• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    V Mělníku je zdarma výstava Lidé odvedle

    https://lideodvedle.cz/

    Je možné si tam "zkusit", jak se žije s různým postižením - vozíky, masky přes oči a pomůcky pro nevidomé, sluchátka s tinnitem... přišlo mi poněkud morbidní vidět vlastní zdravé dítě na vozíku, ale strašně ji to bavilo (11 let, ale byly tam i o hodně mladší) a strávili jsme tam přes hodinu, i když je to poměrně malý prostor.
    MARI
    MARI --- ---
    Jaký je prosím nejvýhodnější transfer z letiště v Rimini do okolí? Máte zkušenosti?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TOOMIX: My jsme si ze serveru Korfu vyjeli na Pantokrator, i když teda ta půjčená Ibiza měla tehdy co dělat :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nemáte prosím někdo tip na výlet na řeckém ostrově Korfu, na severu u Sidari? Případně někde v dojezdové vzdálenosti místní dopravou. Díky
    DINEN
    DINEN --- ---
    Prosímvás, neexistuje nějaké ubytování, ideálně penzion, ve stylu "kočičí kavárny"? Prostě místo, kde by člověk mohl týden dva bydlet ve vlastním pokoji a v mezičase se ve společných prostorách družit s kočkami? Zásadní jsou kočky, nikoli "prodětský přístup", protože i když by mě to lákalo i s dětmi, tak primárně na nějaké takové místo potřebuju poslat svoji matku :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IKARIE: Sarajevo.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    IKARIE: road trip Bosnou jsme absolvovali loni a pak právě navázali Černou horou. Když to vezmu po naší trase, tak Jajce - hradby nad městem, vodopády a staré vodní mlýnky kousek od nich. Pak jezera Plivsko a Prokosko. Jeden den jsme spali v Sarajevu, takže centrum, zastávka u skokanského můstku a stará bobová dráha. Pak jsme prošli pohoří Bjelasnica a návštěva izolované vesnice Lukomir. A taky ten park Una.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VVENDY: a do cerne hory je zrovna na leto akce pro ty, co potrebuji k cestovani kufr :)
    Černá Hora přes prázdniny s kufrem z Prahy, Brna i Ostravy. Letenky od 2 950 Kč
    https://www.cestujlevne.com/akcni-letenky/cerna-hora-pres-prazdniny-s-kufrem-z-prahy-brna-i-ostravy

    MEDVED007: na tom lopudu jsme byli v lete prave na jednodenni vylet, to byla uplna nadhera!

    u me se to na zacatek prazdnin vyresilo klasicky samo, ryanair mel ted nejakou akci a vyskocily na me letenky v terminu co potrebuju do zadaru za 1000 na osobu, tak jsem je koupila, bookla ubytovani na Pagu a vymyslela to tak, ze po tydnu prijede muz autem a pojedem na dalsi tyden na roadtrip do Bosny a pak domu. tak kdyby mel jeste nekdo tip na Bosnu, budu rada. mame v planu primarne NP Una.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    HUGILA: aha, tak to ID jsi ty :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    HUGILA: to bych poprosila o info :)

    z vidne leta do kalamaty ryanair a na pelopones si myslim od te doby, co tu nejake id popisovalo roadtrip balkanem az uplne na jih recka a ubytovani ve fantastickych kamennych domech prave v jiznim cipu poloostrova.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    IKARIE: V Recku bych o necem vedel, pokud najdes letenky do Kalamaty, i kdyz z Prevezy se tam da taky v pohode dojet:)

    VVENDY
    VVENDY --- ---
    IKARIE: černá hora. Přílet do Podgorice a pak k moři. Vyhnout se Baru a Budvě, to jsou letoviska cestovek. Loni jsme tam toho objeli dost a poloprázdné pláže najdeš.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: Boutique Hotel tomic
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: Byli jsme vloni na lopudu, což je ostrov u Dubrovníku. Letadlem a na ostrov trajektem. Na ostrově nejezdí auta. Přes den tam jezdí výletní lodě, ale večer je tam klídek. Chodili jsme podél pobřeží na místa pod borovice, kde jsme se koupali úplně sami. Ale přístup do moře přes kameny. Ostatně b Chorvatsku to tak děláme vždycky. Předtím třeba na Murteru. Bydleli jsme v úžasném hotelu,kde při našem příjezdu zrovna otevřeli bazén...ale asi to bude přes tvůj rozpočet. Podívám se.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    prosimvas, asi hledam jednorozce, ale tak treba mi nekdo da nejakou inspiraci.

    hledam misto v evrope, kde bude v cervenci teple more (nechci tedy sever / balt), ale nebudou tam davy turistu. od te doby, co jsem ve skolstvi a mam volno jen v dobe skolnich prazdnin je to s planovanim dovolenych a cestovanim slozite. loni jsem s detma byla prvni tyden v cervenci u dubrovniku a ty plaze byly proste fakt narvane.

    mam uplne jasnou predstavu, jak bydlime v nejakem apartmanu / domecku hned u plaze, v nejake male vesnicce, kde nejsou velke hotely, bydli tam mistni, je tam obchod a da se nekam aspon trosku pobliz doletet. mozna by to splnovaly nejake oblasti na vychod od Fara smer spanelske hranice nebo naopak na zapad od Cadizu smer Portugalsko, ale je tam dost drahe ubytko. chtela bych tentokrat na prvni dva tydny prazdnin, ale 60 litru za apartman dat nechci.

    napada me Recko, ale tam to moc neznam. nejaky tip, po jakych oblastech / lokalitach koukat? mozna spis pevnina, ostrovy budou narvane. nasla jsem rozumne letenky na Preveza airport (u Lefkady, tam jestli to chapu dobre se da dostat po moste), na Corfu a do Soluně (to bychom asi zvladli dojet k Chalkidiki).

    existuje nejaka neturisticka (jizni) Italie? Bulharsko bych asi vynechala, to Chorvatsko po lonske zkusenosti uplne nevim, mozna nejaky mensi ostrov?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HANELA: ona je ta dráha uplně v hajzlu jak fyzicky, tak finančně... tohle vypadá na pár zvpomínkovejch jízd v létě a šlus
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Už to chápu. Já reagovala na ty Solvajovy lomy.
    HANELA
    HANELA --- ---
    PETATA
    PETATA --- ---
    LADAVAZA: tak jedině, že by ještě letos ta druhá dráha jezdila (na Obrataň)
    My jezdíme v létě v té trati Jindřichův Hradec-Nová Bystřice a letos, ve stejném termínu, už jsme po kolejích chodili pěšky a trať byla strašně zanedbaná
    Každopádné je to škoda, má to své kouzlo
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    PETATA: Fotky mi ukazují 3.8.2023. Jely jsme právě vláčkem, ještě tam viděl leták na festival také v srpnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam