• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TOOMIX: i Itálie má krásný jezera....třeba Molveno (to je považovány za vůbec něj) nebo Garda jestli jste tam ještě nebyli tak tam je nádherně ☺️ mám tipů i na nějaký menší jezera v Italii. Ligurie směrem k Mentonu taky doporučuju. Pro mě osobně bylo velký překvapení jak je to super ve vnitrozemí v Toskánsku......levný ubytko, divoká příroda a.kdyz se vyhnete vyloženě turistickým flakum tak budete celkem i sami a jen s pár Italama.......jen je to spíš pro větší, nebo hodně odolné děti.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LUSINDA: není to Chorvatsko a je to "blízko". V Polsku jsme byli, v Řecku a Bulharsku taky, sever Afriky a Turecko je no go a tak zbývá Itálie nebo Španělsko. S cestovkama to je za týden pro čtyřčlenou rodinu o 10-20k víc než bylo Řecko, tak hledám nějaký kompromis ;)

Taky je možný, že nakonec skončíme v Rakousku na jezerech.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TOOMIX: zrovna teď psal někdo do fóra Itálie, že je za Bibione v Gradu a je tam dost ošklivý moře. Co přesně tě láká na tomhle kousků Itálie? 🙂 (To není prudící otázka jen mě to zajímá) Máme Itálii docela procestovanou.....
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    VERCA_ZABA: Tam jsme zatím nebyli...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    VERCA_ZABA: Vyloženě problémy asi dělají jen Italové na severu, Rakušáci a asi i Švýcaři. Ve Švýcarsku jsme byli 1 den, tak to nechci zobecňovat. My tam ale problém neměli, a to jsme spali pod nástupní stanicí lanovky (po domluvě s obsluhou)... ale ve Švýcarsku je to obecně zakázáno, spát mimo...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MUFLONEK: no a taky Balkán a Pobaltské staty:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MEDVED007: nene, meli jsme cca 3 tydny. ja jsem letela s detma do Zadaru (levne letenky, mam volno cele prazdniny, narozdil od muze:), ze Zadaru jsem si vzala uber na Pag. ten je mimochodem prekrasny, ale bez auta jsem byla odkazana na “nasi” mestskou narvanou plaz u mesta Pag, coz byla skoda. kazdopadne prvnich 1000 km jsme si takhle usetrili :)

po necelem tydnu nas vyzvedl muz autem. vyrazili jsme do Albanie. tam jsme teda vubec nebyli u more, jednu noc jsme stravili u Skadarskeho jezera a jednu noc v horach na jihu. pak tech 10 dni recko.

vzhledem k prisernym vedrum na celem Balkanskem pol. jsme skrecovali planovanou Bosnu (meli jsme na ni 5 dni na ceste zpatky, asi ji nechame na podzimni prazdniny kdyz bude pocasi) a pomalu asi ve 3 dnech jsme se vraceli pres Makedonii, Srbsko a Madarsko domu.

byl to nas prvni takovyhle roadtrip a deti to daly uplne ok. byly asi 4 dny dlouhych prejezdu, kdy jsme vyjizdeli treba v 6 rano, abychom uz odpo byli na pozadovanem miste na turu nebo koupacku. turovat teda vzhledem ke ctyricitkam uplne neslo :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: Ne, měli jsme obytné auto, ale celkově mnohem větších rozměrů, protože v US není ta hranice 3.5 tuny jako v Evropě. Bylo to jakože pro šest lidí, ale my jsme byli jen 4.
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: to jste měli takový ten "autobus"?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: V roce 2019 tj těsně před covidem jsme za měsíc projeli hlavně národní parky na západě US , byla to jednoznačně nejlepší dovolená co jsme kdy zažili a obytné auto toho bylo významnou součástí. Auto bylo teda řádově větší než obytná auta v Evropě, jiná legislativa. Od té doby nám všechna evropská přišla v podstatě jako takový sporťák :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MEDVED007: A nejvhodnější země? Prakticky celý západ Evropy, severské státy a Španělsko. Portugalci už v těch profláklejších lokalitách mají různá omezení.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MEDVED007: Ano, v ČR je možné přespat na volno prakticky kdekoliv, kde to není zakázáno. Ale nesmíš kempovat, tzn. žádná vytažená markýza, žádné židličky a stolek venku... Ale když tam jen stojí obytka, to auto, tak vlastně parkuje.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Přemýšlíme nad dovolenou na léto 2025 a napadl ná sever Itálie - Bibione, Caorle, Trieste. Jeli bychom z ČR autem, nějaké tipy na ubytování nebo nějaké fajn kempy co nabízí aspoň snídaně? Dětem bude v tu dobu 6 a 8.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MEDVED007: Hele, právě naopak. S obytkou můžeš stát i na tzv. stellplatzech. A těch je po západní Evropě dost (ceny 5-25 eur) - služby různé.

My teď byli za těch 14 dní v kempu jen jednou. A jednou placený stellplatz v ČR a 2x v Polsku.

Ale jo, to chápu, že tyhle lokace jsou s vlastní obytkou daleko...
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: byli jste i v USA s obytňákem, přibliž :-D
    HANELA
    HANELA --- ---
    Obytňák nebo karavan byl můj sen!
    Jenže dřív to byly staršné pálky a také nevím, jestli bychom to využili. Aspoň jsme si v 90. karavan půjčovali na pár dovolených. Bylo to super.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERCA_ZABA: Mohla bys být konkrétnější? Třeba v ČR je možné jen tak na volno přenocovat?
    Nebo jinak .. které země v Evropě jsou k tomuhle druhu dovolené nejvhodnější?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MEDVED007: záleží, kdy a kam jezdíš. Jsou místa jako Chorvatsko a sever Itálie, který jsou profláklý svou averzí a nemožností k freeflekingu, ale pak jsou země, kde to jde:) Za našich 11 let v obytnáku jsme najezdili desetitisíce km a v kempu v Evropě jsme byli tak málo, že bych to asi na jedné ruce spočítala. Letos 2,5 měsíce po Španělsku a všude free.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MUFLONEK: Já nevím, jestli bysme to využili. Zatím jsme byli v US, na Islandu a v Norsku a to je všechno tak daleko, že vlastním autem se tam reálně nemá cenu táhnout.
    Ale moc nás to baví. I když většinově v Evropě asi je nutné být přes noc v kempu, což mě silně odrazuje.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MEDVED007: My máme vlastní obytku (letos jsme pořídili novou) a už cesta je cíl. Příští rok jedeme do Normandie i se ségrou. Švara dostal půjčení obytky k narozeninám.

My letos pojali dovolenou trochu pracovně a cestovali jsme po Ostravsku a zabrousili i fo Polska a na Zlínsko.

Jinak novou obytku máme od července a už má natočeno 4000 km... Fakt ji využíváme
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam