Slovinskem jako slušné peklo :(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: Itálie je v srpnu každopádně dost drahá, i když se stanem to možná tak nevadí.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    PETATA: psala jsem v cervnu o Rabu, dohledej dyztak. Pro děti je to tam úplně super.
    Jinak Itálii severní máme projetou bez dětí obytnakem a nevím no. Benátky, Pisa hezky, ale to je tak kouknout a jet. koupání nic moc (oproti Chorvatsku a dalším zemím). Za mě lepší když už, tak se přeplavit do Sardinie. A nebo pak až na jih. Ale to je na týdenní výlet nesmysl.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PETATA: lopar na Rábu je vyloženě pro malé děti. Kemp je hned u moře...my tam teda byli v hotelu.
    DYNK
    DYNK --- ---
    BEBERA: Toho bych se v tomhle terminu uz nebal. Hlavní sezóna v italskych kempech, kde jsme teď byli, byla vesměs do 22.8. Loni jsme po 23.8. taky neměli problém sehnat kemp a do té doby celkem jo.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Ještě dodám, že my ani vyloženě nevyhledáváme atrakce pro děti, spíš aby to bylo příjemné i pro ně i pro nás

    Takže... má někdo tip na kempy na severu Chorvastka? Pevnina, Istrie či Krk?
    PETATA
    PETATA --- ---
    BEBERA: mno, to je vidět, jací jsme neználci... ale už to dnes sLším podruhé...
    takže asi Chorvatsko
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PETATA: v srpnu je Itálie pro Italy,ne? :) Období celoitalské dovolené :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    PETATA: Mas to tam.

    Pisa se vylozene nabizi, kdyz clovek jede nekam trajektem z Livorna (Korsika, Sardinie). S detmi jsme tam jeste nebyli, ale jen kvuli tomu, ze jsme vzdycky jeli s karavanem a pro tech 12 metru se mi tam parkovaci misto hledat nechtelo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: v Pise jsme byli, u moře ve Viareggio kousek odtamtud, ale autem je to trochu daleko (my jsme to dělali jako train trip, zpátky letadlem a byli jsme postupně na víc místech) a moře tam je fajn, klidné na koupání, čisté, ale nevybavuju si žádný atrakce pro děti, nehledali jsme je.
    PETATA
    PETATA --- ---
    DYNK: o víkendu :)
    To budu moc ráda
    Jestli by to šlo na mail kontakt@uberounky.info

    Díky moc!
    DYNK
    DYNK --- ---
    PETATA: Kdy jedete? Chystam web zamereny na kempovani s detmi, kde popisuju nase cesty. Bude tam par veci z Rakouska, Dolomity, okoli Gardy, Korsika, Sardinie. Ale to jeste nejakou dobu potrva. Jestli jedete ted nekdy, muzu ti nasdilet aspon clanky, ktery mam zatim pripraveny. Ale je to vse pracovni verze.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ad muj dotaz na motoracky regio mouse: dekuju vsem za odpovedi a dneska rano se zadarilo na trase pha hlavak - zlicin. syn byl nadsenej.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GEISHA: Garda ke koupání ? tak pro ledního medvěda....my tam byli xkrát a dycky to bylo studené jak prase...i za parných dní...koupali jsme se vždycky v bazénech :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PETATA: byli jsme v Itálii vpravo nahoře (Rimini a kolektiv), vpravo dole (u Ancony), vlevo (Toskánsko) i nahoře (u Janova) a mně osobně se nejvíc líbilo u Ancony, protože to už je taková ta pravá Itálie plná Italů a ne turistický masakr...i když Toskánsko taky fajn (moře u Grosseta super). Ale oboje je poměrně daleko. Skoro bych jako přístupnější moře viděla Chorvatsko, kde je krásné moře všude už od shora....akorát bacha na počasí, nahoře bude sezona končit tak v půlce září, pak už je tam fakt zima.

    Rakousko je hrozně fajn a já osobně bych to spíš než jako cestu pojala jako pár denní zastávku někde, protože Rakousko má systém regionálních karet, které za velmi slušné peníze nabízejí fakt hodně atrakcí. Proslulá je Korutanské karta (a Korutany jsou velké, tak i popojíždění má smysl), ale je jich mnohem víc, spousta menších regionálních třeba jen na jedno údoli nebo oblast (které jsou pak taky adekvátně levnější). Byli jsme třeba v TauplitzAlm, kde taky mají takovou místní menší kartu. Některé se musí koupit, některé člověk dostane jako ubytovaný zdarma nebo se slevou.

    Lago di Garda vidím pro děti jako must see hlavně kvůli Gardalandu...nevím teda jak máš velké děti, my tam byli poprvé, když měla mladší tak 3 roky a hodně atrakcí je tam výškově omezených, takže byla naprdlá, že jí ledaskam nepustili :-) Jezero jako takové je fajn, ale neviděla bych to jako nějakou super pecku proti jiným jezerům.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam