• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MYSUS: ne, vetsinou ne, jak jsem ti psala, tohle jde i v tom recku, ale pak si musis rozmyslet, jak s tim stravovanim.... jinak ja teda nevim, ale s detma idealni cesta autem neni ani trochu, n je trochu rozdil sedet dve hodiny v letadle nebo dvanact v aute
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    ECLIPSE: akorát pronajatý celý dům pak nesplňuje ten požadavek, že někdo zajistí pravidelný přísun stravy... nebo jo? :)
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    MYSUS: Pronajmout celý dům přes Airbnb, ideálně s bazénem, nebo shared bazénem, v Itálii/Chorvatsku je toho hafo, cesta ideálně autem.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MYSUS: jasne ze existuje, jde o to, kolik do toho chcete dat :) ja miluju Recko, ale obecne na Balkane je hor spousta a bude to fungovat podobne... Rekove deti miluji a nabizeji casto ubytovani v apartmanu/guesthouse, kde je treba zahrada, kde se ditka muzou batolit, nekde je mozne objednat si i stravovani, nebo se dachodit do prilehlych restauraci a mimo to se obcerstvovat ovocem a svacinami ze supermarketu... zalezi co si predstavujes? ja znam hlavne Korfu, kdyztak napis do posty, jakou mas predstavu a muzu ti neco doporucit...
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Chtěla bych jet se svými rodiči a dvěma dětmi v září k moři. Dětem bude 5 a 2. Na resorty a klasickou dovolenou u moře si moc nepotrpím, trochu mě ta představa vlastně děsí :), tak hledám nějaký kompromis. Moji rodiče už uplně aktivní dovolenou nezvládnou (těm naopak klasická dovolená vyhovuje, kupujou si dovolenou přes cestovky), bude jim vyhovovat all inclusive, bazén + moře. Obě děti si letos ještě sami nevezmou, já bych vlastně ráda jela s dětmi k moři, užila si rodiče, dopřála rodičům být s vnoučaty u moře, ale! - dovolená v hotelovém resortu s bazénem mě vlastně dost dětí, potřebovala malinkaté rodinné ubytování, třeba s možností výletu třeba do hor (ať už s dětmi nebo bez). A samozřejmě ideálně s dostupnou pískovou pláží.

    Nemáte některá tip? Měla by to být oblast Evropy. Existuje vůbec něco takovýho?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    mně teda taky napadla Praha , tím spíš, že teď jsou tu hotely poloprázdné a i velmi luxusní hotely nabízejí přátelské slevy jen aby někoho nalákaly.
    MONI
    MONI --- ---
    INUSHKA: a co Praha? Orloj, Karlův most, Petřínská rozhledna, Národní muzeum, Planetárium,... :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TOOMIX: úplně jsem zapomněla na ZOO,díky!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MORPED: Ano, Filmový uzel, super věc. A ZOO v Lešné

    Filmový uzel Zlín - Pojďte s námi do světa filmu a animace
    https://filmovyuzel.cz/

    ZOO ZLÍN - Nejnavštěvovanější turistické místo na Moravě
    https://www.zoozlin.eu/
    MORPED
    MORPED --- ---
    INUSHKA: no jeste me napada Zlin,ci Uherske Hradiste. Zlin neni tak krasny, jako Litomysl,ale mame tu 21. budovu - krasny vyhled na Zlin nahore je kavarna,uvidite mestsky urbanisnus,ktery je fakt zvlastni. Je tu taky atelier Herminy Tyrlove, udelali z toho filmove muzem, ale interaktivni,muzete si udelat animovany film,kdz se objednate. V cele te budove muzete byt cely den,maji zde i kavarnu, detske patro, vrele doporucuju (filmovy uzel se to jmenuje).
    Mestem proteka reka a je zde pekna prochazka ci projizdka na kole. A mame tu taky velky park s hristem,kde si to uziji male i velke deti a samo i rodice, bo je v parku kavarna, hamburgarna, hospoda, cukrarna....vsechno!
    Kdyztak se klidne ptej.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: koukám, že jsem to sem asi nepsala, na podzim jsme si tam dali prodloužený víkend a děti byly nadšené. Pěkné tipy nám sem dával za místní Toomix, vše, co jsme zvládli bylo moc fajn.
    Taková "blbost", ale když se leze na Bílou věž, tak dole mají prosklený osvícený model, dost velký, děti úplně odvařene, do teď nechápu :-))
    Bydleli jsme v bytě přes airnbnb na náměstí. Pak jsem ještě byla s kamarádkou v hotelu Obecní dům - snaha přiblížit typickou secesi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: HK mně se velmi líbil - s holkama bych dala Galerii moderního umění, a Jordis čokoládu :-) zkusila bych dětské představení v divadle - pokud jsou fanynky Čtyřlístku.

    Jinak KH podepisuju, do GASKu můžu kdykoliv.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KATIA: Olomouc známe, tam máme babičku :-)
    Myslela jsem, jestli někdo nemá tip vyloženě na něco konkrétního, co by se mohlo holkám líbit - památku, muzeum nebo tak, vhodné pro děti tohohle věku. Jde mi spíš o příjemně strávený společný čas a zážitky než o konkrétní místo.

    MORPED: Vida, Litomyšl mě nenapadla a koukám, že by se tam našly fajn věci. Díky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: zvážila bych i Olomouc nebo Hradec Králové, ale to chce víc specifikovat - jak daleko chcete jet atp
    MORPED
    MORPED --- ---
    INUSHKA: Litomysl! Tam je moc krasnych veci na videni, hotel apod ale neporadim.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    INUSHKA: a kdyby covid dovolil, coz teda snad v dubnu uz snad bude zas lepe, zvazila bych i viden.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    INUSHKA: na prvni dobrou me napada kutna hora, bazen teda nevim, byla jsem tam jen na koupalisti v lete, ale herna je tam skvela v GASKu.
    vlakem z brna v pohode.

    ja byla jednou ubytovana zde a bylo to fajn, ale byla jsem tam na vikendu bez deti s kamaradkou: http://www.booking.com/Share-T2lSod
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Chtěla bych někdy na jaře (2. půlka března/duben, ne o jarních prázdninách) vyrazit někam na víkend s dcerami (9 a 6 let). Má to být takový "holčičí" víkend, takže moje představa je nějaké historické město, kde jsou nějaké ty památky na prohlédnutí, možná nějaká pro děti vhodná kultura (divadlo, muzeum... jsem otevřená lecčemu), ubytování v nějakém kid-friendly penzionu/menším hotelu, kdyby v něm nebo poblíž byl bazén nebo zajímavá herna, bylo by to úplně super. Nehledám výšlapy do přírody, těch si přes rok užíváme dost. Jde mi o to zažít s holkama něco, co bychom s mladšími kluky nedali, protože by je to nudilo.
    Rozumný dojezd z Brna podmínkou.
    Máte nějaké tipy?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    doporučíte nějaké hezké (tradiční ) ubytování v Chorvatsku? rádi bysme i něco, kde vaří, nebo je v blízkosti dobrá možnost najíst se. nemusí být přímo u moře. děti 4 a 6
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nemate prosim tip na obdobnou aktivitu jako je hledani skritku v milicove?

    Skřítek pro radost
    https://www.skritekproradost.cz/

    deti to dost bavi, tak proc toho nevyuzit i pripadne jinde. do hodiny od prahy max, spojila bych to s vyletem. diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam