• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TSOH: mezi agadirem a as sawirou jsme byli na dvou mistech, kde byly duny primo u oceanu:

- jizneji pomerne turisticke Timlalin Dunes - je tam u toho parkoviste, kde se ti snazi prodat velblouda popr. ctyrkolku :) plus pujcovny snowboardu na sandboarding (v poradi ctvrta fotka)

- na druhem miste jsme byli uplne sami - je to asi 30 min pod as sawirou, jeli jsme tam za vodopadem, ktery byl zcela neprekvapive vyschly, nasli jsme uzasnou prazdnou plaz s dunou primo u plaze, jen to bylo asi 30 min pesky od nejblizsiho parkingu u cesty. v google maps hledej Sidi M’barek (v poradi pata a sesta fotka).

VERCA_ZABA: tyjo asi jste tam byli dyl, my nezazili nic z toho, co popisujes. potupnych psu u plazi jsme videli mnoho, ale vsichni byli mirumilovni. kocek ve mestech bylo dost, ale naopak me prekvapila spousta organizaci, co se tam tem zviratum venuje a krmi je. ohledne smlouvani nemam co rict, jedli jsme za velmi levno v restauracich a krome vody v obchudcich a ovoce pri cestach jsme nic nenakupovali, tak je to samozrejme mozne. snatek mi teda nikdo nenabizel, ani jsem se necitila nijak ohrozene, kdyz jsem nekde sla sama.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TSOH: země je to pěkná, co se týče přírody. Hory, poušť (mnohem lepší než proflakla Zagora je lepší jet do Mhamidu), cedrové lesy s opicemi, pobřeží.. ale co je děs běs jsou lidi a zvířata. Ustavične žebrani a vysvětlování, že nemáme plné kapsy zlata, týrání oslu/koz v přímém přenosu, smečky agresivních psů, kočky v zuboženem stavu.. Každodenní smlouvání o ceně na trhu za každou chujovinu a odmítání sňatku.
    TSOH
    TSOH --- ---
    IKARIE: Ty duny u toho moře jsou kde? Maroko je fakt bezva. V listopadu jsem tam byl týden se synem a dávali jsme okruh z Agadiru na jih. Vymetali jsme zapádkovy kousek od Západní Sahary. Koryta řek po těch deštích/povodních v údolích, kde vedla cesta byla také zajímavá. Moc pěkná zem.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jee, koukam ze se me nepripojily ilustracni fotky, tak jeste pridavam:

IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak ja jsem hodim referenci na nase vanocni maroko, kdyz jsem se s tim uz psala na IG :)

2000 km Marokem
    ->vyzvedavame auto v Rabatu, misto objednanych sedacek dostaneme vajicko pro mimina a pokracovaci sedacku pro batolata. V nadrzi dojezd 8 km, nejblizsi benzinka je 5km daleko a existuje pouze v mapach. Doprava na kruhacich divoka. Muj prvni stresik.

->dlouha cesta pres Vysoky Atlas, vidime prvni letosni snih

->ksar Ait Ben Haddou a prvni tajine, deti se na to moc netvari a to jeste nevedi, ze neni zdaleka posledni 🙂

->dvouhodinove cekani na kafe, jus a svacu v Zagore, nervy z toho mam uz jenom ja

->duny Tinfou a nezapomenutelna noc v pousti

->dlouha cesta na pobrezi pres nekonecne hory a pustiny

->rozestaveny Agadir (kruhace uz zvladame, jinak tam me to moc za srdce nechytlo, narozdil od ⬇️

->nadherna As Sawíra a prazdne plaze kolem

->Rabat s autentickou medinou a portugalskou pevnosti

Uz se nam do itinerare nevesel Marrakesh, slibili jsme si, ze se tam (a idealne na nejaky trek do Atlasu) vratime - zbyle dirhamy nemenim a nastavuju hlidac na levne letenky.

Ja to hodnotim jako nasi zatim nejlepsi rodinnou dovolenou, kazdy den jsme meli x ruznych zazitku, deti videly, ochutnaly a zazily uplne jiny svet. Pro me to byla zas po letech trosku exotika trosku pripominajici Asii. Muj muz, ktery uz v Maroku byl a arabsky svet zna dobre je pry nadsen tak prumerne :)

Jeste poznamka cenove - nejvetsi naklad byly letenky na vanocni termin, ty jsem resila skoro pul roku a ctyri mesice jsem mela koupeny jen let tam (levna letenka praha - malaga s ryanairem za litr + prelety malaga-rabat, rabat malaga, ty byly kolem 20 eur za osobu a cestu). pak jsem teda dokoupila krkolomne spojeni s easyjetem malaga - milan, milan - praha. komplet vsechny lety pouze s osobnim malym batuzkem 20 tisic pro 4, ale dve noci jsme spali museli spat v malaze (tedy + 5000 za ubytka).

- druhym vetsim nakladem bylo pujceni auta, nebrali jsme uplnou plechovku, ale trosku vetsi SUV, to vyslo na 13000 na ten tyden (plus nafta, cenove jako u nas)

- pak uz bylo levno: luxusni spousta jidla pro 4 s fresh jusikama a u more cerstvyma rybama a morskyma plodama kolem 20-25 eur prumerne za jidlo pro 4, prumerna cena ubytka 40 eur na noc. nakupovali bychom, bylo co, ale nemeli jsme to jak odvezt, takze v tomto smeru jsme neutraceli :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KETHAMINA: v Jablonci procházka po přehradě, v Liberci IQpark

iQPARK | iQLANDIA.CZ
    https://iqlandia.cz/iqpark?gad_source=1
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KETHAMINA: Tady z Jablonce.o) náhodou sníh tu je.o))) na běžky jezdíme.o)

S pětiletou kromě Rautisu se určitě bude líbit Detoa. A přímo v Liberci kromě Dinoparku, Babylonu a IQlandie doporučuji určitě Severočeské muzeum přírodovědná expozice je interaktivní...

Herna tu je Montykoutek v nákupu v Jablonci nebo junglepark v liberecké Plaze...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KETHAMINA: udělejte si výlet do Jizerek do rautisu :-)
    Rautis - perličkové ozdoby z Poniklé - Rautis.cz
    https://www.rautis.cz/

(užije si to maximálně, mají skvělé dílničky, a i přes svátky budou mít většinou otevřeno:
    Zavřeno máme ve dnech 24. – 25. 12., 1. 1. a na Velikonoční pondělí)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    tak se přidávám k dotazům co v/kolem Jablonce pro 5 let holku, jeden den určitě pojedem do Liberce a budeme mezi svátky. Bohužel na sníh to teda asi nevypadá :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    POZITRON: Sladovna je boží! Jen to chce rezervaci předem
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Diky za vsechny tipy. Napsala jsem to nepřesně, jde o to, abysme to měli cca stejně daleko my z Prahy i oni z Budějovic, proste se potkame v Tabore a hotovo. Tipy ukládám pro příště, hlavně Sladovna v Pisku vypadá úplně super. 👍
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    POZITRON: krokodýlí Zoo Protivín.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    POZITRON: Sladovna Písek?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    POZITRON: jindrichův hradec a modelová železnice na náměstí....?
    ABRU
    ABRU --- ---
    ok, chapu, to jsem nevěděla :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ABRU: my se chceme sejit mezi Prahou a Ceskymi Budejovicemi.
    ABRU
    ABRU --- ---
    Možná Hopsárium v Českých Budějovicích ?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KETHAMINA: koukam na fotky, muzeum husitstvi by kluky nebavilo a s Risou a jeho stejne starou kamoskou si to tam ani neumim predstavit. strasidelne podzemi vidim, ze ma otevreno jen v sobotu 13 az 16.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    POZITRON: v Táboře teda pro děcka hlavně to muzeum hustiství, můžeš si tam zkusit zbroj a spol a výstava je nahoře pro rodiče a tak 90 cm od země i s kukátkama pro děti. Taky bylo docela dobrý nějaký podzemí se strašidly, chodíme se tam schovávat při dešti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam