• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: Určitě dávala. I když jestli to nebylo v Mateřském? Jela bych Leiden, Haag, Utrecht ,-) Loni jsme to vzdali kvůli počasí, vyjížděli jsme akorát s nějakou studenou vlnou ;-(
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Zkoušela jsem vyfiltrovat ULO, ale nedaří se mi to, měla jsem dojem, že dávala spoustu tipů na Holandsko. Kam byste jeli cca v srpnu na dva týdny s dětmi 7 a 1,5 - někam spíš k pobřeží, procházky, písek na pláži, sem tam hřiště, muzea, dobré jídlo... Popř. by šel i týden + týden a mezitím změnit lokalitu. Díky!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACHITA: jen možná ještě poznámka pod čarou. Ono pokud v ten váš termín tam bude hnusně, tak tam opravdu být nechceš (zima, štiplavy déšť a vichřice apod). Držím palce, ať vám to vyjde.
    My letos taky konečně po letech chceme první týden v červencij Baltu, ale určitě si připravím záložní plán, kdyby bylo hnusný počasí, ať jedeme jinam.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KACHITA: před lety na Rujane v srpnu vedro veder, jen večery příjemné chladnější.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Všem moc díky za tipy, stan/clona proti větru je určitě must have, syn trpí na uši :) včera jsme koukali přes booking na ubytování a nabídka mě taky velmi.mile překvapila, takže to vypadá opravdu nadějně... na to, že ještě předevčírem jsem se už smířila s tím, že pojedeme na max 3 dny v ČR super :-D
    MONI
    MONI --- ---
    KACHITA: My jsme byli loni v Grzybowu (městečko u Kolobrzegu) a 3 roky předtím v Rewalu a atrakcí pro děti bylo v okolí hodně, různé zážitkové parky, majáky, hřiště, motokáry, pouťové atrakce, ... Ani jsme na všem nebyli. Děti byly nadšené hlavně z písečné pláže:-)
    Vybavení proti větru se nechá pořídit na místě, my měli něco svého a něco bylo i v apartmánu. V Česku doporučuji pořídit stan proti slunci/větru.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TOOMIX: jo, tak přesně takhle jsme tam měli my, krasne počasí a denně ryba v housce:))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VERCA_ZABA: hloubka byla taková normální :) Rosa Mitnik dělala v srpnu 2020 pěkný report z Rujany


    Rosa Mitnik: Za sluncem na Rujánu
    http://blog.rosamitnik.cz/2020/08/za-sluncem-na-rujanu.html?m=1
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TOOMIX: a je tam hloubka? Na Rujane se právě muselo jít třeba 50 metrů od břehu, aby voda byla alespoň po kolena..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACHITA: my třeba byli před lety v srpnu v Peenemunde i na Rujane, takže to stejne moře, bylo 30 stupňů, moře mělo minimálně 20, pláže narvane, všichni se koupali. Letos se tam chceme po letech vrátit, pro děti to moře bylo skvělý
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KACHITA: hrozně tam fouká, takže to chce i takovou větrovou zábranu. A jak fouká, bývají vlny = červená vlajka = zákaz koupaní, ale nevím jak jinde, mám zkušenost jen z Kolobrzegu. To bych snad jel autem radši na sever Itálie. No a nebo zase do Štúrova, ikdyž to není moře :)

    [TOOMIX @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    TOOMIX: no právě s tou teplotou moře jsem teochu v rozpacích, děti se touží vykoupat v moři. Jinak my pojedeme z Pardubic, to jsme skoro sousedi :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: cesta v pohodě, na hranicích s Polskem jsem zapnul na dálnici tempomat a v podstatě ho vypnul po 6 hodinách u moře. Na dálnici mají standardizovaná moderní odpočívadla - všude WC i s přebalovacími pulty, na většině aspoň malé dětské hřiště, na skoro každém nějaká restaurace nebo obchod, posezení a lavičky, parkovacích míst až až. Jeli jsme Hradec Králové - Trutnov - Lubawka - Zielona Gora - Szczecin - Kolobrzek. Ubytování přes booking, v pohodě, k moři kousek.

    https://www.booking.com/Share-ggrxJad
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KACHITA: Kolobrzeg. U moře maják, vcelku levné výlety lodí (i pirátskou) a nedaleko je park Divoký Západ - kovbojové, indiáni, "kaskaderske koniny" - představení akrobacie na koních, minivláček, kolotoče, minizoo, jednou denně "divadlo" přepadení banky.

    Byli jsme tam v roce 2021 na 4 dny (dětem byly 4 a 2.5) a super, až na moře co mělo v srpnu 15-17°C, ale co se dá dělat no :)

    Park Rozrywki Dziki Zachód w Zieleniewie - Atrakcje Kołobrzeg
    https://dzikizachod.com.pl/

    PARK ROZRYWKI DZIKI ZACHÓD ZIELENIEWO🐎🤠SUPER ZABAWA DLA CAŁEJ RODZINY👨‍👩‍👧‍👦 BARDZO POLECAMY🥰
    https://youtu.be/xGSaHylWVlI
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Tip na lokalitu v Polsku u Baltského moře, kde je vyžití i pro děti, prosím? :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DARK_ONE: Ajaj 😁
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    QUANTI: Neodpovím přímo, ale třeba to pomůže v rozhodování: V Darmstadtu má pozemní řídicí centrum Evropská vesmírná agentura, ve Friedrichshafenu je muzeum Zeppelínů, a po cestě autem tam - u Norimberka - je muzeum Maybachu. Takže jestli nechceš vyloženě jen legoland a zpátky, vzal bych to v potaz ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Debilní dotaz, ale německý nebo český Legoland? Děti 10 a 8, v rodině to máme přesně 2:2, jeden dospělý a jedno dítě chtějí do Dánska, druzí do Německa :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    ROMANICAK: tu 4/6 let ma Kosmas Litomerice a Kutna Hora (ulice Komenskeho), zkus si tam zavolat, zda Ti to poslou ( tady najdes cislo https://www.kosmas.cz/knihkupectvi) , samozrejme jde udelat i osobni odber, ale nepredpokladam, ze bys byl zrovna z okoli Litomeric ci KH.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam