• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    JANOCKA: ja bych letos chtela vyzkouset ski areal kliny nad litvinovem, je to z "nasi" strany krusnych hor a znam to tam v lete. je tam ski areal se sedackou. https://www.kliny.cz ubytko je fajn ve stare skole: https://www.penzion-staraskola.cz
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    JANOCKA: pripadne plesivec, ted jsme tam byli na vikend uplne nahore (hotel orion) a na upati kopce je velky detsky park s pojizdnymi koberci a skolickou.

    Lyžařská škola | SKI AREÁL Plešivec
    https://skiarealplesivec.com/cs/lyzarska-skola

    ale na tom bozim daru bude urcite fura dalsich aktivit.
    PETATA
    PETATA --- ---
    JANOCKA: souhlasím, Boží Dar bude úplně ideál
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    JANOCKA: Boží dar je k tomu parádní, vše na jednom místě a místní svahy (Nowako a Boží dar) jsou mírné
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    jo, resim jarnaky
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Nemate nekdo tip na dobre misto v Krusnych horach? Aby tam byl aspon maly ski areal se ski skolickou (deti jsou uplni zacatecnici).
    Vubec Krusne hory neznam, ale lakaji me.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Jeste mozna Kypr? Znama, co tam zije, rikala, ze snad jeste rijen fakt peknej, pak uz zacinaji velky vetry. Mozna je to na hrane :/
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: jo to stridani more/bazen bylo fakt perfektni, jak je to kousicek.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a mate nekdo zkusenost s kretou az na konci rijna? my vychytali dva roky zpatky last minute na rhodosu kolem 20.10., byl to posledni turnus sezony, zpatky se s nama vracel uz i delegat. kupovala jsem tri dny pred odletem, jelikoz sem videla aktualni predpoved (pres den tak 27 stupnu, more po cele sezone krasne vyhrate, jedine negativum byla uz chladnejsi voda v bazenech)

    letos mame jedinou moznost nekam odjet v podobnem terminu: 20.-30.10., tak premyslim, zda je jina moznost, nez egypt, kam se mi s detma moc nechce nebo kanary, kde coudej sopky. vetsi exotiku z duvodu casoveho omezeni pomijim.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    COQUINE: Uz jsme tam byli 3x :). Ne extra kvuli tomu hotelu, i kdyz uz jsem si tam nasla svoje - treba vzdycky jime v te restauraci u more. No a sedet a cist si u baru vzadu u brouzdaliste, primo nad plazi, to muzu hodiny :). Hlavni duvod je, ze syn naprosto miluje ten aquapark. A tim, jak je to primo u plaze, je snadny stridat more/bazen. Jeste nikdy jsme ale nebyli v high season.

    Jednou jsme to uz udelali i tak, ze jsme jeli z jine dovolene na Krete a navic bookli dva dny v apartmanech naproti, vstup do parku je zadarmo, plati se jenom lehatka a slunecniky. Ty bych teda nedoporucila, covid jim dal dost zabrat (apartmanum, ne lehatkum).
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    kreta - hotel star beach village
    https://www.starbeachvillage.gr/

    pravdepodobne nic pro zdejsi natury, ale co uz :)
    hotelovy komplex, sestavajici se z nekolika budov, my meli family room, takze 2 pokoje, jeden pruchozi, koupelna s wc a wc samostatne, terasa.
    hotel relativne ok, je starsi, takze trochu zub casu napr. na bateriich, ale clovek nejede k more, aby civel na pakovou baterii.
    plaz piscita, hrady, babovicky vse ano, primerene pozvolny vstup do more (zadny 500m od more a stale voda po kotniky). vlny dobry, den dva to bylo na surf.
    neuveritelne mnozstvi toboganu a skluzavek do vody pro deti, jestli jich tam bylo treba 15? nase holt maji vodu dost rady a jsou schopne byt cely den ve vode, takze se tam vyradily uplne maximalne.
    vetsi tobogany od 110 cm a dost prisne to kontroluji, tak tam jsme nedosli :)
    adults only zona
    xxx baru
    all inclusive - jidlo velmi chutne, fakt varili dobre. za covidu vsichni pouzivali pri nabirani jednorazove rukavice, diky tomu AI fungovalo jako za starych casu a ne ze nabira cisnik.
    rousky v hotelu hoste ne, personal ano.

    negativa - svaciny dopo a odpo byly na barech typu hranolky, pizza, zapeceny toast, nic moc v tomhle smeru pro male deti. asi bych si dovedla predstavit lepsi uklid, ale jak jsem psala, clovek kvuli tomu k mori nejede.

    hotel tvrdi, ze je primo u plaze, coz je sice pravda, ale jenom pro cast ubytovanych, ostatni to maji pres malou silnici. neni to vsak takova ta standardni komunikace, ktera se tahne podel pobrezi a je zde husty provoz, tady jezdili v podstate jen taxiky a krokem.

    male hriste k dispozici; naproti interspar, takze se dalo dokoupit, pokud clovek neco zapomnel.

    klidne tam pojedu znova. vedlejsi hotel mel plaz u mensi zatoky, jezci a komari - u nas nic takoveho.
    a taxik z letiste na hotel 45 eur bez dyska.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Zkusím to i sem - zvu vás na týden v krkonoších

    Inzeruji už naposledy (pro tento rok) - TÝDEN V KRKONOŠÍCH
    Loni proběhl s velkým úspěchem a letos máme ty týdny dva za sebou (takže já už tady jsem)
    26.9. - 1.10. - tedy od neděle do pátku
    kde: Wellness Pension Fulda v Černém dole
    proč: protože akutní nemoc znemožnila jedné rodině jet, takže máme volný čtyřlůžkový pokoj v apartmánu.
    Pro koho: pro matky nebo rodiny s dětmi. Dětí je tu požehnaně, takže někdo, komu nevadí
    co tady: lanovkou na černou horu, lanovkou k herní krajině pec-ka, opět domlouvám prohlídku hasičárny, naučné stezky v okolí, stezka korunami stromů, náhodné rejpání do náhodných bahýnek, lesní farma muchomůrka s kuličkodráhou a možností krmit zvířata.
    Penzion má dětskou hernu, venku trampolíny a domečky, bazén. A pozor, saunu a vířivku v ceně tak na tři hodiny denně. Takže když mláďata usnou.... inu, máme bene 😃
    Co za to: půlka apartmánu stojí 6000 a je v tom vlastní čtyřlůžkový pokoj (manželská + palanda) a kuchyň sdílená a jednou rodinou, která má pokoj vedle vás. A protože radši za míň, než aby to propadlo, můžete klidně nabídnout nějaké nižší peníze.
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Jindřichův Hradec a okolí - byli jsme ted a je tam toho spousta - zámek, doporucuju spís jen cernou kuchyni a vez, maji i nejaky okruh pro deti, ale hlavne uzasna vystava loutek, příšerek a mini interieru https://www.zamek-jindrichuvhradec.cz/cs/akce/43819-kabinety-stuchle-jindrichuv-hradec (bohuzel konci 30/9) pak je tam nejaky tkalcovsky muzeum s udajne zabavnym tkanim pro deti, vystava o armade a kousek dal v Dolní Pene https://www.zoonahradecku.cz/ a https://www.obludiste.cz/ a je tam i vlacek https://www.kudyznudy.cz/aktivity/trochu-jina-draha-jindrichohradecka-uzkokolejka
    KATIA
    KATIA --- ---
    Parádní bydlení v Desné - vybavené herny, gym, pro větší i menší děti: http://www.apartmanyvjizerkach.cz/
    Teď jsme přijeli, je to nové, čisté, poměr cena/výkon výborný
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: teď mají celodenní vstupenky za 379kč, platnost do 11.11.

    Babi leto 2021 - Aqualand Moravia Eshop
    https://eshop.aqualand-moravia.cz/babi-leto-2021
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ANDREJKA:
    PROMETHEA: dekuji. Obvolala jsem vse, co slo. Informace se celkem shodovaly. Nemecko bude tranzit, takze nic a na letisti doklad o bezinfekcnosti dle obecnych pravidel.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: kdyžtak ještě ministerstvo zahraničí: Auswärtiges Amt
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANDREJKA: myslím, že už je jednotný bundes-zákon. je to všude stejný.
    VVENDY: myslíš podmínky na vstup do Německa, nebo z Německa do třetí země? určitě bych si zjistila podmínky té země: často jde v určování podmínek vstupu o zemi, kde jsi byla posledních 10/14 dní. takže ČR. naopak Němci mají tuším výjimku pro tranzit: což byste byli vy.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    VVENDY: myslim, ze kazda spolkova zeme ma vlastni pravidla, doporucuju teda googlit primo napr. bavorsko atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam