• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE:
    LADAVAZA: my byli letos tady https://airstop.cz/dovolena/egypt/marsa-alam-quseir/marsa-alam/pickalbatros-portofino-villaggio-resort?gad_source=1
    Loni jsme byli v https://www.fischer.cz/egypt/egypt-marsa-alam/marsa-alam/future-dream-lagoon
    Letos to bylo hodně lepší, co do jídla. Loni bylo lepší prostředí = více zeleně, ale jídlo pro MOJE děti nic moc. V obou resortech stačilo chodit do vody u hotelu a viděli jsme mraky ryb. V obou resortech šlo využít výlet na potápění. V obou resortech bylo i molo, kde nejspíš bylo více ryb., ale nezkusila jsem.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IKARIE: Rodina bývalého kolegy opakovaně jezdila do Jungle Park Pickalbatros hotel v Hurgade. Manželka dělala nějaký blog, kam dávala dost fotek, asi má i další sociální sítě. Ale vím, že to nějak bylo dál od moře
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Není tady nějaké znalec na Egypt?

    Začátkem května bychom chtěli jet na týden na dovolenou do Egypta - poprvé do Egypta a podruhé v životě s cestovkou :)

    Děti 7+5 let. Cíl je šnorchlování a podmořský život (z tohoto důvodu bych raději jela do oblasti Marsa Alam), ale i odpočinek a nějaká zábava pro děti. Preferujeme klidnější oblast, raději menší 5* hotel než obří rezort, kvůli dětem možná v nějaké zátoce? Nevyužijeme animační program ani večerní zábavu, oceníme dobré jídlo. Děti budou rádi za nějaké zázemí - klouzačky, hřiště, ale vyloženě aquapark nepotřebujeme. Mnohem důležitější je pláž a přístup do moře.

    Poradíte mi někdo, po jakých hotelech se dívat? Děkuji moc.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Diky, Hrady jsou zavrene a Toulcovky jsou v planu. Snad nas pry pusti do Portmonea a na vez v Policce. Muzeum by melo byt take otevrene, jen nevim, zda krom doprovodneho programu zaujme nasi vekovou skupinu...
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IBERIA: V dojezdu je soukromý zámek Nové Hrady, tam bylo myslím možné si i objednat prohlídku. Hezké jsou Toulcově Maštale, ale to je příroda a taky na dojezd.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Ahoj, jedeme teď s partou na prodloužený víkend do Litomyšle a koukáme, že je vše zavřeno (muzea, zámek...) a stejně tak i v okolí. Napadají vás nějaké indoor aktivity, které jsou tam otevřené celoročně (dětem je 10-15 a rádi bychom něco vzdělávacího, takže třeba aquaparky apod. ne).
    KATIA
    KATIA --- ---
    Letos se toho chytli i na Loučeni, zkusíme vyrazit, ale až nějak prosinec: https://www.zamekloucen.cz/a/svetla-vypraveji-v-zameckem-parku
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    REONA: tajemna zahrada nebo tak nejak, psala jsem, ze je to rozdelene do nekolika casti - hrací, hudebni, umeni a posledni cast je strasidelna.
    REONA
    REONA --- ---
    COQUINE: Má to nějaké téma? Loni ta Alenka byla boží...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KLAIR: jeste mrkni na winter wonderland v letnamech, tam jsem nebyla, tak nemam srovnani.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    COQUINE: vůbec nemůžu najít ceník...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    byli jsme v https://luminapark.cz/kontakt/
    loni jsme na te alence v risi divu nebyli, byli jsme jen ve zlutych laznich.
    lumina je castecne interaktivni, cca 1,5 km okruh. je to barevnejsi nez zlute lazne (letos jsme nebyli), vic blikajici. rozdelene do nekolika casti (hraci, hudebni, umeni, strasidelne).
    za me je ta lumina hezci, uz jen ten koncept, ze clovek ujde nejaky delsi okruh, oproti zlutym laznim.
    kdybych mela vybrat, urcite radsi luminu. loni ve zlutych to bylo vanocne ladene, tak to bylo fajn, ale tohle mi proste prislo lepsi, ta strasidelna cast se po halloweenu vylozene hodila.
    sli jsme na tu patou a uz byla tma, brali jsme to docela hopem, protoze mi neni dobre, a i tak jsme tam byli hodinu deset (loni ve zlutych tak pul hodinu? presne nevim, ale urcite mene).
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Světla vyprávějí žluté lázně - peknejsi než loni. Doporučuji
    KATIA
    KATIA --- ---
    Letos jsme byli potřetí tady: [KATIA @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli] a fakt spokojenost, mně ideálně vyhovuje, že jedeme s partou, ale každý má svoje zázemí
    Paní provozovatelka je chaotická, ale apartmány opravdu pěkně udržované.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ahoj , nemáte prosím někdo studenta s platnym ISIC průkazem? Chtěl bych si koupit nové jizdni kolo a nabizeji na nej zajimavou slevu . Díky
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jeste jsem zapomnela napsat jednu podstatnou informaci k atrakcim. vysku ditete premeruji a doporucuji nespolehat, ze to nejak projde. poprve jsem zazila, ze davali dceri na hlavu kreditku a pokud se vesla mezi jeji hlavu a merici tyc, smula a opravdu ji nepustili. na nekterych atrakcich chteji 102, jinde 107, pripadne 120 a jednou snad 140 cm.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    disneyland + pariz

    cesta:
    sestava 2 + 2 (skoro 6 a 5). plan byl nejprve disneyland, potom par dni pariz. prvni den byl podle letu, leteli jsme v patek vecer, noc prespali v hotelu u letiste (CDG), vybrali jsme hotel se shuttle bus, ktery nas pak rano privezl na letiste, odkud jsme TGV byli za 10 minut v disneylandu. kdybych venovala vic pozornosti teto informaci, mozna bych netrvala na tom, ze musime po letu nechat deti odpocinout pres noc, aby byly cerstve do parku. se starsimi detmi bych urcite zvazila letet treba rano a rovnou do disneylandu. na letisti se vlak nasel snadno, je to do 10 min. pesky budovou. cesta vlakem 53 euro pro nas 4. pisu to proto, ze hotel byl samozrejme drazsi (jo ty 4 hvezdy maji nevim proc, pocitove typ F1, tak bacha na vyber hotelu).

    ubytovani:
    v disneylandu jsme meli 3 denni vstup + 2 noci v jejich hotelu, konkretne v sequoia lodge. hotelu je tam x, cenove ruzne. z nadrazi je to k branam parku tak 100 metru, fakt kousek. z tehoz nadrazi pak odjizdi disneyland autobusy k jednotlivym hotelum - stanoviste A az D, u kazdeho stanoviste jsou napsane hotely, kam ten bus jede. cesta busem mene nez 10 min. my jsme z nadrazi sli na hotel, tam jsme vyzvedli listky a ulozili kufry. pozdeji jsme zjistili, ze jsme mohli priplatit za sluzbu, ze by nam listky nechali primo na nadrazi a kufry nam odvezli, ale nejak to nebyl problem. ubytovani: pokoj standard, tam asi neni moc co napsat. muzete si vybrat ruzne kategorie (lepsi je napr. s lednickou). my meli se snidani a dobre jsme udelali, v okoli jsem na potraviny nenarazila, jen same sendvice na nadrazi apod., to k snidani pro deti clovek moc nechce. vecere na hotelu formou bufetu, dospely 45 eur, dite 25 eur.

    parky a atrakce:
    samotny disneyland ma vlastne dva parky, do obou mate vstupy, muzete jak chcete prechazet. park ma otevreno od 9 do 22 hod., pro ubytovane od 8. doporucuji stahnout si aplikaci, kde muzete videt, jake jsou fronty na jednotlivych atrakcich. ano, fronty jsou, ano, jsou hrozne, jsou silene. na nekterych atrakcich byla pred devatou rano fronta na 60 minut, takze ti, kteri tam nejsou ubytovani, prijedou, a hned bum, hodina fronta. a to je jeste lepsi varianta, nekde byly fronty na 2 hodiny. my jsme meli vyzkouseno z legolandu, ze nase deti urcite nepohodli ve fronte zvladnou (do pul hodiny ok), navic jsme vedeli, ze budou chtit i na jine atrakce, nez ty nejvytizenejsi plus jsem to brala tak, ze jeste nekdy tam pojedeme, az povyrostou, takze premium vstupy jsme nekoupili. cena je totiz docela drsna, nicmene to si kazdy musi spocitat sam, kolik casu tam chce stravit, kolik obetuje a tak. nam se deti ve fronte kolikrat nasvacily, vysvetlili jsme si, jaky jsou pravidla, chvili koukaly, fakt se to dalo vydrzet (do ty pul hodiny). cena jednodenniho listku do parku je cca 124 eur, s premium access 190 eur (pozor, ne 190 eur, ale 124 plus 190 eur). premium access je v tom, ze kdykoliv prijdete k atrakci, muzete se pripojit do kterekoliv casti fronty (tedy i na zacatek). ale myslim, ze je to jen 1x za den na atrakci, cili ne 2x na stejnou atrakci. druha varianta je, ze si primo u atrakce koupite rychlostni vstupy - 16 euro za cloveka bez ohledu na vek ditete, v nasem pripade tedy 64 eur za to, ze na konkretni atrakci nebudeme cekat. tedy "nebudeme", protoze tento jednorazovy pristup spociva v tom, ze si kupujete pulhodinovy slot, kdy tam muzete prijit.

    tohle si podle me musi kazdy spocitat sam, mne 190 x 4 za rychlejsi vstupy na atrakce prisel masakr, ale verim, ze u starsich deti to smysl ma. nase preci jen jeste zaujmou i atrakce, kde fronty moc nebyly (tim myslim 5 az 10 minut). taky je rozdil, pokud je tam clovek den, nebo 3 jako treba my. ten premium pristup neplati vsude - treba byly fronty na foceni s konkretni postavou a tam smula, museli ti lidi cekat. za 2 noci, tridenni vstup do obou parku, snidane v cene jsme zaplatili cca 1900 eur.

    jinak me fascinoval vsudypritomny merch, a to nejen tech xxx obchodu s merchem, ktery v tech parcich jsou, ale i to, ze pulka lidi v parku ma na sobe neco s disney. od malych holek v princeznickovych satech az po sedesatniky s mickeyho usima. nekdy jsem mela problem rozeznat zamestnance a navstevniky (kvuli kostymum).

    jidlo: v parku se najite, ale.. kolem 8-10 eur takovy jednodussi typu zapeceny toast, par smazenych kulicek. hodnotnejsi jidlo od 15 - 20 eur vys. voda kolem 3 eur (pitka ale funguji), cola 4 eura.

    pro deti to byl obrovsky zazitek, to asi nemusim psat. pro me ve finale taky, ackoliv nejsem zadnej disney fanda. a vlastne mi prislo, ze krom tech super atrakci typu horska draha, tak se jim hodne moc libilo setkani s postavami a predstaveni, ktere jsme navstivili.

    jeste bych dodala, ze treti den nam odpoledne zacalo vydatne prset. kdybyste si mysleli, ze fronty polevi, tak ne, i tehdy byly na 30 minut na horskou drahu. nicmene rada atrakci je uvnitr, fronty se stoji i pod strechou, takze nezoufejte, i tak si to uzijete.

    jo a jdete do strasidelneho hollywood hotel, to bylo za me nej, ale nebudu nic rikat, pulka toho udelal moment prekvapeni.

    pariz vezmu hakem: strasne nam prselo, zvladli jsme jen eiffelovku, deti uplne v pohode zvladli vyslap do druheho patra, ta je ohromila, coz jsem moc necekala :) v okoli smerem pres trocadero je detsky park s hristem, obycejny, ale hodil se. dalsi den jsme se poflakovali kolem louvre, oranzerie (to bylo moje prani, nic detskeho). posledni den jsme stravili v Cité des sciences et de l'industrie. rezervujte si cas na hrani pro deti, maji dve kategorie 2 az 7 a od 5 do 12 let. slot je na hodinu a pul, tady si deti naprosto paradne vyhraly, bylo to skvely. pred tim jsme sli do skutecny ponorky, ktera je venku. uvnitr pak nekolik pater (ale pro pobaveni doporucuji google recenzi jednoho cecha, ten to totalne zdrbal, ze pry iq land v liberci lepsi - podle me ale nesel s detmi do detske casti, mozna nesel vubec s detmi). zasekli jsme se pak na vic jak hodinu u robotu, vesmirny modul, je toho tam hodne, podle me tam den clovek uplne v klidu stravi. v akvariu jsme ani nebyli, nestihali jsme.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    COQUINE: To je dobře, tam chceme za rok 😁

    Jinak hlásím, že jsme neodjeli, snad na jaře....
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    CROSS: je tak bezva :) zrovna se vracim z disneylandu, tak bude dalsi report :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam