• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    SCHWAB: rodos, buď lindos nebo ještě níž na jih je resort porto angeli, pro tento věk ideálně vybavený. Ale je to prostě resort, no...
    KATIA
    KATIA --- ---
    SCHWAB: Úplně to není moje parketa, ale pokud potřebuješ zúžit výběr, tak na Korfu je dlouhá písečná pláž nahoře v Acharavi.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    Nemám tip, potřebuji tip / zkušenost.

    V práci jsem dostal bronzový diplom za plavání a poukaz do jedný místní cestovní agentury, takže nás to tlačí do dovolené touto cestou a navíc to bude první dovolená se zplozenci.
    Paní v agentuře nijak extra nepomohla.
    Nebo aspoň čemu se vyhnout, kdybyste někdo věděl.

    Termín: září (od začátku do druhé třetiny)
    Asi tak na 7 dní/8nocí

    2 dospělí, 1x rok a kousek a 1x 4. narozeniny během pobytu

    Kam: Řecko ostrovy, Turecko

    Hotel u pláže, spíš na pláži. Písečné. Aby tam člověk půl hodiny nehledal slunečník / lehátko.

    Hodně children friendly. Hodně moc.
    Bazének, klouzačky, dětský hřiště, třeba i nějaký vnitřní dětský prostor (u baru)

    all inclusive je, počítám, všude plus stejný, že kormě snídaně, obědu, večeře, jsou i nějaký snacky / sváči / pití.

    Na památky a výlety to moc nevypadá :)

    ať to nestojí přes 80k. Radši do 70.

    Zkušenosti se zahr. dovolenou s dětmi máme nulové. Zkušenosti s cestovkama - minimální. Zušenosti s dovolenou na jednom místě - minimální.

    Obracím se k nyxu s nadějí...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: nahoře a dole je ve zdi panel s klasickou hudbou, můžete si pustit třeba Na krásném modrém Dunaji a jít u toho po schodech, po celé jejich délce jsou repráky :)

    Johann Strauss II - An der schönen blauen Donau
    https://youtu.be/BlDSFBFtEWc
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    STARDAY: a na oběd do Pasta Cook & Look na náměstí, mají i dětský koutek

    Pasta Cook & Look - Těstoviny v Hradci Králové
    https://www.testovinyhk.cz/
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: A cestou mezi namestim a tím hřištěm jít tudy: https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Bono_publico
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    STARDAY: Městské muzeum stojí za návštěvu. A HK má i akvárium... To jsou ty vnitřní atrakce...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: my byli jeste v te elektrarne na rece, to bylo fajn:

    Hučák | Skupina ČEZ - O Společnosti
    Hučák | Skupina ČEZ - O Společnosti
    https://www.cez.cz/cs/o-cez/infocentra/hucak-136625

    Dětské hřiště - Jiráskovy sady, Hradec Králové, Hradec Králové
    Dětské hřiště - Jiráskovy sady, Hradec Králové, Hradec Králové
    https://www.venkazdyden.cz/detail-hriste/jiraskovy-sady/8279
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    prosímvás, jedeme zítra něco vyřizovat od Hradce Králové a máme s sebou děti, protože mají pololetní prázdniny. Je něco ve měste, kam s nimi má cenu jít? ať jen nejedeme 2h tam a pak 2h zpátky?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak my nakonec v sobotu rano Lanzarote, kdyby mel nekdo tip, co s detma 3+6, budu rada. eviduji trajekt na la graciosu, oba narodni parky, plaz famara. zname tenerife i fuerteventuru, tady jsme jeste nebyli. letenky jsem koupila vcera, letime z nejakeho nemeckeho mesta o jehoz existenci jsem nemela tuseni :))

    a jak se na tyden sbalit jen do personal bag o 5 kg, to uz je samostatna disciplina (asi jediny reseni je vzit si jedno z ubikaci apartman, kde bude i pracka).
    KATIA
    KATIA --- ---
    Kdybyste někdo se staršíma dětma plánoval Hradec, tak tohle se fakt povedlo: https://www.klicperovodivadlo.cz/inscenace/prasina-8478/
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LANTHAL: ja si chci odpocinout, deti maji 4 a 6, starsi syn je uz pomerne zdatny plavec, v lete na tenerife zkousel snorchlovat a potapet se s maskou.
    predstava, ze tyden nemusim varit a odpocivat v relativnim teple je lakava, ale asi si to nechame na dobu, az budeme mit jarnaky v breznu, ten unor je asi fakt nejchladnejsi mesic, co tak ctu.
    strevnich potizi se nijak enormne neobavam, zvladli jsme s dvouletym ditetem i skoro mesic v asii bez ztraty kyticky, egypt v 5* hotelu mi proti tomu pri nejake zakladni hygiene prijde v pohode.

    kazdopadne mam 10 dni volna a strasne se mi nechce do zimy a na hory, tak stale spekuluju co, jeste mam v merku na nas termin super levne letenky do sevilly, ale tam by to bylo spis cestovani a ne odpocinek.

    na vzdalenejsi exotiku, kde bude fakt teplo nemam ani dost volna, ani dost penez. kanary jsou taky varianta, ale letenky jsou drahe, mozna mrknu jeste na nejake zajezdy z nemecka.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    IKARIE: srovnani nemam, byli jsme pred pul rokem v marsa alam a bylo to bozi ... ale deti uz mam trochu vetsi zvladaji snorchlovat, a to taky byla hlavni zabava ... jinak strevni potize deti nemely, dospeli ale ano, dalo se to ale vcelku rychle vyresit tim jejich lekem, pokud se to podchytilo hned v zacatcich. Jestli bych tam jela s uplne malyma, to nevim no, zalezi, co od toho chces. My byli v hotelu, kde to pro uplne maly moc privetive nebylo (zadny tobogany, plaz kamenita a pristup do more z mola).
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    IKARIE: S malýma detma bych tam asi nejel. Někde si líznou vody a máte o zábavu postaráno.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    uz po nekolikate zvazuju egypt, jeste jsme tam nebyli, ale je to jedna z variant na jarnaky, ktere mame bohuzel brzo (hned ten prvni turnus - prvni unorovy tyden) - v breznu bych asi tolik nevahala, zacatkem unora se bojim, ze bude fucet. ale i tak se zeptam - s malyma detma je lepsi hurghada (event, safaga) nebo marsa alam? diky :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    O víkendu budeme s většími dětmi (9 a 12) v Olomouci. V plánu je zoo a Pevnost poznání. Doporučíte nějaké restaurace/kavárny, které Vás zaujaly? Případně něco, co bychom neměli na Kopečku a ve městě minout? Budeme bydlet v centru, takže klidně i nějaká večerní kulturní akce. V divadlech ale zrovna nic pro nás zajímavého o víkendu nedávají.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: hm, tak zpatecni praha malaga vidim na brezen nejlevnejsi za 4,5 tisice. to sicilie i kypr vychazej zpatecni na 2000.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KLAIR: no jo, Malaga, to me nenapadlo. a vylet na Gibraltar na opicky, na to by mohli kluci slyset.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: co Malaga? já jsem si to loni v březnu užila moc a i jsme se koupali.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANDREJKA: jak jste se rozhodli a jake jste k tomu meli duvody? hledam neco na tejden v breznu, ale s co mozna nejkratsim letem a musi to byl max brezen. je mi jasny, ze zadna koupacka to nebude, spis jen na vylet za sluncem. zvazuju sicilii, jsou levne letenky do catanie a kypr, ale bohuzel to je do larnaky a ne do pahosu, ale lepsi nez dratem do oka, je to levne. kanary by byly samozrejme lepsi, ale mame vic duvodu, proc by mel byt let co nejkratsi. afriku manzel nechce, moc toho tedy nezbyva.
    levne letenky hledam, protoze mam obavy, ze par dnu pred odletem nektery z kluku onemocni a kdyz nam propadnou letenky celkem za treba 10 000, tak vem to cert, ale 20 uz by mi dost vadilo.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    je Malta na týden v únoru dobrý nápad s 6,5 a 1,25? jeli byste, byli jste?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam